Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2013 23:30 - Комиксовата 2013 - Видео Игрите
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 2297 Коментари: 0 Гласове:
1



Комиксовите и Супер Геройските Видео Игри През 2013

2013 година е монументална за гейм индустрията, най-малкото защото тя навлезе в следващото поколение. За тези, които не знаят, говоря за дебюта на новите конзоли Playstation 4 и Xbox One. Но като оставим това, годината ни даде голям брой невероятни игри, от новия Tomb Raider, Dead Space 3 през Battlefield 4, Metal Gear Rising: Revengeance до безспорните блокбъстъри GTA V, Bioshock Infinite и The Last Of Us. И някъде между тези гиганти получихме няколко игри, базирани по комиксови серии, които далеч не са лоши. Нека видим за какво става дума...

Batman Arkham Origins

image

Ревюто ми за Arkham Origins не е публикувано много отдавна, затова ще бъда кратък. Не е на нивото, установено от Rocksteady. Не добавя нещо кой знае колко иновативно към геймплея. Това означава ли, че играта е лоша? Не, разбира се. Графиката е феноменална, Готъм изглежда прекрасно, историята  поема по неочаквана посока, повечето бос битки са предизвикателни, геймплеят безпроблемно смесва битки с дебнене в сенките, а Трой Бейкър просто рулира в ролята на Жокера. За съжаление, ако сте играли Arkham City, няма да намерите иновация спрямо нея в Arkham Origins – виртуално е същата игра с различна история и дизайни. 

4/5

LEGO Marvel Super Heroes

image

В друг свят, LEGO Marvel щеше да е перфектната игра. Тук са включени на практика всички герои, злодеи, помощни образи и локации от вселената на Марвел, които някога ще Ви трябва да знаете. Наистина колосален брой. Винаги се случва нещо забавно, нещо интересно, и играта само печели от несериозността си, пускайки вербални и визуални шеги при всяка възможност.

Игрите Lego от доста време се придържат към установен план – влизаш в нивото, разбиваш всичко, което е разбиваемо, строиш конструкции, за да продължиш. LEGO Marvel е мястото, където получавате всичко това в най-изпипаната му форма. Има някакъв магнетичен чар в това да видиш любимите си герои като Лего фигурки, държейки се на моменти като идиоти (така де, Рийд Ричардс може да се превръща в чайник, а Iron Man танцува „по роботски“). Усмивката не падаше от лицето ми през цялото време.

4/5

The Wolf Among Us Episode 1

image

Тази графика. О боже мой, тази графика! Не мисля, че скоро съм виждам толкова комиксов дизайн, дори и в The Walking Dead сериите на Telltale. Но графиката в The Wolf Among Us заслужава адмирации. Формулата в основни линии е същата – point and click приключение със силен фокус върху история и образи. Само че този път историята е детективска мистерия, изградена с лицата и фантастичните елементи на комикс сериите Fablesи обожавам всяка една минута от нея. Макар че този тип игри не е по вкуса на всеки, буквално няма друга игра в момента, която дава изживяване като The Wolf Among Us. Горещо препоръчвам.

5/5

Deadpool

imageimage

Какво се случва, когато вземеш най-шантавия образ на Марвел и го повериш на High Moon, студиото, отговорно за най-добрите Transformers игри? Получавате една от най-шантавите игри разбира се. Добрите новини са, че Deadpool улавя есенцията на титулярния герой удивително добре – неговото его, хуморът, винаги активното му либидо, факта, че осъзнава, че живее в комикс – и я захвърля в една откачена гейм кампания, която може да се опише повече като „your mind on drugs”, отколкото като определен сюжет. Искам да кажа, на финала на играта не бях сигурен какво точно съм постигнал... но определено бях постигнал нещо.

Да изброя всяка луда идея и реплика в
Deadpool е немислимо, защото са навсякъде, но личен любим момент беше, когато протагонистът се самоуби, понеже не понася обясненията на Cable. Или когато удря шамар на Wolverine „защото играча натиска бутона“. И къде отива такава игра без гост-появи от гореспоменаатите плюс мацки като Домино, Псайлок и Роуг, а главния враг е не кой да е, а Мистър Синистър. Само ако всичко това можеше да скрие супер вбесяващото последно ниво и повтарящата се натура на геймплея.

3.5/5


InjusticeGods Among Us

image

Можеш да играеш с The Flash. Можеш да играеш с Lex Luthor. Deathstroke, Жокера, Аквамен или Зелената Стрела? Няма проблеми. Най-важното, можеш да създадеш грандиозен дуел между иконите Батман и Супермен. Супер герои срещу супер злодеи в мачове 1 срещу 1 никога не е било толкова забавно. Injustice е една от най-добре премислените игри за последните години, направена така, че да се хареса на комиксови фенове, обикновени геймъри и хардкор MK фанатици. Моментът, в който видях как Дуумсдей да кърти опонента си през цялата планета, тогава разбрах, че гледам нещо специално.

Помагат красивите графики, идеалните гласове и нещо, от което много хора не се интересуват в този тип игри – добра история. Сюжетът, в който Супермен губи разсъдъка си и се превръща в глобален диктатор е интересен, и всеки герой и злодей има шанса да го свали в соло кампанията. Gods Among Us е най-добрата игра, в която се срещат Mortal Kombat механики с комиксовите герои на DC, достоен конкурент на Marvel vs Capcom 3.

4/5

В края на краищата 2013 беше удивителна година за феновете на видео игри, не само такива със супер герои, но като цяло. Още не съм се интересувал какви заглавия са планирани за следващите дванайсет месеца, но очаквам нивото на качество да не падне. В следващата и последна част от този поглед към комиксовата 2013 ще представя същината на всичко – най-добрите комиксови поредици за годината...



Тагове:   Lego,   game,   Marvel,   супермен,   batman,   superman,   Батман,   игри,   Deadpool,   Марвел,   Лего,   дедпуул,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 886562
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930