Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2010 12:49 - Най-Лошите Анимационни Комикс Филми
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 2080 Коментари: 0 Гласове:
0



Сега, като казвам лоши, нямам предвид напълно скапани. Повечето от тези филми стават за гледане, но имат проблеми, които ги причисляват към моята графа "Бегай с това оттука!" Имайте предвид, че някои от изброените филми не съм ги гледал отдавна, така че ревютата им няма да са от най-задълбочените. Но така или иначе, нека започнем...


07. Batman: Mystery Of The Batwoman (2003)
image
Като последен филм за Батман от DC Animated Universe този доста ме разочарова. Имам няколко проблема с него. Първо, мистерията не е изградена много добре - ясно е, че зад маската на Batwoman ще е някоя жена, и тъй като женските персонажи са три, естествено, че ще е някой от тях. Е да, оказа се, че и трите момичета са замесени, но пак не беше интересно.

Второ - Batwoman? Сериозни ли са? Вече имаме Batman, Robin, Batgirl, Nightwing, а сега и Batwoman? Какъв е смисълът? Надявах се, че като последен DCAU филм, този ще се фокусира над някой от интересните злодеи - Two-Face, Poison Ivy, Scarecrow. Вместо това имаме Жената-Прилеп. Тъпо.

Много ме изуми и как никой не може да пипне тази Batwoman в битка, дори и Батман. Къде се е научила да се бие по-добре от човека, обиколил света в изучаване на бойни изкувства? И как е изобретила костюма и оръжията си?

Хареса ми обаче мелето между Batman и Bane - двамата се потрошиха. Но това не е достатъчно, за да гледам Mystery of the Batwoman отново.

06. Next Avengers: Heroes Of Tomorrow (2008)
image
Next Avengers би ми харесал, ако бях на 9-10 години. Може би това е най-големия ми проблем с филма - просто е създаден за друга възрастова група. Което обаче пак е странно, понеже целта на тези DtV проекти е да се разказват по-зрели и брутални истории, с кръв и насилие и всичко останало - знаете, нещата, които не са разрешени в анимационните сериали. Зашо тогава Marvel правят същотото, но във филмов формат?

Също така нямам никакъв интерес в децата на Отмъстителите. Искам да гледам Капитан Америка, не синът му, мамка му! И какъв е смисълът, като накрая Хълк победи злодея? Мда, децата на Avengers са безполезни. Да не говорим, че в групата им няма логика - само защото Капитана е бил водач на предишните Отмъстители, не означава, че синът му автоматично трябва да е начело и на новите.

И тук обаче ми харесаха екшън сцените и най-вече злодея - Ultron. Той е едно лошо метално копеле и честно казано, ако децата го бяха победили, щеше да е нелепо.

05. The Invincible Iron Man (2007)
image
Ок, този филм може би е наистина скапан. Действието се развива в Китай, което, честно казано, кара цялата история да прилича по-скоро на някаква алтернативна версия на произхода на Iron Man. Не мисля, че в комиксите е имало такова преразказване, но и да е имало, не ми харесва. Дори и причината за построяване на костюма е променена. Защо?

Също така прекалено много екранно време е дадено на Li Mei, млада китайка, която се опитва да разбере каква е целта на съществуването й. Тук идва проблема от Next Avengers - не искам да гледам китайски измишльотини, искам Tony Stark, по дяволите! Наистина ме ядоса финала на филма, когато именно Li Mei побеждава главния злодей, The Mandarin - а Iron Man стои настрани като кофа за смет. Това беше много смотана финална битка.

Самата анимация не е на много високо ниво. В повечето сцени железния костюм е компютърно направен, което в съчетание с рисуваната заобикаляща среда създава една доста странна и грозна гледка. Просто не изглежда правдоподобно.

На всичкото отгоре екшън сцените не са нищо особенно, а злодеите са без никаква персоналност. Имаме The Mandarin, който се появява в последните 15 минути, обсебва Mei, и бива победен. Това е. Бързо и лесно. После имаме 4-те Елементала, които са просто статуи, търсещи пръстените на Мандарина. По отношение на злодеите - 0 креативност. И аз имам 0 интерес към The Invincible Iron Man.

04. Justice League: New Frontier (2008)
image
Първо ще кажа, че началото на New Frontier размазва - тайнствен глас обяснява как е протекла еволюцията на живота на Земята, след което виждаме как разказвачът се застрелва. Бях запленен от този старт.

Но това, което последва е една объркана и бавно движеща се история. Най-големият ми проблем е, че филмът се нарича Justice League, но в дейсвителност главните герои са Hal Jordan (който към края става Green Lantern) и Jonn Jonnz (Martian Manhunter). Batman има много малка роля, Superman и Wonder Woman се появяват само в началото и за финала, а сцените с Flash могат да бъдат изрязани и никой няма да забележи (освен финалните му премеждия). Като история за произхода и живота на Hal Jordan филма става, но като история за Лигата на Справедливостта - не чак толкова. По-подходящо заглавие би било Birth Of Justice League или нещо такова.

Второ, за каква нова граница (new frontier) става дума? Може би не съм достатъчно умен, за да разбера, но не схванах какво толкова беше постигнато от героите. Те просто се събраха накрая, за да победят злодея. Дали пък не е точно това - че те са първият отбор от супер герои? И тъй като действието се развива в края на 60-те и навлизането на 70-те, това да бележи една нова ера? Може би, но не съм сигурен.

Сега за злодея. The Centre - гигантски летящ остров, който бълва динозаври. Как ви звучи? Защото на мен ми звучи нелепо. Та този остров решава да заличи живота на планетата, защото се чувства застрашен от ядрените оръжия на хората. Ок, как точно, мамка му, The Centre е разбрал за тези оръжия - защото по онова време те са тайна?
Харесаха ми единствено дизайните на героите - типичен Silver Age стил. Също така има една много забавна сцена с Jonnz, където той гледа какво дават по телевизора и се преобразува в образите от екрана. Но всичко друго в New Frontier не ми е по вкуса. Както казах, това не е филм за Лигата, а за Hal Jordan.

03. Superman: Brainiac Attacks (2006)
image
Боже Мой, кой ме накара да гледам тази простотия? Brainiac Attacks е срам за феновете на Супермен. Първо на първо, защо ще използваш дизайните от Superman TAS във филм, който не е част от хронологията на сериала? Да не би да ги е мързяло да създадат нови модели за Superman, Luthor, Brainiac и другите? Очевидно да. Но все пак си е объркващо, ако някой иска да съпостави историята на филма спрямо събитията в TAS. Невъзможно е.

И какво по дяволите не е наред с тази версия на Lex Luthor? Къде е хладнокръвния безкрупулен бизнесмен от ерата на STAS? В този филм Lex чисто и просто се държи като 6 годишен, изял прекалено много захар за закуска. По официална информация Luthor е моделиран по начина, по който Gene Hackman го играеше в Superman филмите. Отново, защо? Не само че тази версия е доста остаряла, ами направо е нелепа. Буквално ми се догади от сцената, в която Luthor яде пуканки, докато наблюдава бой между Кларк и Brainiac. Създателите имаха възможността да сложат два от най-големите врагове на Супс в един филм и да поставят героя пред някакво върховно изпитание, но вместо това... цялото нещо си е като прекалено дълъг епизод от анимационния сериал. И то от лошите епизоди - "Unity" или "Superman"s Pal".

Което ме води към следващият проблем - сюжетът. Luthor построява сателит, Brainiac го разрушава, идва на Земята, бива победен от Superman, след което Lex създава нов сателит с останките от Brainy и малко ДНК от Кларк (откъде я е взел???), за да могат да претърсят света за Супермен и да го победят веднъж завинаги. Та как тази "заплетена" история е разтегната в дадените 70 минути? Чрез много битки. Ок, те са впечатляващи, само че са ненужно удължени (докато Супс някак си успее да удари опонента по-силно от предишните пъти), а финалната схватка е просто болезнено дълга. Обичам схватките в DC Animated Universe, но когато са добре преценени. Тук не са.

Така че направете си услуга и гледайте нещо друго, свързано със Superman - първият филм или Superman/Batman - Public Enemies. Тези поне са качествени продукти. А Brainiac Attacks вече никой не го помни, и така трябва да е.

02. Ultimate Avengers 2: Rise Of The Panther (2006)
image
Очаквах нещо ново, различно и вълнуващо от този филм. Все пак първият е в моя Топ 10 най-добри анимационни филми. И какво се оказа, че е продължението? Още от същото, при това представено по доста скучен начин.

Първо, Black Panther далеч не е толкова интересен и запленяващ образ, че да му бъде отделен цял филм. Да, знам, че това е филм за Отмъстителите, но Пантерата е централна фигура. Не ми хареса. По скоро бих гледал Hawkeye, War Machine, Bucky, отколкото ставащото в Африка и страната на Пантерата. И при условие, че вече имаш толкова много образи, какъв е смисълът да представяш нов?

Второ, отново Kleiser и Chitauri за злодеи? Е айде стига бе! Къде е Ultron? Dr. Doom? Kang The Conquer? Loki или Wrecking Crew? Защо врагът е същия като в първия филм? Това е безсмислено и безинтересно. И що за логика е извънземните да строят корабите си от елемент, който се намира само на нашата планета?

Очаквах филмът да покаже какво се е променило в животите на героите след събитията в Ultimate Avengers 1 - свикнал ли е Captain America с нашето време, доволен ли е Iron Man от членството си в отбора, реакциите им към Брус Банър, след като той едва не ги изби в първата част, и тн. Но не, вместо това UA2 се фокусира върху Black Panther и неговия народ. Не разбирам как може толкова хора да харесват този филм - аз не виждам нищо хубаво в него.

И още нещо - Хълк е на корицата, но не и във филма. Мнооого хитро, Marvel!


01. Batman: Gotham Knight (2008)
image
КАКВО РАЗОЧАРОВАНИЕ!!! Виждате ли образа на снимката? Кърти, нали? Е, в самият "филм" ще видите много малко от него. По официална информация Batman: Gotham Knight заема място между Batman Begins и The Dark Knight - затова очаквах да ни покаже Батман в търсене на Scarecrow и на улики относно Жокера. Или нещо от сорта, но това, което се разкри пред погледа ми беше тотална бъркотия - един филм без структура, да не говорим, че няма нищо общо с филмите на Нолан.

Gotham Knight е разделен на 6 сегмента, всеки с дължина горе-долу 12 минути. Първият, Have I Got A Story For You, е ужасен. Три деца разправят за срещите с Черния Рицар - само че това са най-изкривените и нелепи версии на Прилепа, които съм виждал. Тези деца или са били надрусани, или са малоумни до мозъка на костите. Анимацията е просто грозна.

Сегмент #2, Crossfire, също е зле. Действието се развива мноого бавно, а Батман се появява едва към края. Има неща, които са в разрез с реалността на Нолан-Вселената - например Батс стои в средата на пожар прекалено много време, когато би трябвало да се превърне в пепел. Моделът му също не е много хубав.

Третия сегмент, Field Test, е почти толкова зле, колкото първия. Общо казано, Прилепа тества новия си, устойчив на куршуми костюм. Тъпооо! Тук Bruce Wayne изглежда като че ли 15 годишен, а дизайнът на споменатия костюм е толкова скапан. Така че засега, 0 от 6.

In Darkness Dwells е стъпка в правилната посока. Но не много голяма. Батман проследява Scarecrow в канализациите, като междувременно влиза в схватка с Killer Croc. Само че тази версия на Плашилото няма нищо общо с филмовата, което е много странно, тъй като този сегмент е перфектната възможност да се продължат събитията от Batman Begins. Битката с Croc пък завършва, още преди да е започнала. Но дизайните са добри, а екшънът интензивен.

Сегмент #5, Working Through Pain, е още разочарование. Най-големият проблем е, че е използван аниме стил на анимация - който просто не е за Батман. Kevin Conroy озвучава Прилепа, но гласът му не звучи правилно от този модел. Също така трябва ли да ни връщат към тренировките на Брус? Не видяхме ли достатъчно от това в Begins? Засега 1 от 6.

Последния сегмент, Deadshot, е най-добрия измежду всичките. Дизайните на Батс, на злодея и на града размазват, а битката им е брутална, особенно как Батман го хваща за гърлото. Наистина е красиво. Действието се развива бързо, а Conroy е точно на мястото си като гласа на Черния Рицар. Ако имате възможност да гледате само един сегмент от този филм, горещо препоръчвам Deadshot.

Като цяло, Gotham Knight е безвкусна бъркотия. Ако историите бяха някак си свързани помежду си, щеше да е по-добре. Но така, както са, всяка за себе си, положението е безнадеждно.


Тагове:   анимация,   комикс,   Marvel,   супермен,   iron man,   batman,   superman,   DC,   Батман,   Avengers,   hulk,   Хълк,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 886595
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930