Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2014 14:38 - Комиксовата 2014 - ТВ Сериалите
Автор: spectacularspidey Категория: Забавление   
Прочетен: 3034 Коментари: 4 Гласове:
1



  image

Комиксовите и Супер Геройските Сериали През 2014

Не е ли 2014 годината на комиксовите ТВ серии? Независимо от тяхното качество, фактът, че получихме поне пет нови шоута, базирани по комикси е невероятен. Само преди две години имахме единствено Arrow, сега изборът е богат, и това е най-важното в момента. Най-различни телевизии скачат за шанс да разработят свои версии на знайни и незнайни произведения на рисувания медиум.

Има няколко сериала, към които не се завърнах тази година. Agents of SHIELD е първият, просто не го издържах повече. Чувам че сезон две е сериозно подобрение, така че ако някой го гледа да сподели. Вторият е The Walking Dead, защото просто не е за мен, както казах и миналата година – не че сериала е лош, това си е субективно мнение. Третият е Power Rangers Super Megaforce, защото не намерих време за него. Изгледах обаче последния епизод от сезона, и беше убиец. По същата причина не продължих и с анимацията Hulk and the Agents of SMASH. И така, да започваме...

Arrow

image

През вторият си сезон Arrow се превърна в най-доброто супер геройско шоу и от най-вълнуващите сериали като цяло. Всеки аспект на Arrow стана изключително силен – темпо, драма, екшън, актьорска игра, отваряне на света на DC представиха образи като Ниса Ал Гул, Клок Кинг, Самоубиийственият Отряд, а войната на Оливър срещу Себастиан Блъд и Слейд Уилсън/Детстроук достигна епични нива. Засега трети сезон все още си поема дъх след експлозивния финал през Май, но качеството е поддържано. Имахме смъртта на Сара, случващото се с Тея и Малкълм Мерлин, корпоративното настъпление на Рей Палмър, страхотен съюз със Светкавицата и разбира се, коледния епизод с първата среща между Стрелата и Рас Ал Гул. Към този момент Arrow е много близо до перфектност, и като нищо скоро може да я достигне.

4.5/5       

The Flash

image

Най-добрият нов сериал тази година, толкова много се радвам на The Flash. Където Arrow се гневи и тъмнее, The Flash се кефи с пълна сила на комиксовите си корени, и макар че историята не е достигнала висините на Стрелата, несъмнено е на прав път. Засега първия сезон на Светкавицата е по-добър и открояващ се от дебютната година на Оливър Куин, няма образ в шоуто, който да не харесвам (не, сериозно), екшънът и специалните ефекти са страхотни за ТВ програма (и то по CW), Грант Гъстин е просто идеален в главната роля, и съм много доволен от злодеите, известни и не чак толкова, които се появяват да създават проблеми на героя (аз съм грамаден фен на Злия Флаш, така че няма как да подмина игралният му дебют). С обещания за още много скоростни приключения и интригуваща мистерия зад сериите, The Flash е задължителен за всеки фен.

4.5/5

Constantine

image

Constantine е историята на Джон Константин, магьосник, майстор на тъмните изкуства и екзорсист, борещ срещу тъмни сили в един още по-тъмен свят. Базирано по легендарния комикс Hellblazer, шоуто напълно обгръща свръхестествения си оригинал, поставяйки Джон срещу страшни и изчанчени демони и чудовища, пресъздадени чрез чудесни визуални ефекти. Мат Раян е повече от перфектен в главната роля – буквално сякаш са изрязали Константин от комикса и са прекарали през 3D принтер, Мат е в центъра на сериала и главната причина за успеха му. Силно интригуваща е и концепцията за надигащото се зло, макар че не е много оригинална, тя действа като добър теглич за сюжета, и нямам търпение да видя какво представлява това зло. Ако въобще го видим, защото Constantine е с неясно бъдеще, все още не се знае дали ще получи втори сезон.

4/5 

Gotham

image

Gotham постига най-високите рейтинги от всички сериали в този списък, но иронично е най-непостоянният. Сценаристите и продуцентите заковават мрачната и корумпирана атмосфера в града, и ни дават образите на Джим Гордън, Харви Булок и Осуалд Кобълпот/Пингвина, всичките поверени на добри актьори, и пуснати в интересни сюжети и конфликти гангстерската война с Марони и Фалконе е светлата точка на първата част на сезона. Хареса ми и всеки образ от Батманските комикси, който се появява, но това води до най-голямата спънка на Gotham. Шоуто иска да бъде относно Готъм преди Прилепа, но не всъщност. Така че се наблюдава масивно разместване на времевата линия от комиксите, за да се впише в хронологията на сериала. Всеки път, когато Едуард Нигма или Харви Дент се появят на екрана, те задължително ни напомнят, че след години ще се превърнат в супер злодеи. И идеята за толкова ранно приятелство между Брус Уейн и Селина Кайл е озадачаваща. Ще трябва да изкачаме да видим до какво ще доведе всичко това, но се надявам Gotham да не се преобрази в Bruce Wayne Begins.

3.5/5

The Strain

image

Ок, The Strain не е точно правено по комикс, но комикс съществува от преди сериала, така че заслужава да бъде тук. Дело на не кой да е, а Гилермо Дел Торо, The Strain е мрачна история за жесток безмилостен вирус, който превзема Ню Йорк и се оказва, че превръща жертвите си в ужаасяващи вампири. Сериалът започна добре, после някъде към средата на сезона загуби скорост и не я възвърна изцяло. Хорър елементите и вампирите, установени от Дел Торо са големият плюс тук, с чудесни злодеи като Томас Ейкхорст и Господаря, които водят офанзивата на смукачите срещу света. За съжаление човешките образи не са нищо особено, някои от тях се шлаят безцелно до самия финал, и само възрастният Сетракиан е по-интригуващ персонаж. Така че да, първия сезон на The Strain ми хареса, но сериалът трябва да се подобри в доста области. Ще видим какво ще стане следващата година.

3/5

Doctor Who

image

2014 ни донесе нов Доктор в Тардиса, нова насока на шоуто и разбира се нови приключения. В ролята на странстващият от Галефрей влиза Питър Капалди, ветеран пред камерата, и се справя блестящо. Много е интересно да наблюдавам по-възрастен Доктор, който е също толкова интровертен, но малко по-луд. Сезонът е повече силен, със страхотни епизоди като Kill The Moon, Listen, Into The Dalek  и финалните Dark Water/Death In Heaven. Клара също преминава през неща, които я направиха по-интересна от всякога за гледане, и Джена Колман заслужава някаква награда за изявата си тази година. Ако имаше нещо нередно с Doctor Who тази година, то това са няколко епизода, които не се вписват в цялостната атмосфера и нестабилен отварящ епизод в Deep Breath. Иначе шоуто на BBC все още е върховно-откачена научна фантастика, и не мога да повярвам, че сме на осмия сезон.

4/5

Beware The Batman

image

Съжалявам всеки, който се е отказал от Beware The Batman на ранен етап, защото това шоу е сред най-добрите презентации на Батман и света му извън комиксите. Първият и единствен сезон е структуриран като отражение на Ноланския The Dark Knight, но това е само една от силните му страни. Не, компютърното анимиране не се подобрява много, но веднъж свикнеш ли с него, сериалът блести. С мрачна тоналност, близка до тази в Batman The Animated Series, чудесен избор на второразрядни злодеи като Маграй, Хъмпти Дъмпти, Професор Пиг и Лейди Шива, страхотен поддържащ екип, изграден от Катана, Комисар Гордън и Алфред, и абсолютно завладяваща версия на Черния Рицар, Beware The Batman е почти перфектната модерна анимация за Готъмския Отмъстител. Особено добра е втората половина на сезона, в която Прилепа се изправя срещу големи врагове като Рас Ал Гул, Детстроук, Анарки и Харви Дент, а залозите стават сериозни. Жалко е, че шоуто свърши, но поне свърши ударно.

4/5

Ultimate Spider-Man

image

Само вижте снимката отгоре. Трябва ли въобще да казвам нещо? Груут прилича на обсебен психопат, и повярвайте ми, това че Пазителите на Галактиката гостуват не направи епизода по-приятен. След 15 епизода от третия сезон на Ultimate Spider-Man вече официално се отказвам от сериала. Ако появата на Агент Венъм (Флаш Томпсън + симбиота) не може да направи шоуто интересно, то нищо няма да може. Дори да хвърлят нови лица като Cloak и Dagger, Амадеус Чо и тийн версия на Лешояда, да правят калпава адаптация на The Avengers, или солидна такава на Spider-Verse, нищо не ме разсейва от факта, че това не е Спайдър-Мен такъв, какъвто го харесвам. Основната причина да се застоя за третия сезон са Taskmaster и Beetle, но стига толкова. Давайте следващата Спайди анимация вече!

2/5

Тук Ви изоставям, ще добавя мненията си за Avengers Assemble и TMNT през Януари, както и прегледите на супер геройските видео игри и най-добрите комикси за 2014. Дотогава пожелавам на всеки весели празници, весело прекарване, весело напиване. 




Гласувай:
1



1. alshu - Agents of SHIELD
22.12.2014 14:19
Бе има известно подобрение в Agents of SHIELD, но на мен не ми идва чак сериозно. Множество нови герои, включително присмехулката, но някак ми идва същото, но малко по-мрачно.
Аз си го следя де.
Не ми харсева какво направиха с Рейна и не хващам вяра на драмите с Коусън (мятат го в някакви крайни настроения и после нищо).
Промените в представянето на Уард (продължава да ми е най-симпатичен) са в добра посока, ама за мен не са добре изпълнени.
цитирай
2. spectacularspidey - Мда, надали ще го почвам отново. ...
05.01.2015 16:03
Мда, надали ще го почвам отново. Достатъчно серии си следя и тази година ще има Daredevil, нов сезон на Da Vinci's Demons, 12 Monkeys сериала уж почва... SHIELD ще си е добре и без мен :)
цитирай
3. alshu - Не само на комиксова тематика
07.01.2015 10:59
The Ultimate Guide To 2015's Science Fiction And Fantasy TV - http://io9.com/the-ultimate-guide-to-2015s-science-fiction-and-fantasy-1677834070
цитирай
4. spectacularspidey - Мале, мале, мале - Community, Sh...
07.01.2015 13:43
Мале, мале, мале - Community, Sherlock, Childhood's End, Twin Peaks (не беше ли за 2016), Game Of Thrones - бая стъф се насъбира
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 882580
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031