Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2009 15:04 - Най-добрите Spider-Man злодеи!!!
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 4124 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.01.2015 10:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Добре, отхвърлихме тъпите неща в света на Spidey. Сега да видим добрите, нещата, заради които го обичаме, заради които той е сред най-известните герои в света. Spider-Man, макар и да не го осъзнава, притежава може би най-добрата армия от врагове.  Тук отново се промени шрифта, нямам никаква идея защо.
-----------------------------


01. Green Goblin (Norman Osborn)
image
Враждата между Гоблина и Spider-Man става лична, след като двамата научават идентичностите си. Няма никакво съмнение, че Norman е причинявал най-много мъки и загуби за нашия герой. Докато другите злодеи търсят отмъщение за предишни загуби в ръцете на Паяка, Green Goblin иска да направи живота му ад защото, честно казано, може. Маниакалността му кулминира в всеизвестния Amazing Spider-Man #122, където Osborn убива първата истинска любов на Spidey – Gwen Stacy. Тази история е може би най-разтърсващата в комиксовият свят, като до този момент (1973) смърт на главен образ не е била виждана никъде. Green Goblin приключи Сребърната Ера На Комиксите с този акт. Osborn умира скоро след Gwen, но дори и мъртъв, влиянието и ефекта му върху Spider-Man не отслабват.

02. Venom (Eddie Brock)
image
Venom е един от най-известните злодеи и е първият, с който се запознах по обстойно. Комбинация от извънземен симбиот и репортера Eddie Brock, той взима всичко, което Spider-Man защитава, и го изкривява по най-ужасния, но същевременно невероятен начин. Venom е мрачно огледало на Spidey. Симбиота му дава всички способности на Peter, както и всички негови тайни. Първата му поява в Amazing #300 беше като „УАУ, кой е този, уау, изглежда супер як”. Беше просто „Уау”. Евентуално Brock преминава към страната на добрите, но това е след дълги години, в които прави живота на Spider-Man наистина труден.

03. Doctor Octopus (Otto Octavius)
image
Гениалният мозък на Otto кривва от правилния път след инцидент, който „залепва” четири метални ръце към гърба му. Dr. Octopus е от най-ранните врагове на Spidey и от най-силните. Две истории с него се открояват. В Amazing Spider-Man #32-33, след дълго издирване, Spidey намира подземната база на Octopus, и след дълга битка, помещението започва да се разпада. Otto се измъква, а Паяка се оказва затрупан от огромно количество руини. Това е първият път, когато Peter е на косъм от смъртта (тази история е адаптирана в епизода “Shear Strenght” на “The Spectacular Spider-Man”). Но определено най-големия „акт” на Dr. Octopus става в Amazing Spider-Man #90 – злодея причинява смъртта на George Stacy, бащата на Gwen Stacy, с което враждата между Spidey и Octavius става много по-лична. Dr. Octopus също е основателя на Sinister Six.

04. Mysterio (Quentin Beck)
image
Mysterio също е един от най-старите врагове на Spider-Man, дебютирайки в Amazing Spider-Man #13. Има нещо в костюма му, което е много яко, но просто не мога да определя какво е. Най-вероятно е „аквариума”, който използва за шлем. В най-известната си акция Mysterio заблуждава Spidey да си мисли, че е 5 см висок, което тотално побърква Peter. Че кой не би се побъркал, ако разбере, че е с размерите на бръмбар? През годините Quentin доказа, че не може да му се вярва. Като майстор на специалните ефекти и илюзиите, той се застрелва в главата няколко пъти. И за изненада на всички, винаги се завръща след това.

05. Hobgoblin (Roderick Kingsley)
image
Hobgoblin е най-успешният последовател на Norman Osborn. Появата му преобръща всичко в света на Spider-Man. Много години след смъртта на Green Goblin мистериозна фигура намира едно от неговите скривалища, пълно с костюми и оръжия. Мистериозният мъж модифицира съоръженията и измисля нов костюм и име – Hobgoblin. По принцип този Гоблин изглежда много по-добре от Зеления, просто не достига неговите висини. Фактът, че Hobgoblin първоначално не се интересува от Spider-Man го прави още по-загадъчен и мрачен образ. Roderick наистина прави всичко, за да предпази самоличността си от разкриване. В една история той натопява Flash Thompson като Hobgoblin. Но в по трагичен аспект, след битка със Spidey, Kingsley залавя и промива мозъка на Ned Leeds, колега на Peter Parker и съпруг на Betty Brant, в резултат на което Ned започва да вярва, че той самият е Гоблина. Това е и което води до смъртта му в Amazing #289.  


06. Carnage (Cletus Kasady)
image
Ако Venom е лошо копеле, то Carnage е мега-лошо копеле. Този път комбинацията е от „детето” на симбиота и сериийния убиец Cletus. Той просто убива, защото му харесва – не за пари, не за да отмъсти на някой, не за слава. Carnage обича да разлива кръв. И на всичкото отгоре е по-силен от Spider-Man и Venom, взети заедно. Леле!

07. Kingpin (Wilson Fisk)
image
Fisk живее американската мечта, но по лошият (и по-забавният) начин. Сегашната му вражда е с Daredevil, но кариерата му започва в борба със Spider-Man. Като най-големият престъпен бос в Ню Йорк, Kingpin е недосегаем, независимо какво ще предприеме Spidey. Всъщност, няма какво да предприеме. Fisk прикрива мръсните си сделки изключително добре и е почетен член на ВИП обществото. И нека размера не ви заблуждава – този човек е много подвижен и опасен обект.

08. Lizard (Curt Connors)
image
Connors е дългогодишен приятел и ментор на Peter Parker. Но също така е и брилянтен учен, който е изгубил дясната си ръка по време на война. Оттогава той прекарва дълги нощи в търсене решение на проблема. И един ден го създава – експериментална формула с екстракт от гущерова ДНК. Но това го превръща в чудовище, с което не можеш да спориш, което действа изцяло по инстинкт. В битките си с него Spidey е пред дилемата да не наранява Гущера, защото и Connors може да пострада.


09. Electro (Max Dillon)
image
Max работи като електротехник. Удар от светкавица променя молекулите в тялото му, карайки ги постоянно да произвеждат токов заряд. Electro притежава един от най-разпознаваните костюми в комиксите и едни от най-яките сили – трябва да е супер да можеш да изпържиш всичко. Electro също така е един от основните членове на Sinister Six.

10. Scorpion (Mac Gargan)
imageimage
Scorpion е резултатът от омразата на J. Jonah Jameson към Spider-Man. Gargan първоначално е нает, за да разбере как Peter Parker успява да прави снимки на Spidey. Но след това JJJ го използва за научен експеримент, който го превръща в Scorpion – естествения враг на паяците. Но това, което никой не предвижда е, че заради радиацията, с която е облъчен, Gargan полудява и се обръща срещу Jonah, принуждавайки Spidey да защитава своя враг от друг свой враг. Към 2008 Mac вече не се разхожда в скорпионски костюм. Сега той е новият Venom, по-силен и по-откачен от предишния.

11. Kraven The Hunter (Sergei Kravinoff)
image
Kraven е върховният ловец в света на Marvel. Това, което го отличава от други злодеи е, че той иска да победи Spider-Man просто за да се докаже като най-великия в ловуването. Kravinoff първоначално използва различни отвари и елексири, които увеличават силата му и подобряват сетивата му. Това не му помага срещу Паяка. След дълги години вражда, той най-накрая успява там, където всеки друг се проваля – Kraven побеждава и заравя Spider-Man в гроб, след което заема мястото му (с черния костюм). Когато Spidey се завръща след ДВЕ седмици под земята, Kraven се самоубива, декларирайки, че вече не му е останало какво да постига в живота.  

12. Sandman (Flint Marko)
image
За този и за повечето от следващите няма много какво да се каже, защото те просто използват силите си, за да ограбват банки и сейфове, и не са замисляли планове като Green Goblin или Venom. Flint Marko също има една от най-яките сили – тялото му е съставено от пясък, благодарение на което може да се трансформира в почти всичко. Също така той може да абсорбира пясък и да увеличава размера си. Готино, нали? Е, може би Marko не е мислел, че е готино, когато Spidey го побеждава, като го изсмуква с прахосмукачката (Amazing Spider-Man #4)! Sandman е също основен член на Sinister Six.

13. Vulture (Adrian Toomes)
image
Vulture може и да изглежда стар, но е едно наистина зло създание. Toomes изобретява костюм, базиран на магнитните вълни, с който може да лети свободно като… лешояд. За 1963-та това си е направо изумително (не че днес не е, но днес е по-вероятно да стане). Vulture също е от най-старите врагове на Spider-Man и член на Sinister Six.


14. Shocker (Herman Schultz)
image
Костюма на Shocker много ме кефи. Комбинацията от жълто и кафяво пасва перфектно. Shocker няма истински супер сили, но е опасен заради двете „ръкавици”, които изстрелват концентриран въздух. Последвалата вибрация е достатъчна сила да събори сграда.

15. Jackal (Miles Warren)
image
Човекът, отговорен за Сагата с Клонингите. Трябва ли да казвам повече? Тайно влюбен в Gwen Stacy, след смъртта й професора не може да понесе мисълта, че Gwen вече я няма. Естествено, той обвинява Spidey за всичко.  Затова я клонира, а по-късно залавя и клонира самият Spider-Man. В „Най-лошите Spider-Man истории” съм обяснил по-подробно последиците от тази Сага върху живота на Peter.


16. Chameleon (Dmitri Kravinoff)
image
Chameleon е първият супер злодей, с който Spidey се сблъсква. Той е майстор на дегизировката и международен шпионин. По-късно е разкрито, че Dmitri е полу-брат на Kraven.

17. Rhino (Aleksei Sytsevich)
image
Rhino е от най-силните врагове на Паяка, но също така е и от най-глупавите. Първо той е обикновен престъпник, но доброволства в експеримент, в който към кожата му е слепен супериздръжлив полимер. Една история с Rhino си заслужава да се прочете – Flowers For Rhino, публикувана в Spider-Man’s Tangled Web #5-6. В нея, след като дъщеря на престъпен бос го разкарва заради ниския му интелект, Aleksei се подлага на операция, която го прави супер-гений. С новия си ум той бързо създава своя криминална организация, побеждава Spider-Man, дори пренаписва Hamlet и дори спечелва Stella (дъщерята на боса, разкарало го преди). Но това има страничен ефект – Rhino вече не се наслаждава на живота, както преди. Затова той се подлага на „обратната” операция, и пак става глупав, щастливо разбивайки стени. Поуката – да си умен е хубаво, но радостта от живота е по-важна.

18. J. Jonah Jameson
image
Този и следващият са последни не по важност, а защото са обикновени хора. Това не значи, че не са правили живота на Spidey труден. JJJ e собственика на Daily Bugle и ненавижда всеки маскиран, бил той злодей или герой. Мисля, че точната причина да мрази Spider-Man не е била посочвана, но е факт – Jonah доказа, че думите са по-силни от куршуми и тиквени бомби, изкарвайки Spidey виновен за всички злини в града (ако не и света) и водейки безбройни кампании срещу него. Омразата му до толкова се разраства, че JJJ дори спонсорира създаването на първите Spider-Slayers, The Fly и най-голямото му творение – Scorpion.

19. The Burglar
image
Човекът, който буквално създаде Spider-Man и го научи, че „с голяма сила идва голяма отговорност.” Докато Spidey е срещал далеч по-силни и откачени врагове през годините, може би никой не го е засегвал толкова дълбоко като човека, убил чичо Ben.

20. Menace (Lilly Holister)
image Menace е от Brand New Day злодеите и не я харесвам чак толкова, но беше хубаво да видя нова Goblin мистерия на страниците на Amazing Spider-Man.

**Други злодеи, които заслужават да бъдат споменати - Molten Man, Hammerhead, Silvermane, Beetle, Jack O"Lantern, Tombstone и Hydro-Man.


Тагове:   Scorpion,   най,   Spider-man,   добрите,   злодеи,   venom,   sandman,   goblin,   mysterio,   rhino,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 886461
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930