Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2011 11:37 - The Avengers Earth's Mightiest Heroes 106-107 - Breakout
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 2640 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.01.2015 11:06


The Avengers
Earth"s Mightiest Heroes
image

Breakout Review

Преди
През 2001 година, преди дебюта на Justice League, продуцентът Bruce Timm каза следното: "Това ще е единствения шанс да видим тези герои в анимация за следващите 10-15 години, така че по-добре да го направим както трябва. Batman, Superman, Wonder Woman трябва да присъстват. Иначе не става." Жалко, че не го е казал 2 години по-рано, за да го чуят създателите на тогавашното шоу The Avengers: United They Stand. Това шоу е вероятно най-лошата анимация на Marvel, по-зле и от Spider-Man Unlimited. Изтърпях два епизода от Avengers UTS и не можах да повярвам. Къде са Отмъстителите? Кои са тия претенденти - Falcon, Wonder Man, Vision? Tigra??? Беше една кофти шега от начало до край - ужасни гласове, лошо анимиране, никакви характери, 0 креативност. Най-големият проблем бе, че тези "герои" така и не разкриват какво се е случило с истинските Отмъстители и защо те не присъстват. Шоуто нямаше почти никаква гледаемост и FOX го прекратява 5 месеца след дебюта му.

10 години по-късно, Marvel Animation обявяват най-амбициозния си проект - The Avengers Earth"s Mightiest Heroes. Продуцент е Josh Fine, а главен сценарист е Chris Yost, който е работил по доста качествени шоута - X-Men Evolution, Wolverine & the X-Men, TMNT 2003 и други. 20 пет минутни мини-епизода започват излъчване на 22 Септември, за да се стигне до премиерното събитие "Breakout" на 20 Октомври. Дали са се справили или това е поредното разочарование?

Assemble!
Всичко започва нормално. Iron Man залавя няколко служители на AIM, Thor решава да остане на Земята, Hulk е заловен от SHIELD, Ant-Man работи. И тогава немислимото се случва - охранителните системи в четирите затвора за супер-злодеи се изключват. Злодеите моментално се възползват от това и побягват. Сега Iron Man се бие за живота си в The Vault, Hulk се разправя с Abomination в The Cube, Ant-Man и Wasp се опитват да овладеят положението в The Big House. Но най-опасните врагове се намират в подводния затвор The Raft, където е затворен жадния за мъст Graviton. За да бъде спрян, ще са нужни силите и на петимата герои...


Позитивното:
Накратко казано: Уау! "Breakout" смаза всякакви съмнения, че това шоу ще е еквивалент на Justice League/Justice League Unlimited. Това е един от най-добрите дебютни епизоди, които съм гледал.

Технически, "Breakout" са епизоди 06 и 07. Епизоди 01-05 представляват мини-сериите, сглобени в 20-минутни сегменти, всеки от които се фокусира върху различните герои и света, в който живеят. Така епизод 01 - "Iron Man Is Born" разкрива кой е Iron Man, епизод 02 представя Hulk, 03 е за Thor и тн. Важно е тези епизоди да се гледат преди "Breakout", защото те изграждат образите и сюжетните линии за целия първи сезон. Особено препоръчвам "Meet Captain America", истинска класика.

Сега за дебюта по същество. Това е анимацията, която феновете заслуважат. Запазени са духът на комикса и оригиналните членове на Отмъстителите, но са пренесени в 21-ви век, за да са близки до света, който познаваме. Интересно е и как шоуто като че ли отразява хронологията на Marvel филмите - Hulk бяга от военни, Jarvis е изкуствен интелект, а не иконом на Tony Stark. Няма как да знаем за останалите, тъй като техните филми тепърва ще излизат, но в случая с Captain America очаквам нещата да се развият горе-долу по същия начин, както в The Avengers EMH.

Вероятно това, което най-допадна е сюжета. В Justice League героите се събраха, за да спрат извънземна инвазия, което е ок - но не нещо оригинално. Но голям брой избягали затворници - брилянтно. Аз поне не се сещам за друго шоу, в което това да е причината за обединяване на героите. Безпорядъкът е напълно осезаем в първа част (епизод 06), където действието постоянно се мести между The Vault, The Cube и The Big House, и навсякъде положението е
отчайващо. Никой не знае как е започнало всичко, и никой не знае как ще приключи. Това е нарастващо напрежение, което кулминира с освобождаването на Graviton, за да преминем към втора част, епизод 07.

image
Част втора е на практика една голяма битка срещу Graviton, и като такава е една от най-зрелищните, които Marvel някога са предлагали. Мощни удари се раздават, сгради се рушат, кораби избухват - дъвка за окото, както се казва. Очевидно този злодей е изключително силен, тъй като с лекота запраща Iron Man в космоса и повдига част от Манхатън без усилия. Затова той е перфектния пръв опонент за Отмъстителите - силен е и е сравнително непознат на широката аудитория (също като Белите марсианци в дебюта на Justice League). В началото на епизода е разкрито как той е получил тези сили, но иначе нищо друго от характера му не е показано. Не е голям проблем - не мисля, че Graviton ще се появи отново, така че и показаното тук стига.

И още - ако сте фен на Marvel или на комиксите The Avengers, ще забележите колко много от вселената е внесена в тези два епизода. Всеки от AIM, Lucia von Bardas, Wrecker, Zzzax, Absorbing Man, Mad Thinker, Maria Hill, Black Widow, Blizzard до Baron Strucker, Whirlwind, Constrictor, Mandrill, Nick Fury, Doc Samson, Hawkeye (който има по-голяма роля в следващи епизоди), The Leader, Purple Man... и още много, за които не се сещам в момента. А ако считаме и епизоди 01-05, броят им става внушителен - даже и Wolverine има малка роля в "Meet Captain America". Особено интригуваща е Lucia von Bardas, защото ако тя е тук, това означава, че и Dr. Doom трябва да се появи все някога. Остава неотговорен и въпроса кой е виновен за изключването на охранителните системи в затворите - Mad Thinker като че ли знае...

Ако говорим за образите на главните герои, те имат отлична динамика помежду си. Wasp, Ant-Man и Iron Man се познават от години, Hulk отначало е считан за един от лошите, а Thor показва завидния си боен дух. Голяма заслуга за тази химия имат озвучаващите актьори, естествено. Eric Loomis като Stark и Wally Wingert като Hank Pym (Ant-Man) са най-добрите според мен - Loomis звучи почти като Robert Downey Jr, а Wingert показва една много чиста и добродушна натура за своя Pym. Останалите също се представят добре - Fred Tacasciore си е дежурен като Hulk, а твърдия тон на Rick Wasserman пасва идеално на Thor.


Негативното: Няма такова. Ок, малките анимационни грешки са дразнещи - като превръзката на Nick Fury да минава под косата му и шлема на Iron Man да променя пропорциите си в почти всеки кадър. Но иначе нямам други оплаквания от "Breakout".

Като За Финал
Всичко просто сработва в премиерата на The Avengers Earth"s Mightiest Heroes. Епична битка, масивна история, десетки образи от комиксите, герои, които бързо ти стават симпатични - всичко това е смесено в едно динамично и забавно шоу. Сега остава само Spidey да се появи и картината ще е завършена. Горещо препоръчвам!




Тагове:   анимация,   Marvel,   iron man,   2011,   thor,   hulk,   аvengers,   Марвел,   Хълк,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 886988
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930