Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2010 15:34 - Marvel Приключват със Siege!
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 2689 Коментари: 0 Гласове:
0



Не, нямам предвид, че приключват работа или затварят или нещо такова. Комикс-гигантът затваря цикъла от събития, който започна преди 7 години и промени толкова много вселената на Marvel, че можем само да гадаем какво ще е след Siege.

imageНачалото

Всичко започва с историята "Avengers Dissassenbled" в Avengers #500-503, където Scarlet Witch, дъщерята на Magneto, полудява след загубата на децата си и започва тотално да изкривява реалността, в резултат на което загиват Vision, Hawkeye и Thor. Нещата вече са различни и затова Captain America и Iron Man сформират нов отбор, заслужаващ името Най-Могъщите Герои. Това води до New Avengers, който се превръща в мигновен успех. И как няма да е, след като членове са Spider-Man и Wolverine! Дали Spidey става за отборен играч е спорно и подготвям статия за това, но за момента не е важно. Комиксът продължава да е и до днес, като вече на 60-тия си брой.





След това Scarlet Witch се завръща и създава House Of M, опитвайки се да поправи нещата и да спаси децата си. Тя променя света така, че всички да получат това, което искат - Spider-Man е женен за Gwen Stacy; Cyclops и Emma Frost са заедно; Dr. Strange е психиатър, а Captain America е възрастен ветеран от войната. Единствен Wolverine помни, че света се е променил и се заема да разбере какво точно се е случило. Вярвайки, че Magneto използва дъщеря си, за да постигне целта си - доминация на мутантите над хората - Wolvie спечелва за каузата си Spidey, Cyclops, Iron Man, She-Hulk, Daredevil, Rogue, Mystique и Spider-Woman. Мagneto има на своя страна Black Panther, Dr. Doom, Namor, Quicksilver и Polaris. Двете страни се срещат в голяма битка, докато през това време Scarlet Witch разкрива на Dr. Strange как всичко е станало - оказва се, че брат й, Quicksilver, я убедил да промени света по този начин. В един последен опит да нареди всичко по местата си, тя се появява в средата на битката и изкрещява три думи: "Стига мутанти!", след което всичко започва да се разпада. И така 99% от мутантите на планетата са унищожени.


Civil War & Смъртта на Captain America
image
Точно когато Новите Отмъстители започват да функционират все повече като отбор, идва събитие като никое друго преди това. След нелеп инцидент, взел стотици жертви, героите на Marvel са разделени заради несъгласията си относно Регистрационния Акт. Имаме Captain America срещу Iron Man в битката на десетилетието. В тази война приятели стават врагове, а злодеите се съюзяват с тези, които са ги сложили зад решетките. Независимо на коя страна сте, това е събитието, което разтърси цялата Marvel вселена. И накрая, след като Кап се предава, един истрел променя всичко...

Смъртта на Steve Rogers потресава както супер героите, така и феновете. Кой би повярвал, че Marvel ще го направят? Също както никой не вярваше, че Spider-Man ще се разкрие пред целия свят. И така, без Капитана, героите се отчуждават повече и повече един от друг. Нещата вървят от зле към много зле... направо УЖАСНО.


imageИзвънземните Скрулс инфилтрират планетата ни от години, заменяйки хора и герои със свои пратеници, за да завладеят Земята. Работейки зад кулисите, те остават незабелязани през цялото това време. Но когато Elektra умира, само за да бъде разкрита като Скрул, всички започват да се питат "На кого да имам доверие?" Настъпва времето за най-голямата атака над планетата ни - Тайната Инвазия. Супер герои и супер злодеи се обединяват, в опит да надвият един на пръв поглед непобедим враг. В края на краищата инвазията е приключена, след като царицата на Скуловете, Veranke, е убита от познайте кой... Norman Osborn, или иначе казано Green Goblin! Това за пореден път променя всичко в Marvel вселената. По заповед от президента SHIELD се преорганизира в HAMMER, с ръководител Osborn, като новия герой на Америка, а Iron Man е погнат от закона. Всички си мислят, че най-лошото е преминало, но героите знаят по-добре...


Dark Reign
imageЦаруването на Norman Osborn дава старт на един нов мрачен свят, свят в който супер героите са в немилост. Оsborn сформира таен Кабал, с чиято помощ да управлява, както и своя собствена група Отмъстители, наречени Dark Avengers. Той ги представя пред света за герои, а всъщност те са едни от най-смъртоносните злодеи - Daken, синът на Wolverine; Venom 3, позиращ като Spider-Man; Bullseye като Hawkeye; Sentry; Ares; и самият Norman в ролята на Iron Patriot.

Най-голямата жертва от господството на Osborn беспорно е Tony Stark, Железния Човек. Знаейки тайните самоличности на всички нерегистрирани герои, той изтрива съзнанието си, за да не издаде информацията при евентуално залавяне. Други се опитват да свалят Norman от властта - Deadpool го напада в "Magnum Opus" (Deadpool v3 #8-9, Thunderbolts #130-131). Nick Fury е водачът да Secret Warriors, които имат същата цел. Любимият ми Spidey се пробва срещу стария си враг и Dark Avengers в Amazing Spider-Man #595-599 и прави първата сериозна стъпка в Dark Reign: The List - Amazing Spider-Man. И след всичко това - Asgard се завръща! Над Манхатън. И то заедно с Могъщия Thor! Norman никак не е доволен от това. И с Loki на своя страна, беше въпрос на време да се изправи срещу Града на Боговете. И така стигаме до сегашната ситуация...

SIEGE!
И така. Norman Osborn събира всеки злодей под своя команда, за да свали Asgard. Thor отново е тук, но ще издържи ли? Iron Man е в кома, а Steve Rogers (Captain America) изглежда готов повече от всякога да се бие за приятелите си. Кой ще живее и кой ще загине накрая? И как това ще е краят на една ера? Рано е да се каже, но от Marvel обещават Siege да сложи край на Dark Reign и да постави началото на нова, "Геройска Ера." Първият брой вече излезе и войната тече с пълна сила. А крайния резултат ще бъде ясен през април. 
 

image

 



Тагове:   Marvel,   iron man,   събития,   war,   dark,   thor,   civil,   reign,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 885894
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930