Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2014 19:36 - Marvel DC Филмов Календар Част 2
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 3057 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 06.11.2014 19:38


Marvel и DC Филмов Календар

Ако сте комиксов нърд или фен на киното и супер геройските ленти, които са адски известни в днешно време, то през последните две седмици главата Ви вероятно е гръмнала поне малко. Двете големи компании Marvel и DC (и стоящите зад тях Disney и Warner съответно) изкараха тежката артилерия и официално обявиха всички свои филми, които ще излязат до 2020 година. Помислете малко – следващите шест години са предопределени, що се отнася до широкоекранно комиксово изживяване. Това е малко страшно.

В тази статия ще обсъдим отделните проекти, не много надълго и нашироко, защото за повечето от тях все още няма съществена информация. Няма да разглеждам филмите, произвеждани от Fox и Sony, които включват X-Men, Fantastic Four и Spider-Man, не защото не заслужават, а защото не са част от Филмовите Вселени – а тук става дума именно за това коя от двете Вселени има по-голям шанс да ни поднесе качествени кино-изживявания.

Сега да обърнем внимание към Marvel/Disney, които промениха всичко в този бизнес с откачения и мега-успешен експеримент, наречен Marvel Cinematic Universe. Студиото е на върха в момента и все още няма голям провал, финансово и критически. Вероятността това да се промени е малка, въпреки че все повече залагат на не толкова познатите си образи. Да видим какво са ни приготвили


Marvel

 

Avengers Age Of Ultron (1-ви Май 2015)

image
Май 2015 е толкова далеч, а вече имаме трейлър на продължението на The Avengers, който подпали интернет. Джос Уидън отново ще е режисьор и сценарист, всички герои от първия филм се завръщат, а новата заплаха се нарича Ултрон, свръх-интелигентен андроид с умението постоянно да се ъпгрейдва, и никога да не умира напълно. Създателят му в тази версия ще бъде Тони Старк, вместо Ханк Пим, както е в комиксите. Новите лица са Quicksilver и Scarlet Witch, както и все още неразкрития Vision. Излишно е да казвам, че едвам ще дочакам...

Ant-Man (17-ти Юли 2015)

image
Да, кофти е, че фаворитът на феновете и нърд-икона Едгар Райт напусна проекта, след като работеше по него от 2004 година, но не можем да направим нищо по въпроса. Новият режисьор е Пейтън Рийд, който има зад гърба си комедии и романтични филми като The Break-Up и Yes Man с Джим Кери, така че Ant-Man може да тръгне навсякъде в този момент – и нагоре, и надолу. Все пак мисля, че това ще е пореден хит за Marvel, замесени са обичани актьори като Пол Ръд, който ще се превъплъти в главния герой Скот Ланг, Майкъл Дъглас ще играе Ханк Пим, оригиналния комиксов Ant-Man, а Еванджелин Лили ще бъде дъщеря му Джанет Ван Дайн. Ant-Man обащава да бъде филм тип Мисията Невъзможна в Марвелската Вселена – така че колко зле може да е?

Captain America - Civil War (6-ти Май 2016)

image
Marvel Civil War е жестока история. Супер герои срещу супер герои в ултимативния конфликт, който промени всичко. Това не беше просто грешка или злодейска заблуда, не, това беше Капитан Америка срещу Тони Старк, биещи се заради принципите и убежденията си, с армия герои и злодеи зад всеки от тях. Как братя Русо възнамеряват да пренесат всичко това в двучасов филм е извън представите ми, но след The Winter Soldier трябва да им вярваме. Интересно ми е кой ще замести ключовата роля на Спайдър-Мен – говори се, че това ще е Черната Пантера. Така или иначе Captain America 3 се очертава като събитие с огромен магнитут – възможно ли е Стив да гушне букета, както в комикса?

Doctor Strange (4-ти Ноември 2016)

image
Върховният Магьосник на Марвел, Стивън Стрейндж, най-накрая получава Холивудска адаптация след десетки години развитие. Режисьор е Скор Дериксън (Sinister, Deliver Us From Evil), сценаристи са Джон Спейтс (Prometheus) и Джошуа Опенхаймър (Dylan Dog, Conan The Barbarian 2011), а Бенедикт Къмбърбач е почти официално потвърден за главната роля. Този филм може да съдържа доста интересни елементи – портали, паралелни измерения, адски демони, магии и заклинания, които да засрамят Хари Потър и вълнуващото преоткриване на централния образ. Потенциалът е огромен.

Guardians Of The Galaxy 2 (5-ти Май 2017)

image
Не знаем много съществена информация за GotG2, но надали ни трябва.  Всички полудяха по първия филм, Груут и Рокет сега са навсякъде, и не съм срещал крайно негативни мнения. Докато Джеймс Гън е зад камерата, а Крис Прат, Зо Салдана, Батиста и гласовете на Вин Дизел и Брадли Купър са пред нея, всичко ще бъде наред. Готови сме за Awesome Mix Vol. 2!

Thor – Ragnarok (28-ми Юли 2017)

image
Третият филм за Тор ще нанесе, по думите на Кевин Фейг, критически промени в статуквото на Кино Вселената на Марвел. Крис Хемсуърт (Тор) и Том Хидълстън (Локи) се завръщат, за да се изправят срещу Рагнарок, което означава смърт за Асгардските богове. Разбира се Локи сега се представя за Один и като действащ господар на Асгард вероятно ще има нещо общо с идващия Армагедон. Засега всичко относно Thor Ragnarok звучи вълнуващо, и се надявам като ключов филм от Фаза 3, този да бъде една класа над предишните ленти за Бога на Гръмотевиците.

Black Panther (3-ти Ноември 2017)

image
Възможно ли е, истина ли е? Един от най-яките супер герои на Марвел, брилянтен учен и воин, цар на технологично напреднала Африканска държава, самият Т‘чала най-накрая ще води собствен филм? Май ще отворим шампанското по-рано тази година. Шегата настрана, Black Panther е сред най-очакваните от мен филми на Марвел, защото това може да е революционно – грандиозността на Lord Of The Rings, пресечена с един от най-доблестните супер герои в комиксите. Чадуик Босман е избран за ролята на Т‘чала, и знаем, че героя ще има важна роля в Civil War. Супер, просто супер.

The Avengers – Infinity War I (4-ти Май 2018)

image
Филмът, който ще изправи Отмъстителите срещу Лудия Титан Танос, след многогодишен build-up. Тази история изглежда е толкова масивна и епична, че трябва да бъде разделена на две части, но който е чел Infinity Gauntlet ще подкрепи това решение. Знаем, че Отмъстителите ще имат различен състав след края на Age Of Ultron, така че можем само да гадаем кой ще води войната срещу Танос в първата част. Черната Пантера? Ant-Man? Стар-Лорд? А и да не забравяме, че имаме и нови дебютиращи герои след това...

Captain Marvel (6-ти Юли 2018)

image
Каръл Данвърс ака Капитан Марвел или Мис Марвел е нещо като женска версия на Супермен за Марвелската вселена, и получава силите си след контакт с извънземната раса Крии. Тя е много земен и приятен образ, който все пак може да рита яко задници. Надявахме се на соло филм за Черната Вдовица със Скарлет Йохансън, но тя си е добре в света на Avengers. Captain Marvel се вписва идеално в космическия екшън, водещ към Infinity War. В момента нямаме информация за кастинг или режисьор.

Inhumans (2-ри Ноември 2018)

image
Не... не знам какво да мисля за това. Inhumans са част от не много добре познат отсек от вселената на Марвел. Накратко те са резултат от генетичните експерименти на извънземните Крии върху първобитните хора на Земята, с цел създаването на войници-мутанти. Крии постигат успех, но изоставят експериментите си заради древно предсказание, което няма да разисквам тук. Тези Inhumans (дали в България ще бъдат представени като Нечовеците?) формират обществото си в град Атилан и използват Теригенска Мъгла, за да получат специални способности. Основните образи са Black Bolt, който има толкова силен глас, че може да разруши планини с него, затова никога не говори; Medusa, Gorgon и Tritonи извънземния булдог Lockjaw. Опитайте се да обясните това на нормален човек, и още повече да го превърнете в печеливш филм. 

The Avengers – Infinity War II (3-ти Май 2019)

image
Когато Танос събере всички Камъни на Безкрайността, Галактиката е в смъртна опасност. Мислите че Локи и Ултрон са много лоши, но не сте видели нищо. Танос е върховният злодей за цялата Марвел Вселена, затова няма съмнение, че Infinity War II ще е нещо невиждано. Космическите, свръхестествените и земните аспекти на предишните филми ще се обединят в гарантирано най-мащабния и епичен супер геройски филм, правен някога.

Можете ли да си представите всички от Тони Старк, Стийв Роджърс и Тор през Хълк, Груут, Алената Вещица и Ант-Мен до Стар-Лорд, Черната Пантера, Доктор Стрейндж и Мис Марвел, във война със същество, владеещо безгранична сила? Това ще бъде битката на всички битки, блокбъстърът на всички блокбъстъри и комиксов филм, надминаващ най-смелите мечти на всеки фен. Знам, до самия филм остават още пет години, но как да не се вълнува човек?

 

image
Що се отнася до ТВ фронта, Марвел леко се дънят, тъй като са се заели да правят сериали по образи около супер героите, вместо по самите герои. Аgents Of SHIELD продължава да смъква рейтинга си и силно се съмнявам да получи трети сезон. Agent Carter и Powers предстоят да излязат, като второто има реален шанс да се задържи, защото попада във винаги популярния детективски жанр. Догодина чакаме ТВ сериал за Daredevil, което е направо страхотно, а са обещани и Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist и Defenders.





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alshu - Еванджелин Лили
10.11.2014 11:59
Аз питая известни надежди, образът и да е аналог на майка и от комиксите...та дори без костюма.

Определено ще сдържам ентусиазма си, за да не се окаже, че съм подходил с прекалено високи очаквания.

Тор 3 каквато и история да представя, едва ли ще е нещо по-различно от предните.

Civil War все си мисля, че или ще е супер съкратена версия или нещо съвсем друго.

На Къмбърбач му харесвам повече положителните герои. Смог е изключение. А и малко подозирам, че Джаксън е от малкото режисьори, които наистина могат да използват актьора по предназначение.

Да видим какво ще направят с Каръл. Предисторията и в EMH анимацията беше един от най-яките епизоди, но после според мен не я развиха добре (е, той целият втори сезон беше омазан). Кефещото при нея е, че тя и без силите е много интересен и силен персонаж.

Нямам големи надежди за Агент Картър. Примерно шортът беше прекалено карикатурен и елементарен (дори в сравнение с Кап 1), а ако сериалът е в същия стил, ще се получи точно ретро версия на Агенти на ЩИТ.
цитирай
2. spectacularspidey - за Ant-Man - не че имам някакви оч...
10.11.2014 12:21
за Ant-Man - не че имам някакви очаквания, щото си е Ant-Man и най-голямото ми впечатление за него е от анимацията EMH, само че тук главен герой ще е Скот Ланг, много странно решение.

за Тор 3 - точно Рагнарок има огромен потенциал да издигне сагата за Асгардците на високо ниво. Но зависи кой ще се ангажира с филма.

за Civil War - очевидно ще трябва да променят из основи структурата на историята, и пак, това е сюжет който би трябвало да засегне всички герои във вселената. Не знам какво да очаквам, но вярвам на братя Русо засега

за Каръл - да, точно това ми е идеята, още в първата си поява и с интеракциите си с Уасп и останалите Каръл ми хареса. Надявам се филмовата версия да се припокрива с тази.

А аз изобщо не съм и заинтересуван от Агент Картър. Тоест да, харесвам актрисата, хареса ми в The First Avenger, но нямам желание да следя премеждията й, при това без Роджърс.
цитирай
3. alshu - много странно решение
10.11.2014 18:33
"много странно решение" - аз имам хипотеза.
Просто за съчетанието гениален учен, супер герой и странен асоциален тип като Хенри Пим, много трудно се пишат смислени реплики. Лесно ще ги избие на обидни нърд стереотипи, като в Big Bang Theory.
А и Тони Старк и Брус Банер вече малко пренаселиха пейзажа.
Един вид това е решение, което облекчава технически работата и позволява на писателите да ползват дъртия Пим, когато сюжетът има нужда от пояснителни експозиции.
Едва ли решението е продиктувано от особено сложни митологични замисли в MCU.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 882675
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031