Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2009 14:45 - Spider-Man в света на игрите
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 41015 Коментари: 25 Гласове:
1

Последна промяна: 05.12.2010 23:27


Другият пазар, на който Spidey се котира изключително добре, е този на видео и компютърните игри. И няма как да е иначе - силите му сякаш са създадени за виртуалното пространство. За съжаление, и тук някои продукти откровенно не струват, за сметка на други, които са феноменални. За да играете повечето най-добре е имате емулатори за съответните конзоли. Но да караме по същество...


01. Spider-Man (Atari 2600)
Година: 1982

imageimage

Да, това е най-първата възможна игра за Spidey. Като другите игри на Atari, трябва ти много въображени, за да приемеш образите, които виждаш за това, което трябва да са. Честно казано, ако я нямаше обложката, никога не бих познал, че онова човече, летящо около покрива на сградата е Зеления Гоблин.

Играта се състои в това да стигнеш до върха на сградата и да обезвредиш бомбата на Гоблина. Може да спасяваш заложници по пътя си. За съжаление колкото и пъти да го правиш, винаги се връщаш отначало и затова тази игра се търпи най-много 20 минути.


02. Spider-Man & Captain America In Dr. Doom"s Revenge (PC-DOS)
Година: 1989

image

Тази игра взаимства доста от Street Fighter, като ви позволява да управлявате Паяка или Капитан Америка в битки един-срещу-един с различни злодеи от вселената на Marvel. Това може би е единствената Spidey игра, която не съм пробвал, така че не мога да кажа става ли или не.


03. The Amazing Spider-Man vs. The Kingpin (Sega Genesis, Sega CD, Sega Master System, Game Gear)
Година: 1990

imageimage

Първата игра с по-добра графика, където определено можем да кажем "Да, това е Spider-Man." Този път вече можете спокойно да пускате мрежи, да ги стреляте като снаряди, снимате с камерата, за да получавате пари и тн. Историята се върти около Kingpin, който е заложил бомба някъде в Ню Йорк, а вие имате 24 часа да я намерите и обезвредите. По пътя Spidey се среща с тумба стари познати - Sandman, Doctor Octopus, Electro, Venom, Vulture, Hobgoblin и Mysterio, преди да се изправи пред главният враг - Kingpin. Една наистина добра игра, която препоръчвам на всеки фен.


04. The Amazing Spider-Man Trilogy (Game Boy)
Година: 1991-1993

imageimageimage

Ориналната трилогия за Game Boy са три наистина кофти игри. Не стига, че графично не представляват нищо особено, ами и трудността им е невероятна. Движенията са дървени и насладата да видиш Carnage за първи път в игра не е достатъчна, за да продължиш да играеш.


05. Spider-Man: The Video Game (Arcade)
Година: 1991

imageimage

Като повечето популярни герои, Spidey получава свой аркаден тупаник през 90-те. Играта е наистина добра. Да, само ходиш и биеш лошите, но графиката е хубава, а и се срещаш с доста от класическите врагове на Паяка - Venom, Scorpion, Green Goblin, Hobgoblin, Kingpin, Sandman, Electro и накрая - олицетворението на злото - Dr. Doom!


06.  Spider-Man: Return Of The Sinister Six (NES, Sega, Game Gear)
Година: 1992

imageimage

Не знам от къде се завръща Шесторката, след като това е първата игра за Spider-Man на NES, но все тая. Няма да изброявам кои са членовете на Sinister Six тук, виждат се на снимката. Играта е... хм, не-добра. Да, може да изглежда добре, но всъщност не е. Spidey се бие дървено - на нивото със Sandman е почти невъзможно да го убиете, няма фиксиран бутон за пускане на мрежи, и това, което я прави наистина трудна - няма продължения. Точно така, умираш един път и това е. Няма как да си напълниш кръвта, ако ти е останало малко - абе, с една дума, обречен.


07. Spider-Man & X-Men In Arcade"s Revenge (Super Nintendo, Sega Genesis, Game Boy, Game Gear)
Година: 1992

imageimage

Spidey и X-Men заедно в игра? Добра идея. Най-популярните герои трябва да се обединяват от време на време. Със Spider-Man се играе само в първото и последното ниво, като злодеите, които среща, са Rhino и Carnage. В другите нива поемате контрол над X-Men - Wolverine, Storm, Cyclops или Gambit. Не лоша игра, може да се погледне.


08. Spider-Man & Venom: Maximum Carnage/Separatin Anxiety (SNES, Sega Genesis)
Година: 1994/1995

imageimage

Това са първите игри, които адаптират история директно от комиксите. В Maximum Carnage Spidey се съюзява с Venom, за да спрат Carnage и още няколко други злодеи, които сеят страх из града. В тази игра Venom прави дебюта си като възможност да играете с него в 2-3 нива. Продължението, Separation Anxiety, ни среща с още 5 симбиота, създадени от Life Fondation. Този път обаче можете да играете с Venom от началото до края. Игрите обаче са дяволски трудни. Без код, надали ще стигнете до 3-то ниво. Но си заслужава да се разцъкат.


09. Spider-Man: The Animated Series (SNES, Sega Genesis)
Година: 1995

image

Ето една от по-добрите игри за Паяка. След успеха на анимацията от 90-те, беше въпрос на време да се появи и игра, базирана на сериите. Докато минавате през нивата, ще се срещнете с почти всички злодеи от сериала - Green Goblin, Venom, Octopus, Mysterio, Smythe, Kingpin, Scorpion, Rhino, Spider-Slayers, Jack O" Lantern, Chameleon и много други. За съжаление да се оправите през нивата е много трудно и само чрез Интернет може да напреднете.


10. Spider-Man: Web Of Fire (Sega 32X)
Година: 1996

image

Вероятно най-неизвестната игра за Spidey. Нямам никаква идея за какво се разправя, нито какви злодеи се появяват, защото никога не съм я играл.


11. Marvel VS Series (Arcade, Playstation)
Година: 1997-2002

image
image

До днес, Spidey е част о т двете големи заглавия от поредицата Marvel vs. Capcom. Играта представлява яко меле между голям брой от героите на Marvel и, е, ясно е кои са другите. А и графиката е много красива.


12. Spider-Man (PC, Playstation, Nintendo 64, Sega Dreamcast)
Година: 2000


imageimage

Първата Spidey игра за компютър удари право в десятката. Имаше всичко - добра история, добър геймплей, добро озвучаване, и най-важното - наистина получаваш усещането, че си в света на комиксите, докато наблюдаваш как Spider-Man за първи път се носи свободно между сградите, опънал своите мрежи. Е, свободно не е точната дума, но все пак. Мисиите са разнообразни и не писват лесно, а злодеите, срещу които се изправяте - само ще спомена Venom, Carnage, Octopus и другото ще оставя на въображението. Една от хубавите екстри на играта е, че имате възможност да отключите редица алтернативни костюми, всеки от които има специална способност. Сред тях, естествено, е и черният.


12. Spider-Man: Mysterio"s Menace (Game Boy Advance)
Година: 2001

image

По принцип игрите за Паяка за GBA са до една добри. Историята в тази е малко смотана, но играта има добра графика и интересни нива, интересни врагове, алтернативни костюми и тн. Освен това тук е едно от малкото места, където можете да се биете с Hammerhead. Останалите гадове включват Scorpion, Big Wheel (какво по дяволите) и естествено, главният бос - Mysterio.


13. Spider-Man 2: Enter Electro (Playstation)
Година: 2001

image

Директно продължение на първата игра. С почти същите графика и геймплей, само с различна история. Този път основният опонент е Electro, който е откраднал някакво Bio-Nexus устройство, с което може да получи силата на бог. Други злодеи в играта са Shocker, Sandman, Hammerhead. Този път имате над 20 костюма на разположение.


14. Spider-Man: The Movie (Playstaion 2, Xbox, PC, Gamecube, GBA)
Година: 2002
imageimage

Естествено, че с успеха на първият филм ще излезе и подобаваща игра. Spider-Man: The Movie е наистина, ама наистина добра. Следва почти плътно историята на филма. Играта позволява за първи път да се носите свободно из Манхатън и да извършвате битки във въздуха. След като е игра по филм, ясно е, че крайната ви цел е страхотна битка с Green Goblin. За да стигнете до обаче ви очакват доста мисии, през които ще срещнете Scorpion, Vulture, Shocker и Kraven (само на Xbox версията). Горещо препоръчвам на всеки.


15. Spider-Man 2 (PC, Playstation 2, Xbox, CameCube, PSP, Nintendo DS, GBA)
Година: 2004
imageimage

Преди да започна, да уточня - казаното се отнася за конзолните версии, а за РС версията ще спомена накрая. Играта по втория филм е считана от много фенове за най-добрата Spider-Man игра, излизала досега. Докато в предишната можеше да се движите свободно само из върховете на сградите, тук вече можете да идете и на улиците и обще взето, почти навсякъде. Spidey суингва с невероятна скорост, тича по стените на сградите, доставя пизи, прави снимки за Bugle, и куп други неща - толкова е забавно, че забравяш за мисиите. А те са над 20 на брой. Освен финалният бос - Doctor Octopus, се спречквате още с Rhino, Mysterio, Shocker и Puma (само на PC и GBA версиите). Който има Playstation 2, да си намери тази игра, няма да съжалява.

Но ситуацията с PC версията, за съжаление, не е добра. Компютърният еквивалент няма абсолютно нищо общо с конзолните си братя. Играта е правена за деца на 8-9 години и е толкова лесна, че чак не е смешно. Нито от Marvel, нито от Activision дават обяснение защо тази версия се различава от останалите. Жалко, много жалко.


16. Ultimate Spider-Man (PC, Xbox, Playstation 2, GameCube, GBA)
Година: 2005

image

Другата наистина перфектна игра за Spidey. Графиката е като от оживял комикс. Който е чел Ultimate Spider-Man, е запознат с невероятните дизайни на Mark Bagley. Историята на играта се върти около Venom, който след първата битка с Peter мистериозно изчезва. Голямата новост е, че половината от мисиите ще играете като Venom, едно неспиращо чудовище, което сее хаос из града и се храни с хора. Яко, а? Като Spider-Man също е голям фън да се играе, като той трябва да спасява граждани в беда, да спира престъпления, да се надбягва с Human Torch и тн. През мисиите се натъквате на доста гадове от Ultimate комикса - Rhino, Electro, Wolverine, Green Goblin, Nick Fury, Silver Sable, Carnage и най-яко изглеждащият злодей в играта - Beetle! Това, което наистина ми харесва е, че някои от престъпленията в града биват извършвани от други двама злодеи - Shocker и Ringer, но те са представени като обикновени бандити.
Заключение - всеки истински Spidey фен трябва да разцъка тази игра. Няма да остане разочарован, обещавам.


17. Marvel Nemesis: Rise Of The Imperfects (Playstation 2, Xbox, GameCube, PSP, Nintendo DS)
Година: 2005

image

Всъщност, и тази игра не съм я пробвал. Но от клиповете из интернет ми направи добро впечатление. Играта поставя серия от герои и злодеи на Marvel, между които Spider-Man, Wolverine, Venom, Iron Man, срещу извънземните Imperfects в битка стил Mortal Kombat.


18. Marvel Ultimate Alliance (PC, Playstation 2, Playstaion 3, PSP, Xbox, Xbox 360, GBA, Nintendo Wii)
Година: 2006

image

БОЖЕ МОЙ, колко има да се казва за тази игра. Поне две страници само добри думи. Мога да я опиша като върховните герои на Marvel срещу върховните злодеи на Marvel. Имате на разположение Spidey, Iron Man, Wolverine, Daredevil, Fantastic Four, Deadpool, Captain America, Luke Cage, Storm, Blade, Black Panther, Ghost Rider и още много други. С тях си правите екип от четирима юнаци и се хвърляте в непрестанен екшън. Всеки от тях има различни способности, които могат да се ъпгрейдват. По време на мисиите ще се пренесете в най-различни кътчета от вселената на Marvel - от кораба на SHIELD, през божественият свят на Thor, увеселителния парк на Arcade, до подземния ад на Mephisto. Злодеите, които ще се опитат да ви спрат са над 40 - Bullseye, Crymson Dynamo, Fin Fang Foom, Mysterio, Mandarin, MODOK, Shocker, Ultron и много, много други. Крайната цел е да победите Dr. Doom, който се е сдобил със силата на бога на Asgard. Мога много още да пиша, но най-добре си намерете играта и вижте сами. Един шедьовър, едно произведение на изкувството.


19. Spider-Man 3 (PC, PS2, PS3, X360, PSP, GBA, Nintendo DS, Nintendo Wii)
Година: 2007

imageimage

Фенове и критици не харесаха много третата игра по филм, но лично аз смятам, че е много добра. Да, можеше да се мине без някои от мисиите; да, някои комбота са доста сложни за изпълнение; да, някои битки с босовете са еднотипни, нооо - играта всъщност не е за изпускане. Този път можете да изследвате града и отдолу - имам предвид в различните подземни тунели, метрото, канализациите. Бойната система е обновена и включва възможност да издърпаш противника във въздуха и спокойно да го налагаш. Голяма новост тук е, че можете да играете с черният костюм. Той ви прави по-силен, по-бърз, и в зависимост от това коя версия играете, го получавате по различен начин. Както се вижда на снимката, графиката е от най-ново поколение. Градът изглежда феноменално. Историята на играта е разделена на 10-тина под-истории, като една от тях следва тази на филма - което значи, че ви чакат битки с Harry/New Goblin, Sandman и Venom. Но злодеите не се изчерпват с това. Освен филмовите, ще имате шанса да ступате Lizard, Kraven, Scorpion, Rhino, Kingpin, Mad Bomber, а ако играете на Playstation 2 - Morbius и Calypso. Прибавете към тези и трите боса на уличните банди и става доста интересно.


20. Spider-Man: Friend Or Foe (PC, PS2, PSP, X360, NDS, NWii)
Година: 2007

imageimage

Друга игра, непонравила се на критиците. Честно казано, не знам какво искат тези хора. Може би на мен ми харесва защото съм фен на Spidey и си затварям очите за онова, което те (критиците) виждат. Играта ползва дизайни, подобни на тези от филмите и ви дава възможност да се съюзите с приятели и врагове срещу злите извънземни фантоми. Този път не можете свободно да се разхождате, а имате точно определен път. Но какво от това? Нима всяка игра трябва да е free-roam? Не. Първата РС игра за Spider-Man не е такава и е много добра. Friend Or Foe също си заслужава. Не е нещо велико, просто забавление и тупаници. Отново можете да ъпгрейдвате героите си, за да бъдат по-силни срещу извънземната паплач. А с кой ще можете да се съюзите? Охо, малко ли са - Green Goblin, Venom, Rhino, Scorpion, Black Cat, Silver Sable, Prowler, Sandman, Lizard, Iron Fist, Blade. Предостатъчно. Мисиите ви отвеждат из различни части на света - Токио, Кайро, Трансилвания, докато накрая не откриете кой е виновен за идването на фантомите. А той е... My... не казвам.


21. Spider-Man: Web Of Shadows (PC, PS2, PS3, X360, NDS, PSP, Nintendo Wii)
Година: 2008

image 

Боже, колко чакане падна за тази игра! От началното й обявяване през март, когато беше пуснат един много кратък трейлър, до излизането й през октомври сякаш мина десетилетие. С един приятел почти всеки ден проверявахме за нова информация. А беше ли оправдано чакането? Ами, донякъде.
Като начало, аз съм PC геймър, а тази игра има ненормални изисквания. Пак вървеше, ама не е каквото трябва да е. Създателите обещаха изцяло нова бойна система и наистина такава имаше. Битка във въздуха, битка по стената на някоя сграда - изглеждаше прекалено хубаво, за да е истина. Играта обаче залага само на битките и на история, а това не е достатъчно. Каква е историята всъщност? Venom научава, че може да клонира симбиота си и така отприщва масова инвазия, превръщайки населението на Ню Йорк в свои примитивни копия. Да, мислех, че да ритам само симбиоти ще е адски яко. Оказа се, че и това писва бързо.
Една от хубавите страни на играта е срещата с други герои, като Wolverine, Black Cat, Luke Cage и Moon Knight. Някои от тях по-късно биват "заразени" и стават симбиоти. От злодеите поява правят Venom, разбира се, Vulture, Rhino, Kingpin, Electro и Tinkerer. За съжаление се биеш само с Vulture, Electro и Venom, които също се сдобиват със симбиотски облик. Трябва да призная, че битката със Symbiote Vulture е наистина запомняща се, като заема място изцяло във въздуха.
Друг плюс е, че играта има няколко различни завършека в зависимост от това какви избори сте правили, докато сте цъкали. Но за да ги видиш всичките, това означава да я превърташ отново и отново, което си е загуба на време.

22. Marvel Ultimate Alliance 2 (PS3, PS2, PSP, X360, Nintendo DS, Nintendo Wii)
Година: 2009
image

Е, ето го и дългоочакваното продължение на вероятно най-епичната комиксова игра някога. Излезе преди месец, но причината чак сега да я включа в списъка е, че играта не се появи за компютър. Даа, изгледах я цялата в YouTube. Направо побеснявам от такива ситуации, когато конзолните геймъри получават най-доброто, а PC маниаците - дръжки. Затова, да, не съм я играл, но имам какво да кажа, базирано на клиповете, които видях.

История
Един от най-важните елементи - поне за мен - в такъв жанр игри е какво аджеба става. В MUA (първата игра) историята се въртеше около Dr. Doom, който отново е събрал The Masters Of Evil, и се опитва да придобие силата на най-могъщия бог в Marvel вселената - Odin. Беше перфектно измислен сценарий.

В MUA2 обаче имаме две истории директно от комиксите - Secret War и събитието за 2006 - Civil War! Което определено е добре. Civil War наистина преобърна света на супер героите. За тези, които не са запознати с историята - след като героите New Warriors залавят злодея Nitro край едно училище, той се взривява, убивайки стотици, сред които и деца. Ужасно, наистина. След този акт правителството нарежда да се въведе Superhuman Registration Act, задължаващ абсолютно всички герои да се регистрират и да разкрият самоличностите си. Ако не го направят, ще бъдат считани за престъпници и залавяни. Естествено, някои са съгласни, други - никак даже. Сред подкрепящите регистрацията са Iron Man, Mr. Fantastic, Yellowjacket, She-Hulk и Bishop, а на отсрещния фронт се изправят Captain America, Luke Cage, Wolverine и Punisher. Битка между две от иконите на Marvel! Разбира се, и нашият любимец Spider-Man е там, като в играта трябва да решите по коя пътека ще тръгне той (ако, естествено, играете с него). Това е основната история на играта, и лично аз се радвам.
История - 5/5

Геймплей
Геймплеят не е особено променен в сравнение с Ultimate Alliance 1. Отново можете да съставите отбор от 4-ма герои, като избирате между 24 опции - основните ги знаете, но някои са по-неизвестни на широката публика - Gambit (има го в X-Men Origins: Wolverine), Penance (нямам идея кой е този), Songbird, Iron Fist. Можете да ги ъпгрейдвате, както и в единицата. Първата разлика е, че можете да сменяте героите, както и да записвате, по всяко време, което е много добре. Помня как в MUA постоянно се оглеждах за тъпите SHIELD Accessing Points, за да запиша или да засиля героя си.
Голямата разлика се нарича Fusion Power. Ако се сещате, в първата игра имаше Xtreme Power, позволяваща даден герой да изпълни опустошаваща атака. Е, тук двама от избранниците ви "сливат" силите си, за да разкажат играта на лошите. Признавам, че някои от тези Fusion техники са впечатляващи, но с напредването на играта забелязах, че хич не са разнообразни. Например, фюжъна между Iron Man и Wolverine е същият като този на Iron Man и Captain America. Spidey и Wolvie - Hulk и Wolvie - идентични. Това спадна до известна степен удоволствието, но не до толкова, че да направи играта скапана.

Като говоря за разнообразие, в MUA се пренесохме в най-различни краища на Marvel Вселената - Mephisto"s Realm, Asgard, SHIELD Hellicarrier, Latveria, Valley Of Spirits. Но в Marvel Ultimate Alliance 2 това липсва. Първите два етапа на играта заемат място най-вече в Ню Йорк. Е, имайки предвид историята, няма къде другаде да се намираме - но това само засилва чувството за еднообразие. Само в последният етап, Act 3, действието се пренася в Wakanda - африакнската държава, в която властва Black Panther. Така че като разнообразие играта не ми допадна особено. Но все пак, хей, това е Marvel, на кой му пука? Е, на мен поне.
Геймплей и разнообразие - 3/5

Врагове и Босове
Отново ще се върна към първата игра. С какво се биехме там - роботи, амфибии, извънземни, монаси, демони, викинги, елфи - и това е без да броя босовете.
В MUA2 обаче - да, познахте, доста по-малко разнообразие на противниците. Общо взето, те се свеждат до роботи и SHIELD агенти. Тъпо. Естествeно, това отново е за да съвпадне с историята, но хайде стига - комиксът се прочита най-много за час - тази игра е поне 6 часа без да се занимаваш да търсиш всички тайни, скрити из нивата.

Но безспорно вторият най-важен за мен елемент в такива игри са босовете. Marvel Ultimate Alliance 2, също като предшественика си ползва голям брой гадове. Мисля, че с изключение на Bullseye и Shocker, другите са нови лица. Тук е момента да кажа, че вторият етап на играта е разделен на Pro-Registration и Anti-Registration, и в зависимост от това към кои сте, се спречквате с различни босове. А именно - War Machine, Molten Man, Yellowjacket, Wonder Man, Lady Deathstrike, Bishop, She-Hulk (за Anti-Reg); и Cable, Goliath, Hercules, Spider-Woman, Colossus, Dagger, Firestar (за Pro-Reg). Освен това има и такива, с които се биете, независимо на чия страна сте - Electro, Tinkerer, Havok, Grim Reaper, Lucia von Bardas, Scorcher и още много други.

Но определено кулминацията е в битката срещу Iron Man в края на Втори Етап, ако сте Anti-Reg. Боже мoй, Железният разбива! Във видеото той 2 пъти уби всичките 4-ма герои + Капитан Америка! И при условие че единият от тях беше Wolverine! Wolverine, който има заздравяващ фактор и непрекъснато регенерира кръвта си! Радвам се, че разработчиците наистина са го направили труден опонент, защото, в края на краищата, той е шибаният Iron Man!
Врагове и Босове - 4/5

Графика
Няма спор, графиката е по-добра от първата игра - и това е! Не съм спец по тези неща, затова само това ще кажа. Всичко изглежда по-добре от MUA.
Графика - 5/5

А Къде Остана Spidey???
След като тази статия и блога като цяло е относно Spider-Man и неговите игри, струва ми се че не казах нищо за Паяка относно тази. Ами, Spidey определено играе голяма роля в комикса Civil War, и е една от най-големите жертви на историята. За съжаление, в клипчетата, които гледах, той беше използван за убийствено кратко време - но мога да кажа, че който е играл първата игра, ще го хареса и тук. Само гласът му е малко... де да знам, не подхожда.

Така че като цяло, Marvel Ultimate Alliance 2 има своите недостатъци, но определено трябва да се играе. За сравнение с другата тазгодишна геройска тупаница - Batman: Arkham Asylum, MUA2 е далеч по-увлекателна. Историята е епична, имате шанса да сритате Iron Man или Captain America, има няколко различни завършека, непрестанен екшън и хубава графика. Съдбата на супер героите е в нашите ръце! Fight for your right!
И дано, дано, дано излезе за PC.


23. Marvel Super Hero Squad (PS2, PSP, Nintendo Wii, Nintendo DS)
Година: 2009

image

Не разбирам защо от всички нови Marvel анимации, само тази се сдоби с игра?
Но няма да се оплаквам по този въпрос. Играта има едно предимство пред едноименния сериал - и това е Spider-Man. В шоуто той не се появява заради разни там проблеми с лицензите. Та какво да кажа за тази игра? Тя е.... ами, нищо особено. Геймплеят е подобен на Spider-Man: Friend Or Foe - двама избрани героя минават през нивата, помитайки вълни от врагове. Всички от шоута са тук - Iron Man, Falcon, Hulk, Captain America, Silver Surfer, Thor И Spidey. Историята, е, тя следва тази на сериала - Doctor Doom се опитва да събере парчетата от Infinity Sword, а нашия Squad се опитва да го спре. И това е, което има да се каже за тази игра. Определено по-добрият избор е Friend Or Foe.

Най-главното ми оплакване е, че играта, също като шоуто, е създадена за деца. Всичко е весело, щастливо, злодеите са смешни и глуповати, атмосферата е приятна. Така че ако очаквате сериозна интерпретация на Marvel вселената, насочете се към някоя от предишните игри - например Ultimate Alliance.


Тагове:   games,   света,   Spider-man,   игрите,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - спаидер мен
27.11.2009 19:08
аз съм спаидер мен
цитирай
2. spectacularspidey - явно има и по напушени от мен.
27.11.2009 19:36
явно има и по напушени от мен.
цитирай
3. анонимен - Браво. Наистина супер статийка. Аз ...
21.12.2009 20:31
Браво.Наистина супер статийка.Аз лично сам Spiday фен вече от 12 години (а аз сам на 15 и не ме е срам да го призная) и виждам ,че има и други хора фенове като мен (штото иначe много като нас няма в BG) и това ме радва истински.
цитирай
4. spectacularspidey - Е, аз съм на 22 и не ме е срам да ко казва ...
22.12.2009 06:56
Е, аз съм на 22 и не ме е срам да го казвам - фен съм на Spider-Man! И за съжаление си прав, няма много като нас в БГ, но пука ли ти?
цитирай
5. анонимен - xristo
25.02.2010 00:44
ot kade moga dasi svalia Spider-Man - The Videogame 1991 roms zadaia igraia na kompa
цитирай
6. spectacularspidey - ами, сайтът с най-много такива игри ...
25.02.2010 03:50
ами, сайтът с най-много такива игри е dgemu.com (изисква регистрация). от него съм дърпал всички Spidey игри за Sega, NES, SNES, Game Boy и аркадната (тази, която ти трябва, предполагам).
цитирай
7. анонимен - otkide moje da si instaliram spider ...
28.05.2010 15:00
otkide moje da si instaliram spider man 3 pc imam spider manm web of shadows spider man friend or foe spider man 2 pc i marvel ultimate alliance sisto sim spider fen
цитирай
8. spectacularspidey - Хубаво е, че има и други фенове. А ...
15.06.2010 18:27
Хубаво е, че има и други фенове. А играта Spider-Man 3 може да я намериш в почти всички торент сайтове - zamunda.net, arenabg.com, nanoset.net и тн...
цитирай
9. анонимен - 8552
21.10.2010 11:43
8552
цитирай
10. pokemar - защо 1892
05.12.2010 17:54
не е възможно!спайди тогава още не е бил създаден
цитирай
11. spectacularspidey - Оп, моя грешка. Правилната година е ...
05.12.2010 23:27
Оп, моя грешка. Правилната година е 1982.
цитирай
12. pokemar - би било яко да се направи игра на с...
14.12.2010 21:28
би било яко да се направи игра на спайди която е базирана на целия комикс
цитирай
13. spectacularspidey - Би било. Само че не знам как могат да ...
14.12.2010 21:42
Би било. Само че не знам как могат да се свият 50 години комиксови истории в една игра. За сега се надявам за Spidey игра, в която най-накрая Гоблина да си е Гоблин - да лети, да мята бомби и тн.
цитирай
14. pokemar - да сигурно ще е към 50 гб, предпол...
15.12.2010 21:02
да сигурно ще е към 50 гб,предполагам но засега няма.всъщност аз знам една друга стара игра на спайди за ms-dos
цитирай
15. spectacularspidey - Сещам се, Questprobe май се казв...
16.12.2010 08:56
Сещам се, Questprobe май се казваше. Само че аз не я считам за игра.
цитирай
16. pokemar - не, ето ти видео да я видиш http:/...
21.12.2010 17:21
не,ето ти видео да я видиш http://www.youtube.com/watch?v=DIXKUmwFfPk&translated=1
цитирай
17. spectacularspidey - Ок, за тази игра не бях чувал. Мерси ...
22.12.2010 11:31
Ок, за тази игра не бях чувал. Мерси за линка.
цитирай
18. pokemar - няма защо
22.12.2010 20:28
няма защо
цитирай
19. анонимен - Spider Man - Return Of The Sinister Six
01.02.2012 17:31
Абсолютно не съм съгласен със коментара относно играта за NES !!!!! Имам я,за убиване на време е идеална,но може ли да ми кажете коя е играта за NES в която героят се държи много естествено освен Batman Returns и още една - две от същата поредица??? Коментирам - Играта Spider Man - Return Of The Sinister Six - Спайди не е обречен,може 2 пъти да започне от нивото на което е ''умрел''.Паяжини няма как да пусне,а кръвта му се увеличава когато играча (който контролира Спайди) убива пичагите в червените (и зелени на 1-во ниво) костюми,които го стрелят!!!!
П.п.А за 2-рия бос - Санд Мен,просто много малко хора знаят трика как да го убият за по - малко от 20 секунди.Разкривам тайната - като попаднете на нивото на боса,се намирате пред врата.В дясно на екрана има стена,и трябва да скочиш,за да се предпазиш.Вместо да скочиш заставаш до стената,големия юмрук изниква изпод земята и чрез опцията "скок и ритник в мусурата" почвате да биете стената,което автоматично му взема живота!!На Емулатора на НЕС за РС не става,но на дискета за телевизионна конзола действа!!А на мен,може да ми помогнете,ако знаете от къде да си закупя играта за Нинтендо - искам да я играя на добрата стара конзола!!
цитирай
20. spectacularspidey - Такааа. . . 1) Почти всяка игра става ...
01.02.2012 18:18
Такааа...
1) Почти всяка игра става за убиване на време
2) В много NES игри героите се държат естествено (пример всички игри с Костенурките Нинджа, Batman The Video Game, Batman Returns, Robocop, Ninja Gaiden, Tiny Toons Adventures и тн)
3) 2 пъти да се започва нивото не е достатъчно, при условие че Spidey е доста бавен и бързо може да умре - ако се сещаш за нивото с Мистерио, има едни гадове с големи ръце, които могат за секунди да те килнат
4) кръвта не се увеличава за всеки червен/зелен враг, който убиеш
5) каквито и тактики да се прилагат на Сендмен, пак си е най-трудния бос в играта
6) Ще ми се да ти помогна, обаче няма как. Зависи в кой град си, отиваш на пазара и ако намериш някъде сергия с дискети, купуваш. Във Видин е така.
цитирай
21. ththpoppop - Всъщност, Atari играта за онова ...
19.11.2012 15:45
Всъщност,Atari играта за онова време е била добра, но не бих я свалил.Сигурно защото веднага след първото изкатерване бих я изтрил или както ти казваш, че бързо писва(все пак това е една или първата конзола).Пробвах да играя Sp. and Cap.Am. in Doc.Doom's Revenge, но с Дос Бокс нещо не ми става, а иначе е объркващо, като ти задава някакви въпроси.За Kingpin е все пак добра игра, ама последното ниво не го разбрах.Между другото за GB игрите съм играл оригиналната 1-ва без емулатор на един приятел,но все едно, тогава не разбирах как се играе. Sinister Six е наистина трудна игра.Arcade's Revenge обаче не ми харесва.Знам че е стара,но няма много опции с X-men.Maximum Carnage наистина имаш право - трудна е.Много е гадно че и двете 2(смешно звучи малко) ги няма за PC (за едната имам предвид "интересната").Наистина е кофти Ultimate Alliance 2 няма PC версия,но си имаме по-яката 1.
цитирай
22. spectacularspidey - - Doom's Revenge все още не съм я п...
19.11.2012 18:14
- Doom's Revenge все още не съм я пробвал, нямам и желание честно казано
- в Arcade's Revenge има някои интересни нива, като първото с Wolverine, но е поразяващо трудна
- а Maximum Carnage без кодове не знам как се превърта :)
цитирай
23. ththpoppop - -Сигурно Doom's Revenge е интер...
19.11.2012 18:27
-Сигурно Doom's Revenge е интересна(ако е от интересните DOS като Prince of Persia).
Имам въпрос обаче.Ще ми дадеш ли съвет за Spider-man The video game сещаш се, аркадната.Не знам кой емулатор да избера и т.н.,rom-а ще го намеря защото много бих искал да я пробвам
цитирай
24. spectacularspidey - http://www. emulator-zone. co...
19.11.2012 19:26
http://www.emulator-zone.com/doc.php/arcade/mame.html
ей тука дърпаш първото, MAME (regular), това е най-добрия аркаден емулатор
цитирай
25. ththpoppop - Благодаря :)
19.11.2012 20:39
Благодаря :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 885709
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930