Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2011 12:23 - Transformers All Day Част 3
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 6366 Коментари: 9 Гласове:
0



                           
image
Transformers All Day 3

 Десептиконите

Десептиконите са другата главна фракция в митологията за Трансформърите. Те обикновено се интересуват от неща като завладяване на Кибертрон, побеждаване на Автоботите, развитие на мощни оръжия и пребиване на хора.

За разлика от Автоботите, където лидер е избран Prime, водач на Десептиконите винаги е най-силният сред редиците им. Това често води до конфликти, понеже всеки Десептикон се има за достоен водач. Десептиконите не са най-състрадателните същества – някои имат чувство за чест, но повечето вярват, че Кибертрон ще бъде по-добре защитен чрез агресивна експанзия.

Десептиконите са злобна раса от роботи-войници, брутални и безпощадни. Те са водени от една-единствена цел – тотална доминация над вселената.

Generation 1

Marvel комикси

image
Десептиконите започнали чрез гладиаторските битки, които издигнали
Megatron в публичното внимание – след войната на Вос-Тарн той успял да използва славата и харизмата си, за да обедини оцелелите от планетата в нова армия. Планът му бил да превърне Кибертрон в космически дредноут и да покори вселената. Десептиконите развили нова технология, позволяваща им да се трансформират в оръжия и бойни превозни средства, и започнали атака, която взела милиони жертви, преди Optimus Prime да обърне нещата.

Megatron, Shockwave и останалите били изгубени на Земята за 4 милиона години. На Кибертрон Автоботите загубили предимство пред десептиконските лидери Trannis и Straxus. Планетата била опустошена, което накарало някои Десептикони да напуснат, за да формират Кибертронска Империя, а Straxus хвърлил всички, които считал за слаби, в разтопяващ басейн.

Евентуално Десептиконите на Земята се събудили през 1984 година, започвайки наново войната. След явното самоубийство на Megatron, лидерството претърпяло ескалация, с множество схватки и заговори между главните претенденти Starscream, Shockwave, Ratbat и Scorponok. Първите трима били убити в конфликта за Подбазата (колекция от всички бази данни за трансформърската раса), което оставило Scorponok като единствен действащ лидер. Кратко помирение с Автоботите било поставено през 1991, когато Уникрон атакувал. Scorponok загинал в битката, след което Bludgeon застанал на власт. С харизмата и мотивираността си той създал нова десептиконска армия. Последната им битка с Автоботите била в град Кло.

The Transformers #1-80 (1984-1991), Marvel Comics

Generation 2 комикси

Bludgeon напада Земята с намерението да вземе Матрицата и да направи ново поколение Десептикони, но Megatron се завърнал, убил Bludgeon и откраднал плана му. Заплахата от Кибертронската империя обаче принудила Десептиконите и Автоботите да се съюзят отново.

Transformers Generation 2 #1-12 (1993-1994), Marvel Comics

Generation 1 анимация

image
Трансформърите първоначално били създадени като роботи-работници за Квинтесоните, като Десептиконите били военни машини. Водени от
Alpha Trion, те успели да изгонят господарите си, но двете фракции скоро започнали да воюват помежду си.

Евентуално Десептиконите завладели Кибертрон, което накарало Автоботите да действат предимно на двете луни, но градът им на Земята се считал за най-голямата опасност. Открадвайки помощна совалка те нападнали Автобот Сити, като в последвалата битка се сбъднала една от мечтите им – Optimus Prime паднал мъртъв. Но и Megatron бил тежко ранен и оставен да загине в космическото пространство заедно с Thundercracker и Skywarp. Уникрон ги реформирал съответно в Galvatron, Scourge и Cyclonus. Galvatron опитал да спре Уникрон с Матрицата, но не могъл да я отвори. Когато Уникрон нападнал Кибертрон, повечето Десептикони на планетата били унищожени, а основните се евакуирали, което позволило на Автоботите да си възвърнат контрол над планетата.

Времената станали тежки за избягалите Десептикони, които попаднали на изгорялата планета Чаар. Там те изпитвали постоянни енергийни спадове, влизали в битки помежду си и страдали от липсата на водач. От хаоса се завърнал Cyclonus, който планирал да намери Galvatron, за да ги поведе отново на война.

В края на краищата Автоботите съживили Optimus Prime, с чиято помощ намерили и победили Десептиконите веднъж завинаги.

The Transformers, епизоди 01-98 (1984-1987)

Dreamwave G1 комикси

Десептиконите се надигнали чрез гладиаторските битки, в които Megatron взимал участие. След като разкрил някои тайни за произхода на Кибертрон, включително масивни планетарни двигатели, той започнал да ползва игрите за набиране на войници. Близо половин милион години по-късно те се разбунтували срещу Съветът на Древните и превзели Каон.

imageДокато войната течала Конструктиконите поправили двигателите, но им трябвал мощен източник на енергия. Megatron вярвал, че ще намери такъв в Матрицата, която по това време била в Sentinel Prime. Но когато го убил се оказало, че тя не е в него. Скоро Optronix станал Optimus Prime, а Megatron сътворил план – отбор, воден от Офицер по Комуникациите Soundwave ще убие новия Prime и вземе Матрицата, докато Командирът по Военни Операции Shockwave ще нападне Аякон, за да не могат Автоботите да спасят Optimus.

Но Megatron допуснал две грешки – информирал Въздушен Командир Starscream за намеренията си, и подценил Optimus Prime. Автоботският лидер успял да изтрие спомените на Megatron за направените разкрития, а Starscream активирал мехаформиращия процес в планетарните двигатели. Така те били унищожени (The War Within #1-6).

След изчезването на Megatron и Optimus Prime в инцидент на космически мост, Shockwave станал водач на Десептиконите, макар че Starscream и Ratbat скоро се отцепили със собствени последователи. Десептиконите се съюзили с Автоботите, водени от Prowl, и Коалицията на Grimlock (автоботска отцепническа група), за да спрат завърналия се The Fallen (The War Within: The Dark Ages #1-6).

Няколко хиляди години по-късно Shockwave се подготвял да подпише мирен договор с автоботския лидер Ultra Magnus, Коалицията и Ултраконите на Ratbat. Но тогава Megatron се завърнал с цяла армия квинтесонски дрони, благодарение на които Десептиконите завладели Кибертрон и поробили Автоботите. Контролът им над планетата свършил, когато Optimus Prime се завърнал (The War Within: The Age Of Wrath #1-3).

Когато Megatron отново изчезнал, този път с кораба Немезис, Shockwave пак станал лидер, като част от триумвират с Ratbat и Scorponok. Тъй като енергонът започнал да се изчерпва, Shockwave работил заедно с Ultra Magnus и Fortress Maximus за създаването на Микромастърите – Трансформъри, умалени с цел по-ефикасно потребление на енергия. Shockwave бил предаден и свален от Skystalker, който използвал главата му за инструмент (Transformers Micromasters #1-4). Но скоро се случило Голямото Изключване – всички Трансформъри на Кибертрон влезли в тн „кома“.

След около 1000 години Shockwave е реактивиран от Scourge. Научавайки тайните на Megatron, той сключва мир с Автоботите и се позиционира като Глава на Върховния Съвет, с Ultra Magnus като старши офицер. Останалите съветници обаче не били готови за мирно правителство и това ги карало да дават повече и повече власт на Shockwave какъвто бил планът му от самото начало.

На Земята екипажът на Немезис се събудил през 1984 година. Десептиконите заключили, че нямат друг избор, освен да завладеят планетата. Megatron скоро научил, че и други го търсят, сред които Jetfire и Диноботите. Те били заловени, с изключение на Grimlock, който бил принуден да служи на Десептиконите. Конструктиконите дошли на Земята и се присъединили към Megatron. През 1998 Автоботите се съюзили с хората и победили Десептиконите. Те били на път обратно към Кибертрон, когато Shockwave саботирал кораба им, оставяйки Автоботите в кома.

Членове на американската армия успели да заловят Десептиконите и няколко Автобота, с намерението да ги ползват като иструменти за война. Само че Megatron превъзмогнал програмата, която го държала затворник, и освободил останалите Десептикони. Преди да успее да отприщи техно-вирус над Земята, Adam Rook съживил Optimus Prime и Автоботите, които спрели десептиконската заплаха. (Prime Directive #1-6)

Година по-късно Shockwave се завърнал, за да довърши делата си и заловил с лекота Megatron и екипажа му на Немезис. Starscream изхвърлил Megatron в космоса, оставяйки го да умре там. Starscream събрал пътниците на Немезис и заедно с Комбатиконите отишли на Земята, за да я превземат. Shockwave бил свален от власт, когато Optimus Prime обединил автоботските групи, но Десептиконът успял да избяга с малък брой последователи. (War and Peace #1-6)

През това време Megatron бил спасен от Wreck-Gar, който поправил паметта му. Megatron използвал Предаконите, за да поеме контрол над армията на Shockwave. На Земята, провалите на Starscream по време на атаката на Sunstorm дали причина на Немезис войниците да го зарежат за сметка на Megatron. С армия от дрони, касетите на Soundwave, два комбинирани отбора и знание за връзката между Земята и Кибертрон, Megatron повел Десептиконите в един последен опит за завладяване на двете планети. (Transformers: Generation One #1-10)

И тогава Dreamwave банкрутира. По дяволите...

IDW Generation 1 комикси

Десептиконите били формирани от бунт в Каон, оглавяван от Megatron краен резултат от корумпиран Автоботски Сенат и кървави нелегални боеве (Megatron Origin).  Каон паднал бързо и скоро Десептиконите се разпространили из цялата планета и нови членове се присъединили към тях (Spotlight Blurr). Започналата война се оказала прекалено унищожителна за Кибертрон, и Десептиконите напуснали планетата след инцидент с Thunderwing. (Stormbringer #1-4)

Десептиконите се пръснали из познатия космос, като следвали стриктен протокол за завладяване на светове. Чрез дегизировка инфилтриращите части събират информация и поставят факсимили (изкувствени копия на живи същества, най-често хора) на ключови стратегически места. Втора фаза представлява използването на факсимилите за подклаждане на глобални конфликти, политически или други. Към пета фаза корабът им е в режим на обсада, а в 6-та се започва войната (Infiltration #1-6, Escalation #1-6).

Десептиконската армия е високо специализирана – има инфилтриращи части, специалисти по шпионаж и заграбване на техника, тактически ударни групи като Предаконите, които се занимават с директен екшън (Spotlight Hot Rod).

Всичко това изчезнало през 21-ви век, когато Десептиконите очевидно спечелили войната. Само дето не са. Megatron е победен, а Starscream поема контрол под предтекста, че Матрицата е в него. (All Hail Megatron #1-8)

# Комиксите на IDW все още се издават, така че историята не е завършена.

Beast Wars

В хронолигията на Beast Wars Предаконите са последователи/наследниците на Десептиконите, и се бият със същата агресия и идеи за завладяване. Те се бият срещу Максималите така, както предшествениците им се били с Автоботите.

Robots In Disguise

В анимацията Robots In Disguise Десептиконите са нова фракция, която се появява с течение на събитията. Понеже те са малко на брой (шест или седем), и са подчинени на главните Предакони, те могат да се считат за под-група, отколкото отделна фракция. Десептиконите в RID са създадени на Земята, когато силите на Megatron заловили няколко стазисни камери на древен трансформърски кораб – така се родили Scourge и Командосите (Mega-Octane, Armorhide, Rollbar, Ro-Tor, Movor).

Уникрон Трилогията

Armada

image
Точният произход на Десептиконите не е ясен. Предполага се, че движението им е започнато от
Megatron. Също така се счита, че поробването на подсилващите Мини-Кони е главната причина за разрастването им в многомилионна армия, макар че не се знае в кой момент от войната това се е случило.

Така или иначе, Мини-Коните поддържали огъня на войната в продължение на хилядолетия, и тя скоро обхванала и други планети. Когато Мини-Коните доброволно избягали на неопределена локация, Десептиконите изгубили много мощ, но войната продължила.

Автоботите и Десептиконите воювали още дълги години, като нито една страна не могла да спечели значително преимущество над другата. Когато на Кибертрон пристигнал сигнал, че Мини-Коните са на Земята, Десептиконите изпратили няколко войника, водени от Megatron, за да ги приберат.

Megatron се завърнал на Кибертрон, като бил събрал най-важните Мини-Кони – тези, които веднъж комбинирани, се превръщат в легендарни оръжия. Воден от тази нова придобита сила и от привидната смърт на Optimus Prime, Megatron се опитал да превземе планетата веднъж завинаги.

Но тези му действия поставили началото на края за Десептиконите. Когато Уникрон се разкрил като господар на Мини-Коните, задвижен от негативните енергии на войната, двете фракции се обединили, за да го спрат. Въпреки мирът, Megatron (наричащ се Galvatron) и Optimus влезли в брутален дуел на повърхността на Уникрон. Осъзнавайки, че битката им само поддържа Бога на Злото жив, Galvatron се пожертвал и двата злодея били унищожени.

Transformers Armada, епизоди 01-52 (2002-2003)

Energon

Последните заповеди на Galvatron били Десептиконите да работят заедно с Автоботите. Те поддържали известно ниво на автономност, но в края на краищата отговаряли пред Optimus Prime. Намирали се и бунтовници, които бързо били залавяни. В продължение на десетилетие Автоботи и Десептикони работили рамо до рамо в стабилен мир.

Двете страни отново попаднали под атаката на Уникрон – орди от Тероркони били изпратени от Алфа Квинтесон, за да крадат енергон, с който да съживят искрата на Повелителя на Хаоса. Извънземният обаче не знаел, че тялото на Galvatron се хранело с идващия енергон. Скоро десептиконския лидер се съживил (под старото си име), победил Алфа Квинтесон и с новата си армия от Тероркони започнал планове за завладяване.

Когато новините за завръщането на Megatron достигнали Кибертрон, стотици Десептикони се надигнали и опълчили срещу Автоботите. Но тъй като бил свързан с Уникрон за толкова дълго време, Megatron имал нови възгледи – той без да се замисля жертвал свои войници в стремежа си да придобие върховната сила. Към края на тези битки (познати като Powerlinx Битките) Megatron разбрал, че мислите и действията му са повлияни от тъмната искра на Уникрон. Той отново се пожертвал и очевидно унищожил искрата на Уникрон, като хвърлил себе си и нея в енергонното слънце, създадено от Праймус.

Transformers Energon, епизоди 01-52 (2004-2005)

Cybertron

imageСлед загубата на Megatron малобройната Десептиконска армия представлявала хайка бандити и лунатици, които на практика нямали никаква политическа и военна сила. На Кибертрон възцарил мир в продължение на десет години. Трансформърите се изтеглили от Земята, за да помогнат след Powerlinx Битките. Само че настъпили две големи катастрофи – енергонното слънце се разпаднало, формирайки Unicron Singularity, черна дупка, която заплашила да погълне цялата вселена, и повторното завръщане на Megatron, абсорбирал силата на Уникрон.

Чрез ключът Омега и Планетарните Ключове Megatron възнамерявал да увеличи черната дупка, за да унищожи вселената и след това да я пресъздаде по свой вкус.

Десептиконите си върнали статуса на армия за кратко, когато Starscream сключил сделка за придобиване на върховна сила със Sideways. Залавяйки Megatron в капан и освобождавайки стотици Трансформъри, заключени на Земята, Starscream формирал своя огромна армия. Войниците му имали за задача да намерят ключа Омега и останалите, и да ги донесат на лидера си. Но много Десептикони загинали в битките с Автоботите и скоро станало ясно, че на Starscream не му пука за подчинените му. Те евентуално го изоставили.

Megatron също бил изоставен от малобройните си последователи, най-вече Scourge и колосалния Menasor от планетата Гигантион. Това не го притеснявало, понеже по това време Starscream явно бил унищожен, а Megatron притежавал ключовете. Останалите му лоялни Десептикони били твърде глупави, за да видят какъв катаклизъм планира лидера им.

Разбира се, планът на Megatron бил спрян, и черната дупка била затворена. Десептиконите го напуснали и се присъединили към Автоботите. Megatron и Optimus Prime влезли в една последна битка на луната на Кибертрон, където десептиконът най-накрая паднал победен.

Transformers Cybertron, епизоди 01-52 (2005-2006)

Игралните филми

image
Десептиконите тук са Трансформъри, присъединили се към
Megatron, за да поемат контрол над Искрата. Главни действащи лица в армията били Starscream, Brawl, Blackout и Bonecrusher.

Първият Десептикон бил The Fallen, който се обърнал срещу братята си Прайми в опит да придобие сила за сметка на човечеството. Megatron реформирал защитните сили на Кибертрон в огромна военна машина, готова да заличи всеки, който ги предизвика. Когато чул за опозицията на Optimus Prime, Megatron го заклеймил като предател и нарекъл последователите си Десептикони. The Fallen наредил да бъде построен корабът Немезис, с който Десептиконите ще търсят Матрицата, оставена на Земята. Megatron получил заповед да остане на Кибертрон, а Soundwave ръководил мисията. (Transformers Defiance #1-4)

Войната разрушила Кибертрон. Макар че Десептиконите разчитали на дрони, за да поддържат редиците си и били принудени да автоматизират повечето си дейности, все още имало голям шанс да вземат искрата (Titan Transformers #1, #3), затова Optimus Prime я пратил в дълбокия космос. Megatron я последвал и мистериозно изчезнал. Starscream поел водачеството на Десептиконите, като съсредоточил търсенето върху Искрата, и се надявал Megatron никога да не бъде намерен. (Ghosts Of Yesterday)

Това води до събитията от първия филм.

Starscream оцелява накрая и открадва останките на Frenzy, за да разбере каква информация са имали хората за Искрата и да построи нейна реплика. Връщайки се на Кибертрон, той се провъзгласил за новият лидер на Десептиконите и започнал строеж на дубликата. След един месец всичко било готово, но новата Искра не работила правилно и в резултат Dreadwing нападнал Starscream. Той се оттеглил на Марс, когато чул, че Автоботите ще помогнат на хората да унищожат останките на Megatron. С надеждата да убие и шефа си, и Optimus Prime наведнъж, Starscream се завърнал на Земята. Но бил закъснял. Докато побеждавал Bumblebee, Starscream получава съобщение от Soundwave, който се намира в орбита около Земята заедно с Немезис. Там Starscream се заел да събуди останалите Десептикони и да съблюдава раждането на нови протоформи. (Reign Of Starscream #1-5)

След това идва ред на втория филм.

Transformers Animated

Преди 1 милиард години Дестроните се появили на Кибертрон. Водени от Devron, те започнали война срещу Протектоботите, начело с Nova Magnus.

Десептиконите започнали като под-група на Дестроните преди 70 милиона години. Те защитавали използването на Искрата за връщане на живот в Кибертрон, като това би върнало Трансформърите в ерата на експанзия и колонизация на други светове. Когато десептиконския лидер Megazarak бил свален от харизматичния Megatron, вълненията най-накрая експлодирали, и Автоботите и Десептиконите започнали война за притежание на Искрата.

Нещата стигнали до кризисната си точка когато Десептиконите започнали стратегическо бомбардиране над Кибертрон, с цел да им се предаде Искрата. Вместо това Автоботите я пратили чрез космиески мост в другия край на галактиката, надявайки се тя никога да не бъде намерена. (Transform and Roll Out 01-03)

Преди 4 милиона години Автоботите и Десептиконите се били в станала известна като Великата Война. Първите победили само защото имали достъп до космически мостове. Поразени, Десептиконите се пръснали и изчезнали за толкова дълго време, че Optimus Prime вярвал, че те са отминала заплаха. Това се променило, когато срещнал Megatron и войниците му. Във финалната схватка Megatron бил победен и върнат на Кибертрон, заедно с Lugnut и Shockwave. Останалите Десептикони са все още на свобода, с изключение на Starscream, който е мъртъв.

Transformers Animated, епизоди 01-39 (2007-2009)

Prime

image
десептиконите произлизат от нисшите среди на Кибертронското общество.
Megatron, гладиатор, който поел контрол над гладиаторските битки, започнал да проповядва на съгражданите си. Той им позволил да бомбардират планетата и да запратят населението в хаос, тъй като вярвал, че като се отрече от екстремисткото поведение ще се издигне в очите на Върховния Съвет. Starscram дори отвлякъл Sentinel Prime заради него. Когато Съветът попитал Megatron за наименование на движението му, той ги нарекъл Десептикони.

Когато Halogen назначил Orion за нов Prime, Megatron заявил, че армията му ще продължава да се бие за свобода. В течение на войната Десептиконите завладели 85% от планетата, както и базата на Луната и станция Триптикон, след което отравят ядрото с Тъмен Енергон. Автоботите напуснали Кибертрон с кораба Арк, но Триптикон се трансформирал в Немезис и ги последвал с Megatron, Starscream, Soundwave и Lugnut на борда. Shockwave поел контрол над Десептиконите, останали на планетата. (Transformers Exodus)

Еони по-късно Starscream, Soundwave, Knock Out и Breakdown се ситуирали на Земята в отсъствието на Megatron, като разполагали с огромна армия от Веикони. Задачата им била да построят космически мост и да търсят енергон. Когато Megatron се завърнал, той създал армия от Тероркони-зомбита, с която да изтрие човешката популация, но се провалил и изчезнал в експлозия на моста (Darkness Rising 01-05). Оказало се, че той е оцелял, но е в кризисно състояние, затова бил върнат на кораба и поставен на системи (Masters & Students).

Следва: Optimus Prime и Megatron, кои са те, как изглеждат и за какво се борят, отново в различните хронологии...




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - @@@
03.09.2011 23:03
точно щях да ти пиша,да не ни забрави :D :D :D
БРАВО точно тая част чаках :)))
цитирай
2. spectacularspidey - :) не съм забравил, само че други ...
04.09.2011 12:36
:) не съм забравил, само че други ангажименти, отнемащи доста време ми дойдоха на главата.
цитирай
3. анонимен - 11
04.09.2011 19:03
spectacularspidey написа:
:) не съм забравил, само че други ангажименти, отнемащи доста време ми дойдоха на главата.


Няма как :)) то аз не бързам :))
а гледа ли Последният филм от сериала Заразно зло?мнение-професионално :)
цитирай
4. spectacularspidey - Ако говориш за Afterlife, не съм го ...
04.09.2011 20:58
Ако говориш за Afterlife, не съм го гледал. Последния Заразно Зло, който гледах е втория, с Немезис. За Afterlife съм чувал само лоши отзиви, даже в коментарите на предишната статия един потребител ми каза, че е с доста омазан и ненужно усложнен сюжет.
цитирай
5. анонимен - !!
05.09.2011 01:33
иначе как си ? :))))
цитирай
6. spectacularspidey - Защо питаш? :)
05.09.2011 01:46
Защо питаш? :)
цитирай
7. анонимен - !!!
09.09.2011 01:00
spectacularspidey написа:
Защо питаш? :)


ей тай бе ко :) хахахаха
нали сме ти фенове :D длъжен си да отговаряш хихихих :)))
цитирай
8. spectacularspidey - Е чак пък длъжен - зависи от въпроса ...
09.09.2011 12:23
Е чак пък длъжен - зависи от въпроса :) По принцип съм добре, не перфектно, не скапано.
цитирай
9. анонимен - !!!!
12.09.2011 21:32
spectacularspidey написа:
Е чак пък длъжен - зависи от въпроса :) По принцип съм добре, не перфектно, не скапано.


така те искаме машино :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 887013
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930