Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2009 23:06 - Топ 7 Най-Надценявани Сайтове (На Които Им Се Вижда Края)
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 1141 Коментари: 0 Гласове:
1



ОК, тази класация не е моя, видях я в един друг сайт, но казаното в нея съвпада почти изцяло с моето мнение. Затова реших да я постна тук. Основната идея зад повечето от тези сайтове е, че всеки може да стане известен за 15 минути. И в повечето случаи, сайтовете сами са си виновни за западането си.
--------------------

07. PayPal

image
Концепцията на PayPal по начало е добра - страницата има ролята на посредник между купувача и продавача. За съжаление, печалбата на сайта е безбожна, а когато разни суми изчезнат, собствениците му се правят на ударени.

Също така, защо им стигат секунди да издърпат пари от банковия ти акаунт, но им трябват седмици да вкарат? PayPal рекламира, че продавачите, използващи сайта, могат да работят с кредитни карти. Да, могат - но за да стане това, трябва да си ъпгрейднат акаунтите, което не се знае от купувачите - затова продавачите са принудени да ъпгрейднат, което пък се таксува и на купувачите. Това е изключително неморална бизнес практика. PayPal, когато си отидеш, с кеф ще пикая на гроба ти.


06. Monster
image
Как този сайт се издигна над Careerbuilder.com или Hotjobs.com е мистерия. Дизайна е грозен, а докато се стигне до същината - която е да кандидатстваш за работа, трябва да се мине през сума тия pop-ups и разни такива с напълно ненужна информация. А когато най-накрая стигнеш до списъка с работни места, забелязваш, че от 50 (например) обяви, 46 не отговарят, три са спам-ботове, от които няма измъкване, а едната останала работа вече е заета. Monster, не струваш.


05. MySpace
image
Дори и могъщите воини падат. През 2004, когато Friendster навлизаше в мрежата, и сървърите му не можеха да издържат на трафика, MySpace се появи и им открадна "чара" с по-добър интерфейс, повече апликации, по-добра поддръжка. А сега? Колко фалшиви рекуеста за приятелство трябва да получа, за да се сети някой, че нещо в сайта не е наред?

От гледна точка на "социална мрежа", MySpace е издъхнал. Всеки инч от браузъра, който не е запълнен с flash ads, е покрит с бюлетини, разни анимирани реклами и снимки на хора, които не познавам и за които не ми пука.

Съжалявам, но когато всеки потребител има по 5000 приятели в този сайт, всеки от които постоянно спамят и пускат бюлетини, опитващи се да привлекат вниманието на другите - това за мен е като вик във вселената.


04. iTunes
image
Да, знам, iTunes не е точно сайт, по-скоро апликация с интерфейс на сайт. Но тази програма трябва да си отиде - най-вече защото ако си организирате музиката папка-по-папка, iTunes може да ви накара да крещите от гняв.

Първо на първо, програмата сама си създава музикален каталог, затова ако решите да промените нещо по нормален начин (от My Computer), iTunes се побърква. А ако не дай Боже натиснете "allow iTunes to manage my music" докато се инсталира, след това ще забележите, че всичката ви музика е пренаредена в някаква бъркотия без никаква логика и причина. Благодаря, Apple!

И честно: защо да плащам за нещо, които се намира и безплатно? Да не говорим, че след като си поръчаш някоя песен, iTunes ти казва как да й се насладиш? Какво по дяволите, това е смешно! Певците и групите трябва да получават пари, но това ли е начинът?


03. Wikipedia
image
Концепцията на този сайт е невероятна: да "складира" абсолютно всякакво познание по абсолютно всяка сфера на живота, науките, и тн. Признавам, че съм черпил доста информация от Wiki.

Но има един проблем - всички страници на сайта могат да бъдат редактирани от на практика всеки. Кой е измислил това правило? Как се решава коя информация е точна и коя не? Това прави всяка статия в Wikipedia, колкото и да е интересна, обект на подозрение. Макар лично аз да не виждам смисъл в това някой да въведе грешни факти, не всички мислят като мен. Пример за това е страницата на Spectacular Spider-Man - преди няколко месеца там се появи инфо за третия сезон на шоуто, с епизоди, дата на излъчване и всичко останало. Доста фенове бяха объркани.


02. YouTube
image
Прекарал съм много време, гледайки как хора се удрят с нещо, падат от нещо, и общо взето се пребиват. И беше забавно. След това сайтът се превърна де факто в източник на архивни записи, полезни клипове, кадри от стари предавания, и други подобни. И пак беше забавно.

Но сега, когато видео аспектът в интернет е от основна важност, съдебните дела валят, а корпорациите се опитват да измислят как да се контролира каченото видео-съдържание - YouTube пречи на това, заради всичките произволни, ненужни потребителски клипове, които хората толкова необяснимо искат да покажат.

Според мен решението е затваряне на сайта, но да бъдем честни - това няма как да стане, понеже съм сигурен, че доста хора ще загубят от това.


01. Twitter
image
[Седя на компа] [Сега пиша] [Опа, пръднах] [Малко мирише] [Кучето ми току що излая] [То е кафяво] [О не, видя една котка] [Котките са смешни] [Ето линк към сайт с котки] [Доспа ми се] [Току що се събудих] [В момента ям сандвич] [Сиренето в него е гадно]

СЕРИОЗНО, СТИГА ВЕЧЕ!!! Сериозно, каква е целта на това? Наистина ли хората искат да знаят какво правя в момента? Та аз съм най-обикновен човек, който не прави нищо интересно. И със сигурност не ща да знам кой с какво се занимава. Това е тъпо. Да не говорим, че е най-ниската форма на комуникация в интернет.
---------------------------------


Тагове:   YouTube,   надценявани,   Twitter,   сайтове,   PayPal,   MySpace,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 882572
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031