Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2012 00:47 - Възможни Злодеи в Batman Arkham 3
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 8483 Коментари: 2 Гласове:
1



image

 Възможни Злодеи за Batman Arkham 3

Превъртяхте ли Arkham City? Да? Аз също. И не само главните мисии, ами страничните плюс това взех по три медала на повечето challenge карти. Затова спокойно гледам към възможностите, които се откриват пред третата част. Най-интересният момент за мен във всички игри със супер герои е кои злодеи ще бъдат хвърлени срещу тях (причината, поради която все още не съм заинтригуван от новата Spider-Man игра). В тази статия ще представя враговете, които вероятно ще се изправят срещу Прилепа в третата игра на Rocksteady – 10 са загатнати в Batman Arkham City, другите 10 са мои желания (макар че някои от тях са потвърдени, че съществуват в света на Arkham).

Имайте предвид, че изписаното по-долу е чиста спекулация. Нито Rocksteady, нито Warner Interactive са споменавали нещо за продължението.

01. Ras Al Ghul
image
След превъртане на Arkham City, ако се върнете на мястото, където тялото на Ras бива намушкано, че видите, че то е изчезнало. Демонската Глава е твърде добър образ, за да напусне само след една поява, и вярвам, че ще се окаже главния злодей в третата игра. Ras Al Ghul не би оставил Готъм да диша спокойно, така че със сигурност ще се върне с още по-диаболичен план (вероятно заемки от историите Contagion и Legacy). Плюс това, да не подминаваме факта, че дъщеря му може би е мъртва, отчасти по вина на Батман. Ще бъде изключително интересно да видим как злодея ще си отмъсти.

02. Azrael (Michael Lane) & Order Of St. Dumas
image

При срещата си с Черния Рицар, Azrael пусна най-важните улики към продължението – Готъм ще гори, а Батман ще заключи портите на Ада. Орденът на Свети Дюма пристига в града с неясни цели, а техният топ-агент Azrael ще ръководи делата им, което неминуемо ще го постави в радара на Батман. Azrael не е злодей в истинския смисъл, но от него би станал страхотен бос – още в Arkham City се видя, че той може да върши интересни неща (като да изчезва безследно в гъст облак). Все още се опитвам да разбера какво е значението на картата, която се отключва, след като Прилепа сканира четирите символа, но по всичко личи, че поклонниците на Свети Дюма ще започнат дейностите си именно от новия Arkham. Също така предполагам, че тяхното присъствие изобщо няма да се хареса на Ras Al Ghul…  

03. Scarecrow (Jonathan Crane)
image
Scarecrow ще се завърне. Scarecrow ще удари Готъм както никога преди. Д-р Крейн бе сред най-интересните опоненти в първата Arkham игра, а отсъствието му във втората бе ясно забележимо. С помощта на Cryptographic Sequencer, на определени честоти могат да бъдат намерени майсторски закодирани съобщения, индикиращи, че Плашилото подготвя нещо огромно. В скривалището на един от корабите пък се намира списък с доставки за Крейн, извършени от мафиотската фамилия Фалконе. Така че няма две мнения по въпроса – страхът ще разкъса Готъм Сити!

04. Harley Quinn (Harleen Quinzel)
image
Harley е бременна! Гръм и мълнии, това ако не е шокиращо разкритие, аз съм кон! Няма комиксов аналог, който да подскаже как може да се развият нещата за партньорката на Жокера, но именно това прави нещата толкова интригуващи. Harley обвинява Батман за смъртта на Клоуна, и сега командва неговата армия от престъпници. Тя ще се опита всячески да защити детето си (не е сигурно дали Quinn е в ранен етап на бременност, или вече е родила – тялото й определено не изглежда като на жена, изкарала човек от него), докато в същото време ще търси начин да си отмъсти на Прилепа, задето не е спасил нейния любим.

05. Two-Face (Harvey Dent)
image
В края на втората игра е разкрито, че Two-Face е спечелил войната за контрол в Arkham City – дефакто, сега той е начело на всички затворници. Очаквам жестока гангстерска война за надмощие в самия град със следващия в списъка.

 
06. Black Mask (Roman Sionis)
image
Единственият супер злодей, избягал от Arkham City, сегашни координати неизвестни, Black Mask напълно заслужава голяма роля в продължението. Roman Sionis не е злодей с трик – той не извършва престъпления, базирани на числото 2, или базирани на точното време, нито пък има някакъв мазохистичен нагон. Той просто иска всичко да гори, хората да го боготворят, а Батман и останалите костюмирани обитатели на Готъм да треперят при споменаване на името му. Сблъсък със силите на Two-Face е неизбежен.

07. Hush (Thomas Elliot)
image
Серийният убиец и професионален хирург Thomas Elliot сега се представя за Брус Уейн – сглобил си е идентично лице, преправил си е гласа, усвоил е маниерите и тн. Явно Hush ще се опита да съсипе репутацията и/или бизнеса на Уейн, което означава, че ще видим повече от човешката страна на Батман. Hush също може да се превърне в идеален противник – представям си страхотна битка с него на върха на Wayne Tower, предшествана от яростна гонитба през етажите на сградата. Интересно е, че в тази хронология Elliot изглежда няма представа, че Брус Уейн и Батман са един и същи човек – възможно ли е в последствие самоличността на Прилепа да бъде разкрита? Нещо, което ми се струва, че ще стане в третия филм?

08. Riddler (Edward Nigma)
image
Хайде сега, Arkham 3 няма да е същата игра без Гатанката, който да ни подиграва и да ни казва колко сме плиткоумни. И тъй като се очаква мащабите да са по-големи от Arkham City, мисля, че Rocksteady преспокойно могат да вкарат 1000 гатанки и трофеи, които да ни държат в играта седмици наред. И някои от тях задължително да включват ползване на Бат-мобила.

09. Calendar Man (Julian Day)
image
Като физическа заплаха, Calendar Man е нищо. Но като тест за детективските възможности на Батман, той е специален. Както подсказва името му, този индивид обича да прави престъпления, обвързани с датата на извършването им, която може да се пада празник, някаква годишнина или просто поредната сряда. Може би някой криминален бос ще наеме Calendar Man във връзка с предстоящ празник на града, за да сътвори грандиозен капан за Батман…

10. Joker???
image
Финалът на Arkham City е адски въздействащ и експлозивен, но възможно ли е Жокера наистина да е мъртъв? Цялата тази работа с Clayface те кара да се замислиш. Все пак тук не говорим за отрепки като Crazy Quilt или Ten-Eyed Man, а за престъпен гений, човек, на който не можеш да вярваш и който има тенденцията винаги да се връща от оня свят. Както и да продължи историята с Жокера, едно е сигурно – развитията около него ще бъдат най-интригуващи.

11. Firefly (Garfield Lynns)
image
Пресъздаден както трябва, Firefly може да се окаже един от най-трудните босове, които някога сме срещали. Той притежава фетиш към огъня и почти нулев разум, което го прави безразсъден и крайно непредсказуем. Не бих възразил една високоскоростна гонка в небесата, завършваща с битка в опожарена и разпадаща се сграда.

12. Clock King (Temple Fugate)
image
Fugate е странен, смущаващ и интересен образ. Той е човек, вманиачен на тема точност, време и върши всичко в живота си по график. За да спре престъпленията му, Батман трябва да бъде на точното място в точното време – възможностите за една евентуална странична мисия са безкрайни.

13. Prometheus
image
Битката с Прометей може да бъде епохална. Може да продължи през целия град. Може да разруши половината. Дори е вероятно Батман да не е достатъчен, за да бъде спрян. Да, толкова могъщ е този безименен злодей.

14. Red Hood (Jason Todd)
image
По много причини, Red Hood е идеален злодей за Прилепа. Той е бивш Робин, следователно е трениран от Батс, знае и владее всички негови бойни похвати. Той е изключителен тактик, следователно може да тества и умствените ни капацитети. Той е от малкото хора, които могат да нахлуят в Бат-пещерата. Но главната причина, поради която искам Jason в третата игра е, че Батман ще се бие на практика срещу свой клонинг. А това би било зрелищно. Гледали ли сте Under The Red Hood? Тогава знаете какво имам предвид.

15. Scarface & Ventriloquist
image
Дървената кукла се появява в двете игри от поредицата, и макар че е разделен от своя Вентрилоквист, ако гангстерската война се разрази, Scarface не би стоял настрани.

16. The Ratcatcher (Otis Flannegan)
image
Няма много за казване, но ще е яко да го преследваме през мрачните и мръсни канализации, докато се опитваме да не бъдем изядени от орди озверели плъхове.

17. The White Shark (Warren White)
image
Безмилостен и смъртоносен, Бялата Акула е още един елемент, който се вписва идеално в очакваната война между бандите.

18. KGBeast (Anatoli Knyazev)
image
Честно казано, KGBeast е доста сходен с Deadshot, но за да се избегне прекаленото повтаряне, бих се спрял на него. Харесвам злодеи, които стрелят по Батман.

19. Phantasm (Andrea Beamont)
image
Защо не? Фантомът е образ, обвързан и в двете страни от живота на Батман, и ще бъде хубаво да му се инжектира малко популярност. Един от най-добрите оригинални злодеи от старата анимация, силен физически опонент, силна емоционална тежест, Andrea Beamont би сработила най-добре като страничен куест, в който тя издирва Жокера за отмъщение, докато не се засича с Черния Рицар, който й разкрива какво се е случило с Клоуна.

20. Simon Hurt
image
Всеки, който е запознат с комиксовите истории The Black Glove/Batman RIP/The Return Of Bruce Wayne знае каква голяма гад е този тип. Преди години д-р Simon Hurt е имал достъп до съзнанието и психологията на Батман в продължение на 10 дни, а сега използва наученото, за пречупи Прилепа в тяло, душа и дух. Един от хората, които Hurt използва за тази цел е не кой да е, а Michael Lane, действащия Azrael – хмммм….



Тагове:   игра,   Joker,   batman,   Батман,   arkham,   злодеи,   Жокера,   Hush,   аркъм,   two-face,   аркам,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Downpourbg
05.04.2012 21:23
Жокера и Харликуйн са най-готини, надявам се пак да вземат дейно участие ;) . Впрочем още не съм я играл втората игра, но първата беше много яка . :)

Поздрави за блога
цитирай
2. spectacularspidey - Благодаря много. Наистина, с Жо...
05.04.2012 23:01
Благодаря много. Наистина, с Жокера възможностите са безбройни. Препоръчвам ти да пробваш Arkham City, нещо уникално е :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 887028
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930