Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2011 12:02 - Transformers All Day Част 5.3
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 2268 Коментари: 0 Гласове:
0



Transformers All Day Finale

Както подобава, сериите за Трансформърите ще приключа с двата върховни робота-богове, Уникрон и Праймус, които са началото и края на всичко в роботската митология.

   UNICRON

image
Всички Хронологии – Уникрон е вечен враг на брат си Праймус. Известен е като Повелителя на Хаоса и Унищожителя на Планети. Неговата цел е да консумира мултивселената. Гигантската му форма е задвижвана от изяждането на планети, звезди и дори материята на съществуването. Уникрон няма да спре, докато не постигне целта си – да постигне мир, като стане центъра на едно безкрайно нищо, след като заличи всичко.

Уникрон може да пътува из различните реалности на своя воля. В системите му са интегрирани невъобразими компютри, които изчисляват възможностите напред и назад във времето, и периодично дават на процесорите карта на мултивселената. Благодарение на тези способности Богът на Злото е изтрил досега приблизително 22,56 % от вселените.

Единственото нещо, от което го е страх е есенцията на Праймус, намираща се в Матрицата. Често Уникрон прави сделки с по-нисши същества, като им обещава нови сили в замяна на тяхната служба.

 

PRIMUS

image
Всички Хронологии – Праймус е богът-създател на Трансформърите. Той е древно и безсмъртно същество, чиито произход датира назад до началото на вселената. Праймус е мултиверсална сила на доброто, и във всяка една вселена и реалност той е последната надежда срещу злия му брат Уникрон.

С течение на времето Праймус се трансформирал в планетата Кибертрон. В нейните недра мега-компютърът Vector Sigma служи за връзка между отбрани Трансформъри и създателят им. Част от живителната му сила се помещава в Матрицата, която определя Автоботския лидер. Предсказания за велика предстояща война са записани в паметта му. Искрата на всеки Трансформър е част от неговата есенция, а всички заедно формират живителната му сила, главната Искра (AllSpark).

Въпреки че е силен и мъдър до безкрайност, Праймус си има своите слабости. Той е бил подвеждан от човешки същества, правил е грешни ходове, които са застрашавали вселената, и е бил предаван от едно от първите си творения. Все пак, в повечето реалности той успява да държи фронта срещу Уникрон, било то директно или чрез Трансформърите.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Чувствам се напълно претъпкан с Трансформърска информация - преди да започна тези статии и аз не знаех доста неща за роботите. Надявам се който е чел да е научил нещо или просто да му е било забавно. Следващата статия на тема Трансформърс може би ще бъде ревю на първия сезон на TF Prime, който приключва на 16ти Октомври. А сега се фокусирам върху Spider-Man отново, за да видя става ли за нещо новата игра Edge of Time. Очаквайте ревю скоро.

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 886277
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930