Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2011 10:47 - Transformers All Day Част 5
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 5211 Коментари: 2 Гласове:
0



 Transformers All Day Част 5

И най-великите лидери имат нужда от армия, за да постигнат различните си цели и да реализират амбициите си. Optimus и Megatron не правят изключение. В тази последна част от статиите за Трансформърите ще се спра над главните Автоботи и Десептикони, без които митологията нямаше да е същата. В тази последна статия ще представя 51 от най-известните и важни образи в Трансформърската история. текстът се получи много дълъг и затова ще бъде разделен на две/три части. Enjoy!

# Няма да разглеждам филмовите версии.
# Exodus, WFC и Prime са в една и съща хронология. Появата на даден Трансформър в WFC не означава, че се появява и в Prime, и обратното.


Soundwave

imageimage
Generation 1 Soundwave е един от най-надеждните войници на Megatron, и се е позиционирал в горната командна структура. Макар и титлата му да е Офицер по Комуникациите, той се нарежда до Starscream и Shockwave в очите на лидера си. Soundwave пази мястото си в йерархията яростно. Някои Десептикони го считат за двулична змия, тъй като той чува всичко и не се колебае да използва изнудване, за да остане на високата си позиция. Даже биха го изоставили на бойното поле.

Soundwave командва няколко Десептикони-Касети (Frenzy, Rumble, Lazerbeak, Buzzsaw), които изпълняват различни задачи. Той има симбиотични отношения с тях – осигурява им транспорт и място за живеене. В замяна, те извършват шпионски и спасителни мисии за него.

Системите за сканиране на Soundwave са толкова мощни, че той може да чете и декодира електрическите импулси, формиращи мислите. Тази му способност е най-вероятната причина, поради която той се намира високо в йерархията на Megatron.

WFC/PrimeSoundwave е върховният шпионин на Десептиконите. Един от най-ранните последователи на Megatron, той използва пипалата си и различни Мини-Кони, за да научава всичко, което му трябва за враговете. Никога не е бил приказлив, но когато е на Земята, Soundwave почти не говори – комуникира си, като пуска записи от чужди разговори. След привидната смърт на Megatron, той се явява като спирачка за амбициите на Starscream.

Soundwave може да получава трансмисии от която и да е точка на планетата, освен защитената база на Автоботите.


Starscream

imageimage
Generation 1Starscream е изменният въздушен командир на Десептиконите и най-смъртоносният от Сийкърите. Сам провъзгласил се за гордостта на Кибертронската Военна Академия, той е известен както с уменията си, така и с безграничните си амбиции. Starscream вярва, че е по-подходящ лидер от Megatron. За щастие неговите планове за добиране до властта са винаги много прозрачни, а и му липсва търпение, за да ги завърши. Дори и в няколкото пъти, в които е повеждал Десептиконите, Starscream бързо губи контрол над ситуацията, но е прекалено арогантен, за да разбере, че е отхапал голям залък. Той никога не се учи от грешките си, и въпреки многобройните си провали вярва, че е въпрос на време да победи – такава била съдбата му.

Характера на Starscream се разширява и в отвъдното – за разлика от повечето Трансформъри, той има мутирала, неущожима искра, която може да оцелее дори и без тяло за съхранение.

WFC/PrimeStarscream е бил командир на Търсачите на Енергон, най-добрите въздушни бойци на Кибертрон. Мечтата му била да намери Матрицата и да стане Prime-ът, който ще върне Трансформърите в Златната Ера. Като търпелив и изискан стратегист, Starscream искал Megatron да изостави героичната си фасада и да бъде по-честен в стремежа си за сила.

Сега обаче той иска Megatron да спре да желае толкова много сила и не се чувства добре, работейки за такъв лунатик. Макар и да служи като дясната му ръка, Starscream постоянно търси начини да стане лидер и Megatron знае това. За негово щастие Starscream си пада малко страхливец, което означава, че ще му трябват изключителни обстоятелства, за да забие нож в гърба на шефа си.


Skywarp

imageimage
Generation 1телепортацията е опасен инструмент, ако попадне в ръцете на способен индивид. Skywarp е единственият Десептикон, който я владее. Той обаче използва тази сила най-вече за детински шеги спрямо и врагове, и съюзници. Така де, изненадващо бутване надолу по стълбите е смешно, нали?

WFCедин от главните Сийкъри, Skywarp не е от най-умните и изисква постоянно наблюдение. Той е по-скоро незрял, избухлив, склонен към закачки – но поне притежава маскиращи способности. Може би затова все още се навърта наоколо.


Demolishor

imageimage
ArmadaDemolishor е военен експерт, който служи на Megatron по време на Уникронските Битки. Той е много лоялен войник, който има изградени ценности относно вярността и съпричастноста към Десептиконската кауза. Тези ценности понякога се сблъскват с егоизтичните цели на Megatron, поставяйки Demolishor на кръстопът.

В края на краищата той никога не е обръщал гръб на Десептиконите, дори и ако вярата му в техния лидер е разклатена.

WFCDemolishor е Десептикон, участвал в ранните етапи на войната с Автоботите.


Scavenger

imageimage
Generation 1трудно е да не изпиташ съжаление към Scavenger. Той иска да го харесват и приемат като ценна част от отбора. Неговото самочувствие е ниско и той би направил всичко, за да бъде одобрен от останалите, само че тази нужда да угажда само потвърждава мнението на Десептиконите, че е безполезен неудачник. Ако не беше способността му да намира ценни метали и материали, Megatron отдавна да е зарязал горкият малък робот.

Scavenger се комбинира с останалите Конструктикони в Devastator, където изпълнява функцията на дясна ръка.

ArmadaScavenger е бивш инструктор от Военната Акадения на Кибертрон, и то сред най-добрите. Именно неговият режим на трениране калява легендарния Автоботски лидер Optimus Prime. Scavenger не се изумява лесно и ненавижда остроумията – той цени само истинските умения. Като Optimus, той също вижда потенциал в младия Hot Shot.


Cliffjumper

imageimage
Generation 1в Cliffjumper гори искрата на герой и посветен Автобот. Отвън той е параноичен, готов да стреля и има проблеми с контрол над гнева. Той мрази Десептиконите от дъното на душата си. Също ненавижда и измамници – а всеки може да се окаже измамник. Следователно Cliffjumper ненавижда всички.

Отличителната му черта е да вади нелепо огромни оръжия сякаш от нищото и да атакува импулсивно, независимо какви заповеди са му дадени. Неговото специално оръжие е „стъкления газ“, който въздейства на металите при контакт и те се чупят като стъкло. Cliffjumper не е имунизиран към ефектите му, затова го използва с внимателна прецизност. Може би затова той предпочита големите пушки.

PrimeCliffjumper не е типичният Автоботски боец за свобода. Въоръжен със 6 цилиндрични йонови бластера, мулти-таргетна система, чувствителна към квант, на която и Megatron би завидял, и разбира се, два здрави юмрука, Cliff предпочита да прекара деня в стрелби. Това довежда и до смъртта му.


Shrapnel

image
Generation 1ексцентричният начин, по който Shrapnel формира диалога си може и да бъде увлекателен отначало. Но скоро става ясно, че това е прикритие за едно изключително извратено съзнание, дори и за Десептикон. Владетел на електричеството, мрачните му желания отразяват силите му върху жертвите. Нищо не го радва повече от това да види как някой се гърчи от допира му.


Thundercracker

imageimage
Generation 1 – Thundercracker твърди, че небесата са неговата арена. Той презира тези, които не могат да се отлепят от земята – счита ги за по-нисши същества. Често ги атакува именно поради тази причина.

Thundercracker не е изцяло посветен на Десептиконската кауза, и изпитва някаква противоречива симпатия към хората, които биват тероризирани. Страхът от наказание от Megatron и влиянието на колегите му обикновено са достатъчни, за да погребат тези съмнения. Все пак, на него му трябва постоянно уверяване, че се намира там, където трябва да бъде.

WFCучен по душа, Thundercracker стои над останалите Десептиконите като относително спокоен и уравновесен индивид. Той вярва в каузата, макар и да не е напълно съгласен с методите на Megatron. Без амбицията на Starscream или бандитската натура на Skywarp, Thundercracker не показва кой знае каква злоба към враговете и не се радва на битките. За него конфликтът е просто приложени физични и химични закони, пренасочване на сили и енергии към реалната мишена – собствените му врагове.


Ironhide

imageimage
Generation 1Ironhide е един от най-старите и калени Автоботи, биещ се за Optimus Prime в продължение на много години. „Вече не ги правят такива“ го описва перфектно – той е вчерашен модел, направен така, че да остане завинаги.

Груб и свадлив, той предпочита действията пред приказките, и мрази да говори заради самото говорене. Въпреки това той е оптимист и изпълнен с енергия. Най-отличителното му оръжие е водната пушка, която може да генерира и изстрелва всякакъв вид течности. Течен азот е сред фаворитите на Ironhide, редом с различни киселини.

WFCIronhide е утвърден ветеран, един от най-здравите Автоботи. Като един от най-старите и близки приятели на Optimus, той видял в него потенциал, много по-голям от това, което Prime виждал в себе си по онова време.


Bumblebee

imageimage
Generation 1Bumblebee е сред най-дребните и физически слаби Автоботи. Макар че това му позволява да си върши работата по-ефикасно, той е чувствителен към размерите си. Може би затова B бързо се сприятелява с хората. Той взима за пример другите Автоботи (особено Optimus Prime), но не осъзнава, че и те го имат за такъв. Bumblebee може да е малък, но е много смел, и е един от най-симпатичните Автоботи. Той се радва на голям респект.

WFC/PrimeBumblebee е млад Автобот, един от последните, създадени преди загубата на Искрата. Той е изпълнен с енергия и желание да извърва правилното нещо, и винаги може да се разчита на него на бойното поле. Малките му размери са компенсирани от впечатляваща скорост.

Би е на Земята повече от другите Автоботи и е свикнал да харесва и разбира хората. Той не може да говори, защото говорната му кутия била унищожена в битка, която той продължил въпреки повредата. Bumblebee би поел всякакъв риск, ако ще доведе до спечелване на войната.


Air Raid

imageimage
Generation 1някои биха го нарекли безрасъден, заради начина, по който се спуска от нищото към враговете. Air Raid би се изсмял на това. Той е млад и нагъл войник, който обича изненадите (особено такива, които оставят опонента замаян), и има една цел в живота – да се забавлява.

Air Raid се комбинира с останалите Въздушни Ботове, за да формират Superion.

WFCAir Raid е твърдоглав Автобот, който по-скоро би се забил в група Десептикони, отколкото да ги обстрелва от разстояние, просто защото е по-забавно. Това държание често поставя него и колегите му в опасности, от които почти винаги излизат невредими.


The Fallen

image
Generation 1 (Dreamwave комикси) - В началото на вселената и на трансформърската раса, той е бил Megatronus Prime, член на братство от несъразмерно могъщи същества (виж Първите 13 Трансформъри), отдадени да работят за доброто на своя свят. Името The Fallen получава след като се обръща срещу братята си Прайми, за да преследва собсвените си цели. Неговата плашеща форма е метална клетка за първичната изгаряща сила на хаоса, даваща му облика на жива пещ. Тези сили са изцедили от него всякаква симпатия и моралност.

The Fallen е изключително силен. Той владее мистични изкувства и може да разруши дадена креация, ако фокусира волята си. Той рядко бива побеждаван – в най-добрия случай той е заключван някъде, където чака с неугасващо търпение шанса отново да отприщи тъмните си сили над вселената. Когато силата му е в пика си, The Fallen може да отваря космически мостове и да пътува между измеренията.


Omega Supreme

imageimage

Generation 1Omega Supreme е един от най-грамадните Автоботи. Той не говори много, поне не с устата си, а оставя размерите на тялото и оръжията му да правят впечатление. Omega е най-силната защита на Автоботите и хвърля в страх и паника искрите на Десептиконите. Поне на повечето.

WFC огромен и заплашителен, Omega Supreme е най-могъщият Автобот. Като последна защита на столицата Аякон, и също като пазител на прохода за ядрото на Кибертрон, той е почти непобедим на бойното поле.


Barricade

imageimage
Energon – Barricade е водач на Отбора за Унищожение (Blackout, Kickback, Blight), с който се комбинират в могъщия Bruticus.

WFCBarricade е истински маниак на високите скорости. На бойното поле той е брутален и не търпи Десептикони, които не отговарят на неговите стандарти (или тези на Megatron). Обича да преследва Автоботи и да ги повежда по опасни пътища, по които само той може да навигира. Уменията му са толкова развити, че Megatron рядко заплашва Barricade, дори и когати бива критикуван от него.


Cyclonus

imageimage
Generation 1при Десептиконите да намериш лоялен и компетентен втори командир е почти невъзможно. Cyclonus прави изключение. Създаден от Уникрон, той е дотолкова отдаден на Megatron/Galvatron и каузата му, че е отблъснал всички други емоции и интереси от съзнанието си. Cyclonus унищожава в името на лидера си.

Той също има мозък, за да подкрепи действията си, сила и инициативност за създаване на планове и изпълняването им. Cyclonus може лесно да управлява Десептиконите, било то като роботът в сянка или чрез директно сваляне на лидера им. Отговорът му на тези предложения? „Да живее Megatron!”

WFCCyclonus е, поне на повърхността, лоялен и способен въздушен войник в Десептиконската армия. Жалкото е че отвътре той си пада страхливец и би се обърнал и побягнал, ако нещата излязат извън контрол.


Jetfire

imageimage
Generation 1 - Jetfire е робот на науката. Не само умът му е посветен на научни цели, но и тялото му е доказателство за технологиите, които той така настървено изучава. Всеки инч по него е последен писък и се поддържа ъпдейтнат. Само че Автоботите му нямат много доверие – Jetfire е бивш Десептикон. Той намира неразбирането към науката за отблъскващо. Според него науката представлява търсенето на истината – а истината върви ръка за ръка със свободата.

Armada/Energon/CybertronJetfire е вероятно най-добрият втори командващ, който Optimus Prime е имал. Той е свръзката между дистанцирания лидер и войниците му. Макар че е професионалист, Jetfire поддържа взаимоотношенията си чрез приятелско поведение. Това го прави много популярен сред Автоботите.


Blitzwing

imageimage

Generation 1 - Blitzwing е шумен. Харесва му да си мисли, че има чувство за хумор, но това, което той счита за смешно е в повечето случаи жестоко. Досадем, войнствен и гаден, той кара дори и колегите му Десептикони да се чувстват некомфортно. Тези анти-социални тенденции са довели Blitzwing до нещо като изолация, но пък сега той вижда голямата картина – вижда когато съотборниците му биват управлявани от невидими сили.

AnimatedBlitzwing не само има три мода (робот, самолет и танк), но и три различни персоналности (студен стратег, импулсивен ... и тотална откачалка). Когато не си говори с другите, той чисто и просто разговаря със себе си. Единственото нещо, което го държи под контрол е страхът му от Megatron. И трите му лица говорят с германски акцент. Blitzwing явно трудно лети в права линия.


Ultra Magnus

imageimage
Generation 1 – Ultra Magnus вярва, че е войник и нищо повече. Той предпочита да получава заповеди, отколкото да дава, и избягва възможности за поемане на високи отговорности. Той е силен, оправен, надежден, и смел. Само дето не го осъзнава.

Ultra Magnus е готов да се жертва в името на висшата цел, ако се опре до това. Понеже е по-силен от нормалните Автоботи, той често се хвърля в големи опасности. Той е уважаван и от своята, и от вражеската страна. Именно затова между него и Megatron съществува специален антагонизъм.

AnimatedMagnus е Върховния Командир на Автоботите и лидер на Кибертронската Елитна Гвардия. Той е мъдър, силен и отдаден ветеран от войната, който се оправя с проблемите без заобиколки. Може и да не е най-приятната компания, но Ultra Magnus е честен във всяко едно отношение. Главното му оръжие е Магнус Чукът.


Brawl

imageimage
Generation 1най-отличителната черта на Brawl е това колко е шумен. Независимо дали говори, бие се или шофира, всички, намиращи се наблизо (и не чак толкова) го чуват. И ако това не е достатъчно, той също така е топка от едва контролирана ярост с темперамента на 10 годишен. Това го прави идеален на бойното поле или за различни мисии на разрушение – само да не включват стелт.

Brawl се комбинира с останалите Комбатикони в Bruticus.

WFCBrawl обича експлозии. И да убива Автоботи.


Devastator

image
Generation 1Devastator е ненормално силен войник, резултат от комбинирането на Конструктиконите. В главата обаче никакъв го няма. Примитивната му психика се простира само до мислите и действията, с които всичките му компоненти са съгласни, което често води до неконтролирани изблици на ярост. Megatron обаче не се оплаква, заради несъразмерната му сила.

Devastator е съставен от Десептиконите Scrapper (десен крак), Hook (торс), Bonecrusher (лява ръка), Long Haul (кръст), Mixmaster (ляв крак) и Scavenger (дясна ръка).


Bruticus

image
Generation 1Bruticus е резултатът от комбинираните Комбатикони. Неспираем на бойното поле, той е сред най-силните Трансформъри. Може да повдигне до 5 тона товар. Бронята му е непробиваема от повечето видове оръжия и радиация.

Bruticus също така е тъп като торба гайки. Това обаче не спира Megatron да мечтае за армия от такива като него.

Bruticus е съставен от Десептиконите Onslaught, Brawl, Swindle, Blast Off и Vortex.


Hot Rod / Rodimus Prime

imageimage
Generation 1Hot Rod е смел и твърдоглав, с чувство за увереност, граничещо с арогантност. Негов ментор и съветник е мъдрия Kup. Отношенията му с Arcee са привидно приятелски, макар че е трудно да се определи дали чувствата му към нея са романтични или не.

В контраст, неговата Rodimus Prime персона е лишена от увереност, и често се съмнява в решенията си и позицията си като лидер на Автоботите. Разбира се, това напрежение е породено от сравненията с предишния лидер – Optimus Prime.

Hot Rod/Rodimus е адски нетърпелив – той не може да седи и да чака, знаейки, че трябва да върши нещо. Той също така разчита главно на себе си, и рядко праща други да изпълняват неговите задачи.

Animatedпо време на обучение младия Hot Rod се хвърлил пред граната, за да предпази ментора си Kup. От там насетне високопоставените проявили интерес към него, и той бил приет в Автоботската Академия десет години по-рано от връстниците си. Там той придължил да усъвършенства различни военни и бойни тактики, и създал основното си оръжие – енергийният лък. Някои започнали да го наричат „Избраният“, след като станал най-младият Автобот под собствена команда.


Warpath

imageimage
Generation 1Warpath е типичният танков командир – шумен, уверен, лоялен и може би малко глух. Бронята му е невероятно твърда, главата му още повече. Той обича да се фука, и има разнообразни муниции, които да зарежда в оръдието на гърдите си – криогенни, киселинни, термални или звукови. За Warpath пропуск на целта е непосилно унижение.

 WFCWarpath е нагъл Автобот, който обича да се хвали с гигантското си оръдие. То не само е смъртоносно, но и адски точно, дори и на разстояния от рода на 2 километра. Това му дава голяма увереност.

................ продължава в следващата част....................




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - !!!
13.10.2011 10:39
Страхотно,браво spidey :)))
цитирай
2. spectacularspidey - Благодарско. Направо сънувам р...
13.10.2011 10:47
Благодарско. Направо сънувам роботи след тези статии :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 885874
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930