Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2009 19:12 - Disney Купи Marvel !!!
Автор: spectacularspidey Категория: Новини   
Прочетен: 3379 Коментари: 0 Гласове:
0



image
В безпрецедентен пазарен ход The Walt Disney Company закупи компанията Marvel Entertainment за 5 милиарда долара. Така нов дом намират близо 5000 комикс герои от каталога на Marvel, сред които популярните Spider-Man, Iron Man, Captain America, Fantastic Four и X-Men. Съгласно условията на договора и въз основа на борсовите индикатори, всички акционери в Marvel получават по 30 долара на акция в брой, както и по 0.7 акции на Disney за всяка своя досегашна. И двете компании излязоха с публични изказвания, приветстващи сделката. От Marvel посочват, че "Disney е перфектния нов дом за фантастичния каталог на нашата компания и чрез активите на Disney ние получаваме невероятна възможност за разширяване на дейността ни в глобален мащаб".

Какво ли означава това за различните продукти на Marvel? Дали ще видим Мики Маус в New Avengers? Не, разбира се, че не! Комиксите по всяка вероятност няма променят характера си. Те се издават от Marvel Publishing и главният редактор Joe Quesada заяви, че всичко ще продължи по старому.

Но какво да кажем за TV проектите, в частност The Spectacular Spider-Man? Sony върнаха телевизионните права на героя на Marvel и вече нямат участие в продукцията. Така че зависи изцяло от Disney дали шоуто ще продължи. Много фенове изказаха мнение, че това е добре, защото сега компанията не трябва да плаща на Culver Entertainment (студиото на Sony, създавало анимацията досега), а да използва свои хора. За съжаление все още няма новини относно сезон 3 и най-вероятно няма да има до ноември, когато DisneyXD ще излъчи последния епизод от 2-ри сезон.

От друга страна, Disney също така притежава Pixar Animation Studios. А всички знаем техните класики "Играта На Играчките", "Таласъми ООД", "The Incredibles" и "Търсенето На Немо". Само си представете филм за Spidey или Wolverine с такава перфектна компютърна графика, с толкова изчистени движения. Да се надяваме, че Disney ще издадат доста такива филми, базирани на популярните герои.

Що се отнася до игралните филми, там засега няма промяна. Sony все още притежава правата върху Spider-Man, Fox тези върху Deardevil, Paramount Pictures се разпореждат с Iron Man и тн. 

А какво ще стане с игрите за любимите ни герои? Все още нямаме информация. Сделката беше сключена едва преди няколко дена и тепърва ще се обявяват всички последици върху различните Marvel продукти.

Така че дали сделката е добра? Още е рано да се говори, но съм сигурен, че след няколко месеца ще знаем. Лично за мен ако Spectacular Spider-Man не продължи, всичко е било напразно.


 
 



Тагове:   Marvel,   Disney,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 886357
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930