Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2014 12:20 - Marvel DC Филмов Календар Част 1
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 2865 Коментари: 3 Гласове:
1



Marvel и DC Филмов Календар

Ако сте комиксов нърд или фен на киното и супер геройските ленти, които са адски известни в днешно време, то през последните две седмици главата Ви вероятно е гръмнала поне малко. Двете големи компании Marvel и DC (и стоящите зад тях Disney и Warner съответно) изкараха тежката артилерия и официално обявиха всички свои филми, които ще излязат до 2020 година. Помислете малко – следващите шест години са предопределени, що се отнася до широкоекранно комиксово изживяване. Това е малко страшно.

В тази статия ще обсъдим отделните проекти, не много надълго и нашироко, защото за повечето от тях все още няма съществена информация. Няма да разглеждам филмите, произвеждани от Fox и Sony, които включват X-Men, Fantastic Four и Spider-Man, не защото не заслужават, а защото не са част от Филмовите Вселени – а тук става дума именно за това коя от двете Вселени има по-голям шанс да ни поднесе качествени кино-изживявания.

Първо ще разгледаме програмата на DC/Warner, които сякаш скалъпиха „споделената“ си вселена от нищото, и защото всичко това очакваха, не защото такъв е бил планът им от самото начало. Но всичко си е чиста спекулация, докато не видим крайния продукт.


DC

Batman v Superman (25-ти Март 2016)

image
Аааа големият удар! Без съмнение Batman v Superman (отказвам да назова подимето) ще избие всичко живо в боксофиса, защото в края на краищата, това са Батман срещу Супермен. Филмът явно ще бъде повече предистория на Justice League и по-малко продължение на Man Of Steel, което не звучи много хубаво, но ще трябва да изчакаме да видим резултата. Хенри Кавил отново е Супермен, Бен Афлек е новият Батман, а Джеси Айзенбърг е Лекс Лутър. Зак Снайдър ще режисира дългоочакваната лента, базирана поне отчасти по The Dark Knight Returns.

Suicide Squad (5-ти Август 2016)

image
Самоубийственият Отряд представлява сбирщина супер злодеи, изпълняващи опасни тайни мисии за Американското правителство под наблюдението на Аманда Уолър. Популярността на комикса е стабилна, и през годините най-различни злодеи са били членове на Отряда – Deadshot, Captain Boomerang, King Shark, Penguin, Parasite, Count Vertigo, Poison Ivy, Black Adam, Multiplex, Bane, Chemo и тн. Единственото, което се знае за предстоящия филм е датата и набелязаният режисьор – Дейвид Айър (Fury, Sabotage).

Wonder Woman (23-ти Юни 2017)

image
Най-накрая, първият соло филм за Жената Чудо, който е в развитие вече над 10 години, ще види бял свят след три лета. Гал Гадот ще влезе в главната роля, следвайки появата си в Batman v Superman. Знаем, че филмовата Амазонска принцеса ще е базирана на New 52 версията и ще бъде дъщеря на Зевс – което при правилна адаптация би било чудесно. Според Форбс студиото търси женски режисьори да оглавят филма.

Justice League I (17-ти Ноември 2017)

image
Тук можем само да гадаем, защото освен каста на Batman v Superman и Зак Снайдър, не знаем кой друг ще бъде замесен в кино-дебюта на Лигата на Справедливостта. Но говорейки общо, злодеите, които могат да са потентни врагове и са достатъчно популярни не са много, така че очаквам или Брейниак, или Дарксайд в комбинация с Лекс Лутър.

The Flash (23-ти Март 2018)

image
За The Flash и изброените надолу DC филми, отново, е обявено на практика нищо. Езра Милър, с чиито изяви не съм запознат, ще играе Светкавицата, макар че не знаем дали той ще бъде Бари Алън или Уоли Уест. Филмовото развитие на Flash датира още от края на 80-те, когато Джеф Лоуб бил нает да напише сценарий. Сега нещата най-после се нареждат – да се надяваме за най-доброто.

Aquaman (6-ти Юли 2018)

image
Аквамен има дълга кариера в медиума на комиксите и анимациите. Подводният цар е доста популярен, макар че е може би най-безинтересния член на Лигата на Справедливостта. Филмовото му приключение е в развитие от 2004 година, но едва наскоро се материализира в нещо реално, след като Геоф Джонс ревитализира героя за Новите 52. Джейсън Момоа ще влезе в главната роля, и се предполага, че ще направи поява в Batman v Superman.

Shazam (5-ти Април 2019)

image
Дуейн Джонсън „Скалата“ ще играе Черния Адам в Shazam, но нищо все още за Били Батсън, нито за потенциален режисьор. Честно казано, Капитан Марвел или както вече е известен, Шазам, е ярко копие на Супермен, така че се съмнявам нещо да излезе от този проект – в смисъл че може да бъде сметнат за объркващ за масовата аудитория.

Justice League II (14-ти Юни 2019)

image
Голямата кулминация, влизаща в директно съревнование с Avengers Infinity War Part II за титлата най-епичен супер геройски филм. 2019 ще бъде интересна година за киномани.

Cyborg и Green Lantern (2020)

imageimage
След като дебютират в двата Justice League филма, Cyborg и Зеления Фенер ще се отправят в солови премеждия, и това е всичко, което знаем към този момент. Но можем да предположим, че избраният Фенер пак ще бъде Хал Джордан, благодарение на популярността на героя.

image

Само за протокола, нека погледнем набързо и телевизионната армия на DC, защото е повече от импресивна, и поне засега тушират Marvel в това отношение. Arrow, The Flash, Constantine, дори и Gotham (от време на време) са високо качествени сериали, прекрасни адаптации и се надявам да продължат още доста години. В различни степени на продукция са iZombie, Preacher, Supergirl, Krypton, DMZ, Scalped, Lucifer и Teen Titans, в което главна роля ще има не кой да е, а Дик Грейсън. 

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alshu - Едни скептици
06.11.2014 10:51
Едни скептици - http://www.cracked.com/quick-fixes/4-reasons-last-weeks-marvel-announcement-might-destroy-them/

Но все пак става дума за хумористичен сайт.
цитирай
2. spectacularspidey - Ааа Cracked са лудаци. Но точка 3 и ...
06.11.2014 12:18
Ааа Cracked са лудаци. Но точка 3 и точка 1 са бая верни.
цитирай
3. alshu - E
06.11.2014 18:21
Е, аз и то давам този линк прозвуча относително релевантно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 882556
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031