Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2013 21:06 - Комиксови Филми, Които Все Още Чакаме
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 15132 Коментари: 27 Гласове:
1



image

Комиксови Филми, Които Все Още Чакаме

 

Няма да бъде нещо оригинално ако кажа, че супер геройските и комиксовите филми са изминали голям път от 1978, когато излиза първият успешен филм по комикс, до днес, когато тези проекти доминират кино-индустрията и са може би най-печелившия жанр. Благодарение на успехите на филми като Batman 1989, X-Men, Spider-Man, Iron Man, The Avengers, Sin City, The Dark Knight, Wanted и Hellboy, Холивуд непрестанно търси нови и нови идеи от рисувания медиум, за да ги превърне в широко-екранен блок-бъстър.

След големите успехи натурално идват и обещания от  продуцентите какво да очакваме през следващите години – и ние чакаме ли, чакаме, с неугасваща надежда. Днес, 12 Февруари 2013 ще Ви представя 12 комиксови филма, които бяха обявени преди много години и повечето от тях не са дори във фаза пред-продукция.

12) Black Widow

image
Кога Го Очакваме: Не е сигурно, но определено след Avengers 2 (2015)

Когато Марвел избраха Скарлет Йохансън за ролята на топ агентът на SHIELD Черната Вдовица в Iron Man 2, последвалите положителни отзиви за изпълнението на младата актриса и факта, че е подписала договор за множество филми доведоха до заключението, че е много вероятно да видим Скарлет в соло-лента. Същата година Кевин Фейг потвърди това, заявявайки, че идеи и концепции се дискутират за филма, но The Avengers е първи приоритет. След това, на премиерата на Thor, Фейг даде де-факто същата информация – че обсъждат идеи с г-ца Йохансън.

И това е всичко, което се знае по случая. Но сериозно, кой не би гледал подобен филм? Ако хората могат да дадат 500 милиона бокс-офис на Смърфовете, шпионски екшън със Скарлет Йохансън, ситуиран в Марвелската вселена не би трябвало да е проблем.

11) Black Panther

image
Кога Го Очакваме: Тогава...

Преди много лета Уесли Снайпс изяви желание да изиграе Черната Пантера в игрален филм. Вместо това обаче Снайпс направи няколко Блейд филма, а Пантерата се заседя в продукционен ад години наред. В началото на 2007 година Кевин Фейг обявява, че Marvel Studios търсят сценаристи, които да развият кино-проекти за не толкова популярните им герои, като Cable, Iron Fist, Doctor Strange и Black Panther.

Към този момент е нает човек на име Марк Бейли за писане на сюжета. Кой е той ли? Занимавал се е с документални филми, според Hollywood Reporter. Но все пак, ако сценаристите на Хрониките на Нарния могат да сглобят добър Капитан Америка филм, всичко е възможно и трябва да се даде шанс на Бейли. Надявам се, че участието на Черната Пантера в анимацията The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes го е отворило за по-широка публика, която ще иска да го види и в кино-салона. Образаът има богата комиксова история, силен поддържащ екип и честно казано, доста яки способности – все някой може да направи нещо гледаемо от това.

10) Daredevil Ребуут

image
Кога Го Очакваме: Някога...

Фен съм на първия Daredevil филм (но само на режисьорската версия) – почти никой друг обаче не е. Бен Афлек отнася куп незаслужени изцепки по свой адрес заради ролята му на Мат Мърдок, но иронията е, че всички искат нов филм за Човека без Страх.

През 2011 Fox изгуби правата върху героя и ги върна при Marvel Studios (ураааа). В годините след премиерата на оригиналния Daredevil се говореше, че продължението/ребуутът ще бъде режисирано от Дейвид Слейд (Twilight Eclipse) и писан от Брад Калиб Кейн, един от сценаристите на Fringe. Двамата се били спрели на адаптация на класическата история Born Again, в която Кингпин разбира тайната самоличност на Дявола. Така или иначе тези планове пропадат и сега всичко е в ръцете на Marvel.

А няма по-добро място за Daredevil от неговото студио-дом. И не би трябвало да е трудно начинание – Daredevil е сред най-добре изписаните герои на Марвел, с множество страхотни истории, дело на хора като Франк Милър, Браян Бендис, Ед Брубейкър и сегашният писател, Марк Уейд. Дано не им отнеме години преди да се задействат.

9) X-Men 4

image
Кога Го Очакваме: Никой Не Знае

Разбира се, имаме соло-сериите за Wolverine и пред-историята на X-Men First Class и X-Men Days Of Future Past (2014), но какво да кажем за оригиналните серии – тези, които завършиха, убивайки Професор Х, Джийн Грей и може би премахвайки силите на Магнито (но може би не)?

Информацията за този проект е толкова оскъдна, че на практика не съществува. Знае се, че Браян Сингър има желание да режисира филма, но имайки предвид работата му по Days Of Future Past, това няма да стане скоро. През Март 2011 продуцентът на Х-сериите Лорън Шулер Донър каза, че FOX активно работят по развитие на филма и имат представа за историята на X-Men 4 и X-Men 5 – и горе-долу това е последното, което чухме по темата.

8) Preacher

image
Кога Го Очакваме: След 20-тия сезон на Doctor Who

Шега, разбира се. Изумителната история на Гарт Енис за ритащ задници проповедник, обладан от рожбата на ангел и дявол, влиза и излиза от развитие от 1998 насам. През 2006 на Марк Стивън Джонсън и HBO им хрумва гениалната идея да пренесат комикса на малкия екран, под формата на ТВ серии – всеки брой да бъде адаптиран в едно-часов епизод. За съжаление две години по-късно новото управление на компанията спира развитието на проекта, защото бил религиозно проблемен и прекалено мрачен.

Не много е пуснато като информация оттогава. Последния ъпдейт е от продуцента Нийл Нориц, който каза пред Total Film, че сценария се пише от Джон Оугъст (Dark Shadows, Frankenweenie), а за режисьор е избран самият Сам Мендес (007: Skyfall) – но дали тези данни са все още валидни, няма как да се каже.

7) Doctor Strange

image
Кога Го Очакваме: След Avengers 2 (2015)

Холивуд иска да направи филм за Стивън Стрейндж откакто съм се родил, че даже и от по-рано. През 90-те по лентата работят хора от ранга на Уес Крейвън и Дейвид Гойър, но разбира се, нищо конкретно не се материализира (има обаче ТВ филм за доктора от 1978 – иска ми се да беше мираж).

Към Март 2002 година правата на героя са сменили не по-малко от 4 компании, установявайки се при Miramax, без готов сценарий или избран режисьор. През 2005 Paramount купува правата върху филма и наема Гилермо Дел Торо да режисира, а Нийл Геймън да сътвори сценария. За много фенове това обединение на таланти беше като сбъдната мечта – твърде хубаво, за да е истина.

Към днешна дата правата на Доктор Стрейндж са притежание на Marvel Studios, а главният им продуцент Кевин Фейг потвърди филма като част от Фаза 3 на Филмовата Вселена на Марвел. Така че този път може и да се пръкне нещо след толкова много години.

6) Ant-Man

image
Кога Го Очакваме: Ноември 2015

Ето какво знаем със сигурност – режисьорът Едгар Райт (Shaun Of The Dead, Scott Pilgrim vs The World) стои твърдо зад игрален филм с Ant-Man, и от няколко години развива сценария заедно с Джо Корниш. Райт разкри, че филмът ще е в същината си хай-тек шпионски екшън, от сорта на Мисия Невъзможна, но с Ханк Пим в главната роля. Звучи като сигурен хит, но според Райт понеже Ant-Man не е от най-големите имена сред героите на Марвел, не бързат да го изкарат в кино-салоните, по-скоро използват времето, за да изготвят наистина добър сценарий.

По време на San Diego Comic Con миналата година режисьора представи тест кадри от лентата, които бяха посрещнати позитивно, а по-късно Марвел и Дисни официално обявиха датата на премиерата. От всички филми в този списък очевидно Ant-Man е най-близо до осъществяване.

5) Deadpool

image
Кога Го Очакваме: Във Фиксирана Точка Във Времето и Пространството

Робърт Родригес отказа да режисира игралната „епопея” на Deadpool, за да работи по Деца Шпиони 4, което доказва, че е мръднал в главата. Сценаристите на Zombieland са написали сюжет, който, според Раян Рейнолдс, е пълен с екшън и изобразява образа на Уейд Уилсън перфектно. Феновете ще го обикнат на мига, по негови думи.

Така че защо още нищо не става с този филм? Е, може би защото версията на Deadpool, която ни бе представена в X-Men Origins Wolverine, не се понрави на почти никой. След това Рейнолдс се занимаваше с други комиксови проекти, като Green Lantern и RIPD, но когато някой го попита, непрекъснато казваше, че той и само той ще изиграе екранния Уилсън. Според продуцентите филмът ще игнорира Origins версията и ще започне наново, и е възможно да гостуват други мутанти като Cyclops и Colossus. Какъв е проблема тогава? Пари както обикновено, предполагам. През Април 2011 специалиста по визуални ефекти Тим Милър бе обявен за режисьор на лентата, и това е последната съществена информация, която имаме.

4) Hellboy 3

image
Кога Го Очакваме: След Batman vs Iron Man 3 (никога, поне не в близко бъдеще)

Вероятно единственият филм в списъка, който всички искат да бъде реализиран. За последно гледахме Хелбой през 2008 в The Golden Army, и макар че след това се появиха най-различни слухове за продължението, те си останаха само слухове.

Тук обаче всякакви надежди като че ли са изчезнали, защото през Януари тази година режисьорът Гилермо Дел Торо сподели с Latino Review, че направил още един опит да задвижи проекта, но никой не искал да плати за продукцията – „Първия Хелбой струваше 50, а втория 80 милиона. Третия ще струва поне 140 милиона. Засега никой не иска да поеме този финансов риск”, казва Дел Торо.

Никой не дава пари за трети Хелбой? Какво по дяволите? Значи Холивуд може да хвърля пачки по Адам Сандлър, за да прави своите анти-комедии, по безсмислени филми като Silent Hill Revelation 3D, Texas Chainsaw Massacre 3D, Hensel & Gretel Witch Hunters, но никой не иска да плати за трета част на доказана поредица? 140 милиона долара са страшно много пари, ама айде стига – продължението на Смърфовете ще получи подобен бюджет.

3) Wonder Woman

image
Кога Го Очакваме: И DC не знаят

Шефовете в DC и Warner трябва да благодарят до края на живота си, че имат Батман, иначе филмовата им линия нямаше да е така добре оценена. Wonder Woman имаше най-голям шанс за реализация през 2005, когато студиото наема Джос Уидън да режисира и сценарира филма. Но двете страни така и не се споразумяват каква история да разкажат, затова Уидън напуска проекта през 2007.

Имена като Анджелина Джоли, Бийонсе, Сандра Бълок, Рейчъл Билсън, Меган Фокс и Елиза Душку биват подхвърляни в медийното пространство като потенциални кандидати за ролята на принцеса Даяна, но естествено, нищо не е потрърдено.

Wonder Woman постига успех на малкия екран през 70-те години, но това е най-вече заради прекрасната Линда Картър в главната роля. Миналата година NBC назначи Дейвид Кели да създаде ново шоу за телевизията, но след като гледат пилотния епизод, го отрязват. Аз лично не съм попадал на епизода, но всички мнения, които четох, са негативни. В момента CW творят нов сериал за Жената Чудо, но изглежда няма да го видим тази година.

Редно е да се отбележи, че Wonder Woman е труден герой за адаптация  – трябва да внимаваш да не превърнеш историята й във феминистка пропаганда, но и да не обидиш всички женски зрители и критици, представяйки нещо, което образа не е. Затова не съм учуден, че им отнема толкова време да намерят правилен подход.

2) The Flash

image
Кога Го Очакваме: След 2015 година

Игрален филм за Flash е нещо, което наистина искам да се случи. Изглежда сме по-близо отвсякога, с Грег Берланди нарочен за режисьор, а Марк Гугенхайм за сценарист. Двамата са отговорни за филма Green Lantern (който не харесвам) и ТВ сериала Arrow (който харесвам), така че очакванията да се докажат веднъж завинаги като способни творци са големи.

Слухове за Flash филм стартират след успеха на Batman Begins, чийто сценарист Дейвид Гойър се наема да режисира, продуцира и напише лента за Светкавицата, базирана върху комиксовите работи на Геоф Джонс и Марк Уайд, с тоналност, близка до тази на Spider-Man филмите на Сам Рейми. През 2007 Гойър напуска проекта. Елементи от сценария му биват преработени от Дейвид Добкин и Крег Райт във филм за Flash, произлизащ от планувания тогава Justice League Mortal. Тези планове също пропадат.

Сега сме 2013 година, и сякаш сме толкова близо до филми както за Justice League, така и за Flash. Да се надяваме, че крайния резултат ще бъде положителен, особено след като Раян Гослинг изяви желание да изиграе титулярния образ.


1) Justice League 

image
Кога Го Очакваме: 2015

Сериозно задвижване по филм за Лигата на Справедливостта става през 2007 година, когато Грег Милър (режисьор на сериите Лудия Макс) застава начело на проекта, и се спира на млад каст от актьори, сред които Адам Броду за Флаш, Арни Хамър за Батман, рапъра Комън за Зеления Фенер и моделката Меган Гейл за Жената Чудо. След това дойде Бунтът на Американската Писателска Гилдия, с което всички идеи на Милър умират.

Какво знаем към този момент за потенциалния JL филм – Warner искат да изкарат лентата през 2015, за да се конкурират с продължението на Отмъстителите, но засега нямат цялостен сценарий или избран режисьор. Интересно е, че според президента на DC Entertainment филмът за Лигата и останалите идващи филми (включително Супермен ребуута Man Of Steel на Зак Снайдър) няма да бъдат свързани помежду си, ала Marvel Style. Не много добра идея, но имайки предвид как тези планове могат още утре да се променят, засега единствено можем да чакаме за по-конкретна информация.

 



Тагове:   Flash,   филм,   бъдеще,   Marvel,   очаквани,   Хелбой,   филми,   DC,   Deadpool,   X-men,   justice league,   hellboy,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alshu - Комиксови Филми, Които Все Още Чакаме
13.02.2013 14:40
Да си призная не чакам с нетърпение филмите Black Panther, Daredevil reboot и Hellboy 3.
Не съм фен на нито един от тези герои.

От друга страна Ant-Man, Deadpool (надявам се различен от версията във Wolverine) и The Flash дават убийствена възможност за филми със самостоятелна история и впечатляваща визия.

Малко съм скептичен за Wonder Woman.
Ако тръгнат да правят такъв филм, хем трябва някак да уважат оригиналите, хем да премахнат всички тъпи сексизми от които на практика е изграден образа и.
Наскоро направиха експеримент да стартират ТВ сериал и актрисата (нейният избор също не е много удачен...или поне не ми прилича на амазонка) е трябвало да снима сцените си отново и отново с поне 4 версии на костюма...накрая пилотът не бил утвърден още на ниво ТВ продуценти (да, ТОЛКОВА зле е бил).

Justice League - наскоро изтече слух че WB са отхвърлили първия вариант на сценария, понеже бил пълна глупост.
Тепърва трябва да се търси нов сценарист, да се пише нов сценарии, да се ревизира и т.н. и т.н.
Според друг (доста вероятен) слух работата по JL е замразена и студиото ще реши какво да прави едва след резултатите от box office-а на Man Of Steel. (Zack Snyder to the rescue...God save us!)

Достигат и някакви солидни знаци, че ще има Guardians of the Galaxy филм.
Аз съм ги виждал само от кратката им поява във Michael Korvac епизода на The Avengers: Earth's Mightiest Heroes. Звучат, като интересна dysfunctional групичка ;))) мдааа...и поредната космическа катерица...ох, извинете, космически ракетен енот ;))).

Надявам се поне една space opera комиксова история да хване корен в mainstream културата. GL вече е изпортен...освен ако не го reboot-нат. От DC се сещам още само за Adam Strange и може би New Gods.Ти да подскажеш нещо от Marvel?
От друга страна спрягат Flash Gordon, като темата на новия филм на Brad Bird...но това е само нърдска спекулация по съдържанието на едно куфарче - http://www.denofgeek.com/movies/24228/brad-birds-1952-project-could-it-be-a-buck-rogers-reboot
цитирай
2. alshu - My mistake
13.02.2013 15:34
My mistake.
Бък Роджърс, а не Флеш Гордън.
цитирай
3. spectacularspidey - Първоначално бях против филм за ...
13.02.2013 16:23
Първоначално бях против филм за Ant-Man, ама след Avengers EMH искам да видя какво ще сторят с него.

относно Wonder Woman - да де, точно за този провален пилот говоря :)

Един по-нов слух гласи, че ще изчакат трилогията за Супермен и новия Батман да излязат, преди да опитат Лигата - което значи към 2020 (shoot me)

Космически образи на Marvel знам само Nova, Silver Surfer и Guardians of the Galaxy, предполам и Thanos спада към тази група. Определно правят филм с Пазителите, отдавна го говорят.
цитирай
4. alshu - което значи към 2020
14.02.2013 12:37
"което значи към 2020".
Ъхъ, информацията се трупа по-бързо отколкото мога да постна ;))).
цитирай
5. alshu - Подобни разсъждания, но за ТВ
27.02.2013 12:20
Ето едни подобни разсъждения на columnist от io9.com за евентуални live action ТВ шоута по комиксови герои - http://io9.com/5987024/7-superheroes-who-could-and-should-get-their-own-arrow+style-tv-shows
цитирай
6. spectacularspidey - Мерси за линка. Определено бих и...
27.02.2013 17:22
Мерси за линка. Определено бих искал да видя ТВ сериал с Nightwing, може би и Daredevil.
цитирай
7. alshu - Но най-вероятно
28.02.2013 11:51
Но най-вероятно ще получим онова отвратително шоу дето CW замисля с high school на Wonder Woman...поне да се бяха усетили да го направят за Wonder Girl (кеф им блондинката, кеф им брюнетката)...
цитирай
8. alshu - Слуховете за JL
05.03.2013 18:30
Слуховете за JL вече станаха пълно безумите - Снайдер и Нолан (+ Бейл)...звучи ми, като "Бай Ганьо и демокрация, ама де де".
цитирай
9. spectacularspidey - :D следиш значи. Нолан и Снайдер ...
05.03.2013 19:29
:D следиш значи. Нолан и Снайдер само като продуценти, без Крисчън Бейл - това четох аз. И че "апетитът на феновете ще бъде задоволен след Man Of Steel".
цитирай
10. alshu - апетитът на феновете
06.03.2013 15:58
Те първо да си върнат парите от Man Of Steel...ако избие рибата the sky is the limit...но ако повторят изпълнението на Green Lantern...

Ето това е интересно, в какво се корени провала на Green Lantern?
Сюжетът беше ужасен, но се чудя дали това е отблъсна масите (които обикновено пропускат такива тънкости и просто си визуална подправка за пуканките).
Много по-тъпи филми са взимали незаслужено повече пари (Battleship anyone?).

Аз си мисля, че по-скоро няма достатъчно голям хайп около GL и останалите DC герои.
Хипотезата ми е, че дори с добър сценарий (като от някои от анимационните адаптации) филмът пак щеше да е flop.

Просто в момента общественото мнение вижда Marvel като източник за по-adult и по-edgy заглавия.
Дори Superman го виждат като "големият син бойскаут".

Batman минава метър защото е Batman.

Green Arrow минава метър, защото премахна green от заглавието си и защото авторите заливат зрителите с някаква orange county-ивевска тийн драма.
Да, има множество комиксови референции, но те са трохи (wow, майката на Black Canary била...оригиналната Black Canary), а Оли постоянно нарушава принципите си (егати героя).
В момента най-якото е историята на острова, където Оли е war biddy с Deathstroke.


"само като продуценти"
Това не го разбирам. Хайде консултанти...ама продуценти...и двамата?
Все едно в проекта няма да има още една орда продуценти от страна на WB.

Пак ще прибягна до нашенски израз "Много баби, хилаво дете".
цитирай
11. spectacularspidey - Green Lantern не представи нищо ...
06.03.2013 17:17
Green Lantern не представи нищо интересно, това му беше големия проблем. Просто типичната origin схема, при която героя накрая спасява света и взима момичето. А в свят след The Dark Knight, това не върши работа.

Иначе да, Battleship не струва, но какво очакваш от филм с Риана. Певиците не са известни със способността си да избират добри сценарии.

За хайп не съм сигурен какво да кажа, то и Iron Man и Thor нямаха голям хайп преди филмите си, освен естествено сред комиксови читатели, но нещата се обърнаха.

Arrow ми харесва (не че е нещо монументално), макар че да, Оли не прекарва много време в костюма. Все пак изградените сюжетни линии са интересни, особено с Dark Archer-a. И нз за теб, но силно симпатизирам на Оли.
цитирай
12. alshu - You are missing the point
08.03.2013 11:27
You are missing the point...сравнявам Battleship с Green Lantern...ако е възможно сюжетът му е дори по-тъп...но пак си изби инвестициите (което щеше да направи с и бел Риана).
Просто хората не ходят заради сюжета. Водят ги и много други неща...точно тези неща не са много ясни на хората даващи зелена светлина за комикс филмите във WB...
Nolan изби рибата само защото си беше извоювал правото да прави каквото си иска...при което хем натвори неговите си любими неща, хем знаеше на какъв гъдел се кефи в дадения момент публиката...

"то и Iron Man и Thor нямаха голям хайп"
Iron Man 1 имаше известен хайп от X-Men и Spider-Man...нищо че са на други компании...пък и той беше с достатъчно качества да се промоционира сам.
Затова е и толкова уникален - хареса го широк спектър от зрители.
Сега и да се убият не могат да постигнат същата формула.

Thor вече си беше хайпнат достатъчно...и печалбите му според мен са дължат предимно на това.
Пък и всички знаят за Тор, дори да не са чели никакви комикси.

цитирай
13. spectacularspidey - Да, съгласен съм, но точно заним...
08.03.2013 12:14
Да, съгласен съм, но точно занимателния сюжет кара хората да гледат даден филм отново, и отново. Battleship всъщност не е направил чак толкова голяма печалба, независимо от визуалните си ефекти.
цитирай
14. alshu - не е направил чак толкова голяма печалба
11.03.2013 15:34
Но си е върнал парите с печалба (груба оценка за това - да е взел повече от два пъти обявения бюджет).
Приходите на GL бяха някакви проценти от обявения бюджет.

"занимателния сюжет" - а, ето затова си говорим тук.
Кое според съвременните зрители е занимателно? Костюмарите в Холувуд си мислят, че знаят, но сме свидетели на невъзможни издънки...дори когато залагат на сигурно - носталгия или prebuild аудитория (Scot Pilgrim anyone?).

Аз теоретизирам, че никой не може да познае какво ще се хареса. Понякога се харесва нещо уникално и добре направено, понякога се харесва абсолютна простотия и цинизъм...понякога се харесва пълно безумие, което дори не се вписва в модните тенденции.

Затова харесвам японците и аниме индустрията - тя адаптира всичко доказано в други медии, манга, книги, игри и пр. Но го прави вярно и доста бързо, за да не се изгуби инерцията от популярността.
Освен това доставя в срок и по план.
Ето, ти си свидетел, какви ужасно дълги прекъсвания се получиха в излъчването на Young Justice. Дори най-преданите фенове се изнервиха, а рейтингите отидоха по дяволите.
Докато в Япония, земетресението и авариите в атомната централа забавиха излъчването на тогавашните аниме сериали...с една до две седмици...
цитирай
15. spectacularspidey - Честно, нямам отговор. За мен ин...
11.03.2013 19:27
Честно, нямам отговор. За мен интересен сюжет е такъв, в който ти пука какво става, зад събитията стои някакво значение и може би най-важното, не те третира като идиот. Филми, направени от хора, които искат да покажат нещо. Но, естествено, има и много други фактори.

Джеймс Камерън беше казал "Най-добрият филм, който някога ще гледате, е в главата ви. Реално погледнато, никой няма да направи перфектния филм за вас." Всичко се свежда до факта, че не можеш да задоволиш всички.
цитирай
16. alshu - Още нещичко
15.03.2013 16:57
Още нещичко близко до темата - http://www.denofgeek.com/movies/24785/why-dont-we-have-any-superheroine-movies

Е, малко е пообъркала коя е Power Girl (не братовчедката...а алтернативната братовчедка...сякаш Super Girl е извън класацията...).

Иначе по темата за идеалният филм...не, няма такъв, но мисля че има идеално забавление (каквото за мен примерно в момента е Uchuu Senkan Yamato 2199...римейк на оригиналния Uchuu Senkan Yamato от 1974-та)...това което ме шашка е, че радикално се разминава с това на маса други хора...при това си признавам, че вкусовете ми са адски магринални и гълтам тонове комерс, без желание за изтънчено изкуство ;))).

Мисля че драмата произлиза точно от това, което съм написал по-горе. В момента е модно да се харесват филми по Marvel, но не и по DC.
Batman просто е толкова bad ass че надмогва модата.

Подобно е положението извън медиите свързани с комикси - маса народ чака някой да им каже дали заглавието е cool или не. Никой не се опитва сам да разбере сюжета и сам да реши дали го кефи или не. Дори и нещо да не са съгласни пак ще си изменят непосредствените впечатления според общите настроения. Не смеят (да си признаят, че да кажем The Avengers им е противен...познавам поне един такъв човек...тъпее му, но не смее да се обади...).

Да вземем Хобитът: Неочаквано пътуване. Хората постоянно повтаряха като папагали "Я каква дребна книжка, пък те я направили на три филма по три чака".
1. Те дори не са чели книгата (е, поне множеството).
2. Какво лошо ако се вкара материал от други книги, това автоматично ли заклеймява филма?
3. Те дори не са сигурни какво им идва в повече в първия филм.

Ето тези хора определят box office-а.
Но...както ти каза сработва другият фактор - "Я, какъв удобен да се отърва от гадното хлапе за три часа"...;)))...
цитирай
17. spectacularspidey - Мисля, че филм с женски супер герой ...
16.03.2013 13:37
Мисля, че филм с женски супер герой ще бъде добър само ако жена се заеме да го осъществи. Изгледах Wonder Woman на Дейвид Кели и направо не можах да повярвам - превърнали са я в егати кучката!

Не че не е на мода да се кефиш на DC, те просто нямат нищо друго освен Батман (дано Man Of Steel промени нещата).

Иначе масите хора наистина нямат идея какво харесват или не - да не ти обяснявам колко спорове съм имал с приятели относно Transformers филмите, и крайния резултат е винаги един - кефят ги защото...
цитирай
18. alshu - Най-добрият live action костюм на Wonder Woman ;)))
26.03.2013 16:19
Най-добрият live action костюм на Wonder Woman според io9 - http://io9.com/who-has-the-best-live-action-wonder-woman-outfit-the-w-458956801
цитирай
19. spectacularspidey - Щом порно филм предлага по добър ...
27.03.2013 11:43
Щом порно филм предлага по добър костюм от ТВ шоуто значи нещо не е както трябва. Не че имам нещо против тия пародии де.
цитирай
20. alshu - Още един проект
03.04.2013 11:26
Още един проект за който се говори от известно време: Justice League Dark с режисьор Guillermo del Toro.

Ето нещичко ново по темата - http://www.denofgeek.com/movies/justice-league-dark/25040/guillermo-del-toro-on-justice-league-dark

Дано се случи и да получим едни свестни (не-Киану) Джон Константин, Етриган...и естествено Затана :)))

Всъщност филмът Константин ми хареса, но само ако го гледам, като самостоятелна несвързана с комиксите история.

Все пак не е зле да изкарат и версия близка до оригинала (вдъхновен от Стинг).
цитирай
21. spectacularspidey - Дано - само че ми се ще следващия филм ...
03.04.2013 15:37
Дано - само че ми се ще следващия филм на Дел Торо да е At The Mountains Of Madness, от бая време го мислят.
цитирай
22. alshu - At The Mountains Of Madness
05.04.2013 11:13
На At The Mountains Of Madness студиото му удари балтията още преди снимките на Pacific Rim, защото щяло да бъде прекалено скъп проект за демография - 18. Тя нямало да докара такива печалби, каквито биха тийновете.

То не е ясно дали ще има и Justice League Dark.
Първо да видим, как ще се представи Pacific Rim (за който нямам големи съмнения), после Дел Торо има да прави Crimson Peak...и ако тогава публиката все още не и е втръснал света на комиксите, може и да се закваси морето...

С тази масирана атака...не говоря за Marvel, те се справят добре.
Има съвсем реална опасност на хората, които не им пука за комикси да им дойде в повече.
Примерно майка ми, дето е човек с широки схващания, не иска и да погледне The Avangers...не че не ми вярва, че е добър...просто "тези неща" (дето още не ги е видяла) и били омръзнали.
цитирай
23. spectacularspidey - По думите на Дел Торо "студ...
06.04.2013 23:31
По думите на Дел Торо "студиото не се решава, защото филма трябва да бъде с R рейтинг и без романтична история или хепи енд, типично за Лъвкрафт".

Така е, има опасност ерата на комиксовите филми да приключи, макар че не очаквам това да стане скоро. Все пак Avengers 2 идва след две години, а интереса не е спаднал като гледам.

Майка ми пък харесва всички филми, в които участва Тони Старк :) главно заради Робърт Дауни..
цитирай
24. alshu - Като ще си мерим майките
08.04.2013 14:38
Като ще си мерим майките ;))), моята не хареса X-Men: First Class, защото ролята на Хю Джакман беше някакви секунди, през които той каза "Fuck you!".

(Е, аз също не харесах First Class, но по много други причини).
цитирай
25. spectacularspidey - Моята спада към старото поколение, ...
08.04.2013 21:01
Моята спада към старото поколение, що се отнася до филми - демек счита всеки от сорта на Отмъстителите/Стар Трек/Хобит и тн за детски приказки. Накарах нашите да гледат The Dark Knight, щяха да заспят :D Иначе са големи фенове на Междузвездни Войни само :)
цитирай
26. alshu - щяха да заспят
11.04.2013 11:32
Той моя баща буквално заспа на Batman Begins...но се събуди един-два пъти и му хареса бат-танка.
Иначе майка ми харесва ноланските филми...може би заради Бейл, Нийсън, Кейн и Леджър...

Ето едни забавни разсъждения, кои от героите на Marvel вероятно няма да получат филм - http://io9.com/8-major-marvel-heroes-who-will-probably-never-get-a-mov-472101369
цитирай
27. spectacularspidey - Няма да направят филм със супер г...
11.04.2013 21:22
Няма да направят филм със супер герой, който няма собствена комиксова поредица, продължаваща години наред (като Капитан Америка, Хълк, Батман). Затова шанс имат само големите имена, а Namor и Deathlok ще бъдат единствено камеота/референции, в най-добрия случай. То и не всеки заслужава филм.

Макар че Man-Thing вече има една лента зад гърба си :) Не знам това как е станало
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 886456
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930