Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2011 14:49 - Young Justice 101-102 - Independence Day
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 2178 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.01.2015 11:03


  Young Justice
image

Independence Day Review

Преди
За съжаление не мога да коментирам предишните подобни шоута - единственото, за което знам е Teen Titans, а него не съм гледал. Знам обаче едно-две неща за хората, разработващи Young Justice, Greg Weisman и Brandon Vietti. Weisman е ветеран в тази област, създал анимации като Gargoyles и Spectacular Spider-Man, също е писал сценарии за The Batman, Batman The Brave and The Bold, Ben 10 и други. Щом той застане зад някое шоу, това значи, че шоуто ще бъде класа. Vietti е най-известен като режисьорът на Batman Under The Red Hood (жесток филм!) и Superman Doomsday. С тези двамата начело на проекта просто няма начин YJ да е кофти шоу...

Robin, Kid Flash и Aqualad се бунтуват
На 4-ти Юли четиримата помощници на Batman, Aquaman, Green Arrow и Flash - съответно Robin, Aqualad, Speedy и Kid Flash (Wally за по кратко) са поканени от менторите си в централата на Justice League, за да предприемат първите си стъпки към геройството. Оказва се обаче, че възрастните не им разрешават да правят нещо значимо, затова Speedy напуска разгневен. Когато Лигата отива на мисия, тримата останали помощници решават да проверят сигнал от лабораторията Cadmus. Там те откриват зловещи генетически експерименти, най-интригуващият от които е клонинг на Superman...


Позитивното: Най-големия плюс на шоуто е атмосферата, която създава. От една страна имаме голямата DC вселена, населявана от могъщи герои. Феновете ще видят повече от достатъчно появи тук - Batman, Superman, Wonder Woman, Green Arrow, Flash, два Green Lantern, Captain Atom са само част от образите, които са заинтересувани в младоците. От друга страна, Robin, Wally и Aqualad прекарват повечето време в мрачни лаборатории, биейки се с гротестки същества. Напрежението е добре осезаемо и макар да се знае, че накрая героите ще оцелеят, Weisman вкарва няколко отклонения по пътя, за да върви интригата. Особено ми допадна как на финала е разкрито, че Cadmus работят за някаква мистериозна организация - кои са те и защо им е притрябвал клонинг на Супермен са сред основните загадки в шоуто.

Анимацията е перфектна, с изчистени движения и бърз, на моменти брутален екшън. Способностите на тримата помощници са използвани доста креативно, като Wally е много интересен да се наблюдава в битка. Robin залага (също като Батман) на различни джаджи, а Aqualad е майстор на тактическия подход. Всичко това влиза в употреба от схватката им със Superboy до почти самия край на епизода.

image
Говорейки за Superboy, той е много интересен образ. В течение на епизода той преминава през реализации, откъсване от създателите си и среща с "баща" си, Superman. Моментът е емоционален, но по странен начин, понеже и двамата нямат идея как да реагират спрямо другия. Супс тепърва разбира, че е бил клониран - как да постъпи? Superboy за първи път среща човек, който е свързан с него и е потенциална бащина фигура - какво по дяволите да му каже? Озвучен изключително добре от Nolan North, Superboy е звездата в дебютния епизод.

Останалите образи са също добре представени, като определено виждам Robin и Wally като най-добри приятели за вбъдеще. Те са най-младите в отбора, поради което мислят почти еднакво, само дето Robin е по-вещ в техническата област. Jesse McCartney дава глас на Бат-протежето и отначало е малко странно, но се свиква (поне аз свикнах). Също ми харесва костюмът му, който е различен от абсолютно всеки предишен Robin костюм, но въпреки това разпознаваем. Wally е по-скоро веселяк, но все пак мозъкът му щрака бързо и се доказва като надежден съюзник. Гласът на Jason Spisak пасва.

Сега, Aqualad показва интересни способности. Чрез татуировките си той контролира водата и произвежда електричество, което го прави силен опонент за враговете. За момента нямам мнение за него, но е ясно, че го нагласят да стане лидер на групата (което се случва в епизод 4 - Drop Zone). Единственото проблемно при него е гласът му - просто не звучи като тиинейджър. Khary Payton има дрезгаво звучене, и може би причината Aqualad да има такъв глас е нещо свързано с факта, че той живее главно под водата - само че тогава би трябвало и Aquaman да е преграхнал, а той не е.

Последният, който се присъединява към отбора е Miss Martian, племенничката на Martian Manhunter. Това обаче става в последните минути на епизода и характера й не е разкрит - освен че явно тя си пада по мускулести момчета в тесни тениски. :)

След това имаме злодеите, Проект Cadmus. Предишната им анимационна поява бе в Justice League Unlimited, където те бяха правителствена организация, целяща да се спре героите, ако те някога се обърнат срещу човечеството. В резултат от конфликта им феновете получиха най-добрите епизоди в цялото шоу. В Young Justice Cadmus е по-близка до комиксовата си версия - тайна генетическа лаборатория. Не е разкрито много за тях, но е показано достатъчно, че да ме заинтригува. Очаквам с нетърпение следващите им експерименти. Също така, Dubbilex анимиран си беше яко.


Негативното: Нищо сериозно, поне според мен. Да, някои от гласовете не са каквото човек очаква от съответните герои, но това не е фатален проблем. Голяма критика от други фенове е, че Robin е Dick Grayson, а не Tim Drake (тъй като в комикса Young Justice [1998] участва именно Drake). Ако знаех повече за тези образи можеше и да е проблем за мен, но Robin далеч не е такава икона, каквато е Батман, примерно. Кой е зад маската няма голямо значение, защото не знам каква е разликата между Dick и Tim. Пък и Tim Drake е Robin в The New Batman Adventures. Това не е ли достатъчно?

Като За Финал
Очаквах добри неща, и получих добри неща. Young Justice представя голямата картина на DC вселената, след което се фокусира над собствената си история, за да представи тайния отбор на Justice League. Дебютният епизод "Independence Day" е екшън-приключение, което си свърши работата и ме остави с желанието да видя още. Нови епизоди започнаха излъчване през Януари и мога да кажа, че засега YJ поддържа нивото на качество.

 


Тагове:   анимация,   Flash,   супермен,   batman,   superman,   DC,   Батман,   young justice,   robin,   Робин,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 885862
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930