Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2014 11:31 - Комиксовата 2014 - Анимационните Филми
Автор: spectacularspidey Категория: Забавление   
Прочетен: 2198 Коментари: 0 Гласове:
1



 image

Комиксовите и Супер Геройски Филми През 2014

Част 2

В част втора от ретроспективата ни за супер геройските филми през годината ще погледнем анимационните ленти. Те не са много на брой, и идват изцяло от Марвел и DC, така че няма голямо разнообразие тук. Ще кажа само че нито едно от анимираните комиксови предложения тази година не ме впечатли особено. По този параметър 2014 е по-скоро незадоволителна.


Justice League War

image

Много накратко, защото не искам да си спомням много  от този филм. Justice League War е прост, повърхностен и служещ като адски калпава интродукция за супер героите на DC. Отсъствието на Аквамен е сред най-глупавите решения (защото, нали знаете, продължението ще се върти около него), а Дарксайд е представен като поредния извънземен завоевател, вместо като страшния зъл бог от планетата Апокалипс.

2/5

JLA Adventures – Trapped In Time

image

Пуснат тихомълком само за магазините Таргет малко преди Justice League War, JLA Adventures бе незабелязан от доста фенове, бомбардирани от всички страни от реклами за другия филм. Това е жалко, защото като чисто супер геройски забавление, Trapped In Time бие War по всички показатели. Ако харесвате Batman The Brave and the Bold (а аз го харесвам), тази анимация е за вас.

Визуално JLA е много по интересен за гледане, с разноцветни герои, злодеи и локации, тоналността е светла и действа като анти-депресант спрямо War, и комедийните моменти са точно на мястото си (в една сцена добрите и лошите се бият за това кой ще залови Супермен като бебе – направо паднах). Историята не е нещо оригинално, и краят оставя някои елементи неразрешени – това е големия негатив, който мога да изтъкна. Всичко останало обаче е качествено забавление с Батман, Супермен, Флаш и компания. Силно препоръчвам.

3.5/5  

Avengers ConfidentialBlack Widow & Punisher

image

Е, хубавото в Avengers ConfidentialBlack Widow & Punisher е, че това е филм предимно за Черната Вдовица, която харесвам (като образ де) и Наказателя, който много харесвам (пак като образ). Историята е за тяхната мисия срещу организация Левиатан, и Отмъстителите имат малка и май незаслужена поява накрая. Анимирането и дизайните са ок, определено има някои странни лицеви изражения, но екшън сцените са бързи и ефектни, с доста сложни движения от страна на Наташа. О да, и финалния злодей Орион е много куул. Лошото е кажи-речи всичко останало – злодейския план е просто поредното създаване на армия от супер войници, през повечето време гласовата работа е безжизнена, диалогът не е нещо особено, цялото романтично „нещо“ между Вдовицата и Елаяс е идиотско, някои от Отмъстителите буквално имат една сцена, Черната Вдовица поема някои удари, които със сигурност би трябвало да я вкарат в болница, Ник Фюри и ЩИТ отново са натикани насила в сюжета и Амадеус Чо е адски дразнещ.

2.5/5

Son Of Batman

image

Някак си Son of Batman е дори по-зле от JL War. Тук срещаме наистина незадоволително озвучаване, особено за титулярния син на Батман, злодея Детсроук, който е такъв само по  име, и като цяло много лоша адаптация на комикса на Грант Морисън, едва показваща моралната дилема пред Деймиън. Просто стойте далеч от този филм.

1.5/5

Big Hero 6

image

Първата пълнометражна анимация между Дисни и Марвел, и е по комикс, който никой не знае?! Ако това е някаква гадна шега, хаха. Но му дадох един преглед и Big Hero 6 далеч не е катастрофата, която очаквах. Направен е за деца, няма спор, и ако бях на 11 сигурно щях да си изгубя ума по него.

Big Hero 6 е от филмите, в които всичко около протагониста е много по-интересно за наблюдаване. Хиро Хамада не е лош герой, но сме виждали неговия типаж предостатъчно. Беймакс е звездата тук, с дизайн нещо средно между АСИМО и Маршмелоу Мен от Ghostbusters, и очарователна персоналност. Беймакс е душата, сърцето и хуморът на филма, няма защо да го крием – има си причина той е в центъра на всички трейлъри. Връзката между него и Хиро е донякъде подобна на връзката между Джон и Т-800 в Terminator 2. Хареса ми изгледа на Сан Франсокио, макар че града не е изследван много, а злодеят Йокай е перфектен... за такъв филм.

Всичко на всичко, макар че не е идеален, Big Hero 6 е сред най-добрите анимации тази година и си заслужава гледането.

3.5/5

Iron Man & Captain AmericaHeroes United

image

Е... вторият филм в поредицата Heroes United е малко по-добър от първия. Малко по-добър сюжет, малко по-добра анимация, малко по-добри злодеи (то всичко е по-интересно от Зззакс) . Срещат се няколко ок моменти, и много ми хареса Хидра костюмът  на Капитан Америка. Все пак не бих предоръчал филма на никой. Анимацията, макар и малко по-добра, за филм от такава компания през 2014 година е на ужасно ниско ниво. Моделите на образите и света не са лоши, но когато си взаимодействат, когато се бият и най-вече когато говорят, изглеждат не много над показаното в Iron Man Armored Adventures. Наистина съм озадачен за кого Marvel прави тези филми, и още повече, защо не влагат усилия в тях.

2/5

Batman Assault On Arkham

image

Незадължени да следват стъпките на супер героя този път, хората в DC/Warner Animation ни дадоха най-добрия си филм тази година. Много кръв, секс, бандитска атмосфера и злодеи като Дедшот, Харли Куин, Капитан Бумеранг на фокус, и по-малко от Батман, който все пак се появява за няколко жестоки екшън сцени. И макар че не знам защо историята се развива в Аркъм вселената, и на финала се случват някои озадачаващи неща, Assault  On Arkham е сред малкото анимирани комиксови филми от последните 12 месеца, които препоръчвам.

3.5/5




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 886307
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930