Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2011 11:50 - Transformers All Day Част 5.2
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 3824 Коментари: 0 Гласове:
0



Transformers All Day Част 5

Продължение от предишната част.


 Superion
image
Generation 1
Superion е комбинация от Въздушните Ботове Silverbolt, Air Raid, Skydive, Fireflight и Slingshot. Мислите му обикновено се свеждат до две неща – унищожи Десептиконите, и защитавай хората. Затова той изпитва трудности в адаптирането към нови ситуации.

Главният враг на Superion е Menasor.


Menasor

imageimage
Generation 1Menasor е проектиран да бъде върховното Десептикоско оръжие, и може би щеше да е, ако нямаше една фатална грешка в дизайна му. Мозъкът му събира психиките на петте Стънтикона, които съставляват формата му. Четирима от тях мразят Motormaster, а разликите в характерите на Drag Strip и Dead End са довели до първично психологическо разклащане, което е превърнало Menasor в непредвидима маса от хаотични импулси. Изключително силен, нестабилен в главата, Menasor е по-скоро чудовище, пуснато на свобода на бойното поле.

Той е комбинация от Стънтиконите Motormaster, Dead End, Drag Strip, Breakdown и Wildrider.

Cybertron – Menasor е изпълнен с ярост. Той намира законите на Кибертрон за глупави и ограничаващи, и вярва, че расата е предопределена за нещо велико. Тъй като е сред най-младите жители на град Гигантион, той счита, че не получава нужното уважение от Metroplex. Затова Menasor се свързва с Megatron и Десептиконите, които обещават много на заблудения работник.

 

Predaking

image
Generation 1 – Predaking е злата комбинация от петте Предакона Divebomb, Headstrong, Rampage, Tantrum и Razorclaw. Той е уникален сред другите комбинирани трансформъри, поради успешното свързване на различните характери на компонентите му. Предаконите споделят изразена любов към лова на плячка, което им помага да създадат една завършена персона. Със своята огромна сила, неочаквано бистра глава и почти животински инстинкти, Predaking е един от най-опасните Десептикони някога. Като оръжие той няма равен.


Grimlock

imageimage
Generation 1някои Автоботи се чудят защо Grimlock е на тяхна страна. Той цени властта и силата над умът и състраданието, което го прави идеален Десептикон. А пък и не се разбира с повечето Автоботи. Когато се изправи пред проблем Grimlock най-често го разпердушинва с меча си, или направо го изяжда. Също така не изглежда много загрижен за хората. На всичкото отгоре той не харесва Optimus Prime.

Автоботите обаче не осъзнават, че Grimlock мрази най-вече когато някой злоупотребява с поверената му сила, а това означава, че винаги ще бъде на правилната страна. И въпреки техните различия, Grimlock респектира Optimus Prime заради неговата сила и роля като водач.

Grimlock е лидер на Диноботите, малък, но мощен ударен отбор. Самият той е много силен и издръжлив, и е един от малкото, които могат да се изправят без проблеми срещу Optimus и дори Megatron.

Animated Grimlock е робот Тиранозавър, роден от сливането на земна и кибертронска технология, с намеса от Искрата. Като лидер на Диноботите той е сила, с която трябва да се съобразяваш. Малко го няма в мозъчната област, отговорът му на всеки проблем е семпъл – разбий го, ухапи го, изяж го.

Grimlock и останалите Диноботи живеят на остров в езерото Ейри, скрити от света. Те обаче винаги са готови да дойдат в града, ако Десептиконите правят проблеми.


Scattershot

image
Generation 1на Scattershot не му трябват разни генерали да му казват как да се бие. За него стратегия означава да се натикаш в Десептиконски патрул и да не си тръгнеш, докато не потрошиш всичките им съставни части. Grimlock определено би харесал стила му, и дори колегите му, мислещи го за изкуфял, признават, че Scattershot е невероятно издръжлив. Той няма да спре да се бие, докато и последната капка енергон не бъде изцедена от тялото му, и очаква същото от подвластните му Техноботи.


Breakdown

imageimage
Generation 1 – Breakdown е крайно параноичен. Той вярва, че разни неща, независимо дали са живи или машинни, го наблюдават. Той не иска да изпъква сред тълпата, камо ли да бъде различен и да привлече внимание към себе си. С Red Alert биха били партьори по чашка, ако и двамата не вярваха, че другия се опитва да те отрови.

В автомобилна форма двигателя на Breakdown е толкова мощен, че причинява механични повреди в други превозни средства. Параноята е най-голямата му слабост. Стресът често активира проблеми в механиката по тялото му.

Breakdown се комбинира с останалите Стънтикони в Menasor.

WFC/Primeвъпреки завидните си умения Breakdown е поразен от постоянна параноя, особено когато се намира в големи тълпи. Той предпочита да работи сам, далеч от очите, които е сигурен, че го наблюдават. Страхът му от Megatron е вероятно единственото чувство, по-силно от параноята.

На Земята той е в екип с Knock Out.


Blackout

imageimage
EnergonBlackout е Тероркон, служещ на Алфа Квинтесон и се трансформира в роботизирана хищна птица. Негова специалност са стелт операциите.

AnimatedBlackout е чудовище с титанични пропорции, един от най-големите Десептикони. Малцина са оцелявали след среща с него, а тези, които са се измъкнали са добавили историята му в трансформърските журнали. Blackout умира в края на Великата Война.

Краката му излъчват сеизмична енергия, която може да изключи всички електроники, намиращи се наблизо.


Ratchet

imageimage
Generation 1Ratchet е медицинският офицер на Автоботите. Ако нещо е счупено, той може да го поправи. Той обича да се забавлява, и има сурово чувство за хумор. Той не е много силен като войник, и това понякога го кара да се чувства заменим. Според Optimus Prime това не е вярно.

Алтернативната му форма понякога се разделя на робот и отделен компонент.

WFC/Primeтук Ratchet също е медицински офицер със саркастично чувство за хумор, и често мъмри колегите си, когато биват ранени. Тъй като енергонът постоянно намалява, той търси нови начини да създаде енергиен източник, и наистина би се радвал, ако Автоботите не рискуват живота си заради хората. Той също не е доволен, че човешки същества се допускат до базата им, но понеже не е запознат със земните технологии, Ratchet има нужда от човешка помощ.


Sideswipe

imageimage
Generation 1Sideswipe не е чак такъв социопат като брат си Sunstreaker, но е също толкова умел на бойното поле. За него битките са един вид спорт. Sideswipe често взима дръзки решения, които го поставят в опасност, всичко в името на победата. С течение на войната каузата му се променя – отначалото той участва заради славата, но в последствие застава зад свободата и защитата на невинни.

WFCSideswipe е най-щастлив в разгара на битката. Изключително конкурентен, той би направил всичко, за да победи.


Scrapper

image
Generation 1Scrapper е инженерът на Конструктиконите, който изобретява всичко за тях. Въпреки че дизайните му са сред най-добрите в трансформърската история, той не позволява славата и хвалбите да го завладеят. В този респект Конструктиконът Hook е пълна опозиция.

Scrapper все пак си е пълна откачалка. Любимата му артистична прищявка е да използва живи Автоботи в своите творения. Megatron намира това за похвално и счита Scrapper за най-ценния Конструктикон.


Abominus

image
Generation 1Abominus представлява безмозъчна ярост, дори по-голяма от другите комбинирани Десептикони. Той е войник-животно, унищожителна мощ в следствие на Терорконите, които го представляват. Те не могат да му дават заповеди, поне не такива, които той да разбере, затова просто го насочват в желаната посока и го оставят да трепе на воля.

Abominus е комбинация от Hun-Gurr, Rippersnapper, Blot, Cutthroat и Sinnertwin.


Jazz

imageimage
Generation 1 – Jazz е дясната ръка на Optimus Prime. За разлика от Prowl, военния стратег, Jazz е склонен към промяна и импровизация. Той е подготвен за всякакви изненади от страна на Десептиконите. Неговата ведра и раздаваща се натура го правят един от най-популярните и харесвани Автоботи.

Jazz обича чуждите култури, особено земната музика. От всички Автоботи той най-често използва човешки термини в диалога си. Тпй единствен може да ви каже статуса на всяко реалити шоу, както и седмичния Топ 40.

Exodus/WFCJazz е уравновесен и прибран Автобот. Преди войната той е бил част от екип, назначен да прави културни наблюдения и анализи, което му дава по-широка перспектива за света от тази на добрия му приятел Orion Pax. Макар че войната променя голяма част от живота му, две неща остават завинаги – отдадеността към приятелите му и интересът към всякакви културни аспекти. На Земята той усвоява множество местни идиоми, а музиката толкова го запленява, че Jazz инсталира мощни колони в оръжията си.


Sentinel Prime

imageimage
Generation 1 – Sentinel Prime е лидер на Автоботите преди Optimus.

Exodus/WFC Sentinel Zeta Prime е бил офицер в Елитната Гвардия, преди да стане лидер. Под влиянието на различните гилдии на Кибертрон той съблюдавал разделението на Трансформърското общество, ход, който го поставя в конфликт с Alpha Trion.


Trypticon

imageimage
Generation 1със своите величествени размери и сила Trypticon е неспираема машина на разрушението. Само дето на него не му дреме особено за ролята му на върховното Десептиконско оръжие, и намира войната за загуба на време. Той не харесва колегите си, абсолютно мрази Автоботите, и макар че го крие, ненавижда самия себе си.

Trypticon се трансформира в огромна бойна платформа, която с лекота може да изпепели цели армии. Единственият Автобот, който може да му се опре е Metroplex.

WFC станция Trypticon била построена много преди войната, за да пази тайната на Кибертрон. В последствие той е препрограмиран в съзнателен дрон и след това, за войната, в напълно функциониращ Трансформър.


Shockwave

imageimage
Generation 1Shockwave е известен като компютър с крака. Неговите мисловни процеси се водят от логиката, която е източник на всяка негова инспирация. Според него емоциите са за слабаци. Този хладнокръвен характер се подсилва още повече от неговият страховит облик.

Много е вероятно Shockwave да е по-силен от Megatron. Може би някой ден логиката ще му каже че е време да свали лидера си и да заеме неговото място. Все пак, единственият логичен водач на Десептиконите е Shockwave.

WFCShockwave е член на научния отдел в град Каон. Тук той се възхищава на Megatron и амбициите му. Когато станал негов втори командир, той мечтаел за възможността да възпроизвежда масово войници като лидера си.


Hot Shot

imageimage
Armada – Hot Shot е типичният млад герой. Той е в играта от достатъчно дълго време, че да си спечели репутация, но все още е млад, и не знае кога да се откаже. С други думи, той е самоуверен, наивен, смел, честен, лоялен, и готов да се жертва, за да спре Десептиконите. Optimus Prime вярва, че след време и след добиване на още опит, от Hot Shot ще стане идеален лидер. Но дотогава младия Автобот трябва да се научи да държи вниманието си върху нещо за повече от 5 секунди.

WFC Hot Shot е Автобот, служещ при Optimus по време на войната. Млад и нетърпелив, той винаги чака с ентусиазъм следващата си мисия. Все още не е показвал лидерски качества.


Onslaught

imageimage
Generation 1Onslaught е Десептикон, който не обича да си цапа ръцете, вместо това предпочита да мъдри бойни планове, стратегии и тактики, след което да гледа как Комбатиконите ги изпълняват. Той не е страхливец обаче. Когато ситуацията го изисква, Onslaught влиза в битката с главозамайваща ярост. Тази тайна страна на характера му кара някои Десептикони да вярват, че той задържа гнева в себе си, но в действителност той просто е ядосан, че плановете му не са проработили както трябва.

Onslaught се комбинира с останалите Комбатикони в Bruticus, който е считан за по-глупав и от музикалната кариера на Парис Хилтън.


Cheetor

image
Beast Wars Cheetor е млад и изпълнен с увереност. Той е най-бързият Максимал на четири крака, което в комбинация с импулсивния му характер често го въвлича в неприятности. Ентусиазмът му може да подразни останалите Максимали, Rattrap по-специално. За щастие Optimus Primal е взел младока под своя команда. В отплата Cheetor започва да издига водача си като идол. Максималът като че ли има предсказателни умения, усещайки важните събития преди да се случат – обикновено под формата на сънища.


Depth Charge

image
Beast WarsDepth Charge едно време бил Имперски Отговорник на Мира, чиято територия била напълно унищожена от съществото, познато като Protoform X. След този съдбовен ден единствената цел в живота му става да отмъсти на X. Негвата еднопосочна мисъл го прави изключително опасен ловец. Куестът му обаче си е казал своето – сега Depth Charge е една безчувствена, празна черупка, бледо отражение на предишното си аз. Макар че понякога изразява симпатии към други същества и помага на Максималите, той е изцяло консумиран от мисията си, и унищожаването на Protoform X е по-важно за него от всичко останало.


Waspinator

image
Beast Wars Waspinator е куцузът на вселената. Ако ще става нещо лошо, то се случва на него. Ако нещо избухва, той обикновено е в епицентъра. Той е бил прострелван, изгарян, смазван, разкъсван и иначе казано разбит на съставни части безброй пъти.

Waspinator не е най-умният във Войната на Зверовете. Megatron го счита за заменима пионка, което го дразни. Начинът, по който говори не му помага особено – той се изразява за себе си в трето лице и е привързан към буквата „З“.

Но Waspinator не е и пълен неудачник. Той държи живота си здраво и се опитва всячески да избегне ударите на съдбата. За негов късмет той е супер издръжлив и е оцелявал и най-разрушителните атаки.

Scorponok

image
Beast Warsхарактера на Scorponok сякаш се определя от две черти – той е тъп, и той е верен на Megatron, но само втората е постоянна. Той се опитва да служи на лидера си с най-доброто от себе си, но винаги губи по точки от Waspinator.

Scorponok е втори командир на Megatron на кораба Darksyde, но се притеснява от титлата си и често се опитва да се приобщи към другите Предакони, които го подминават и игнорират. Единственият му истински принос към каузата на Megatron е изобретяването на кибер-вируси, които разпространява със своя дрон-пчела.


Dinobot / Dinobot II

imageimage
Beast WarsDinobot е Предакон, воден от чувството си за чест. Той живее, за да умре славно, в битка. Когато се разбива с останалите Предакони се разбиват на Земята, той се обръща срещу Megatron и се присъединява към Максималите. Поначало алиансът върви трудно, но постепенно се превръща в силно приятелство и дори спасението на човечеството.

Както подобава на войник като него, Dinobot познава всички форми на близка и далечна схватка. Той използва въртящи се остриета и мечове, както и лазери, които изстрелва от очите си. Dinobot се заканва да ги използва върху Rattrap някой ден, с когото имат интензивно съперничество. Дълбоко в себе си той го уважава, но би умрял, преди да си го признае.

Beast Wars когато собствения лейтенант на Megatron го предава, отива при Максималите и евентуално жертва искрата си, за да спре един от най-амбициозните му планове, нещо трябва да се направи. Dinobot II е опитът на Предаконския лидер да пресъздаде оригинала, минус чувството му за чест. Силен, злобен и най-важното, лоялен, новият Dinobot е оръжие, готово да стреля право в целта.

Някои обаче се чудят дали не е останало нещо от оригиналния войник в това изчанчено творение.


Tarantulas

image
Beast WarsTarantulas е изменният луд учен на Предаконите. Той е от типовете учени, които експериментират върху живи същества, смеят се нахално и ако нещата се объркат, с удоволствие ще изяде каквото е останало от опитите му. Именно тази фокусирана перверзност отблъсква колегите му. Tarantulas също така смята войната за пречка пред истинската му страст – проектите, по които работи в тайната си бърлога.


Inferno

image
Beast Wars – Inferno наистина вярва, че е мравка, а Megatron е неговата кралица. За разлика от повечето Предакони, той няма амбиции или планове за бъдещето – всичко, което прави е за благото на колонията и на кралицата. За негово щастие, най-често задачите му включват изгаряне на разни неща – а той много обича да изгаря разни неща.

В крак с мравченото си подсъзнание Inferno не се интересува много за собствената си безопасност. Той е фанатично лоялен към Megatron, и ще използва всичко, което му е под ръка, за да не падне в очите му.


Rampage

imageimage
Generation 1 – Rampage е необуздана хипер-активна, унищожителна ярост. Той не може да мисли или говори за дълго време, без да се ядоса и да започне да разбива всичко наоколо му. Единственото нещо, което може да го успокои е телевизията. Rampage може да гледа музикални клипове с часове, без да му мигнат сензорите.

Той се комбинира с останалите Предакони в Predaking.

Beast Wars Rampage (познат и като Protoform X) е ужасният резултат от объркали се научни експерименти. Той е сериен убиец и канибал с безсмъртна искра. Rampage извлича сила от емоциите на другите, хранейки от страха и страданието, които причинява. Що се отнася до останалите Предакони, той е отегчен и не обича да помага много в мисиите им, и често се измъква от базата, за да следва своите си цели.

Първите 13 Трансформъра

image
Всички Хронологии – оригиналните 13 Трансформъра са създадени от Праймус като имитация на трансформиращите способности на Уникрон. Огромни и могъщи мултивселенни персони, всеки от тях е създаден Prime, и му е поверен аспект от вселената, който да пази.

Следните членове на 13-те са разкрити досега:

# Primaпървият носител на Матрицата и първият Трансформър, роден на Кибертрон. Той е войн на светлината.
# Megatronus Primeпреди е бил пазител на ентропията и войн на тъмнината, сега е вестител на Уникрон, под името The Fallen.
# Alpha Trionможе да вижда миналото и бъдещето, държи Записът на Праймус. Поддържа връзка със създателя си чрез Vector Sigma.
# Vector Prime – пазител на времето и пространсвото, който през повечето време се намира извън мултивселената, за да я наблюдава.
# Nexus Primeпървият комбиниран Трансформър, който бил разделен на 5 части, за да скрие велик артефакт.
#Solus Primeпървият женски Трансформър, изобретател на мощни оръжия.
# Liege Maximoвърховната зла сила, опозираща на доброто.
# Alchemist Prime
# Amalgamous Prime
# Beast Prime
# Minicon Prime

......................следва финал..........................




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 886714
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930