Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2015 14:36 - Комиксовата 2014 - Видео Игрите
Автор: spectacularspidey Категория: Забавление   
Прочетен: 2691 Коментари: 3 Гласове:
1



 Комиксовите и Супер Геройски Видео Игри През 2014

Големите заглавия в гейм индустрията за 2014 година не бяха комиксови. Това беше годината на новото РПГ на BioWare, Dragon Age Inquisition, новият шуутър на Bungie, Destiny (и това е без да споменаваме за сборната Master Chief Collection с четирите Halo), една от най-добрите игри по Властелина на Пръстените, Middle-Earth: Shadow of Mordor, и разбира се четвъртата част на Far Cry. За съжаление Batman Arkham Knight бе отложена за Юни 2015, но все пак има някои светли точки в списъка със супер геройските видео игри от предишната година. Да видим за какво става дума...


The Amazing Spider-Man 2

image

Стойте далеч, ама много далеч от тази игра. Beenox очевидно са уморени от правене на игри за Спайди, и ако сте разцъкали последното им предложение, ще се съгласите. Всичко в Amazing Spider-Man 2 клони към отегчение и нежелание. Нежелание за нещо креативно и въвличащо. Системата за суингване – тотално сбъркана. Бойната система – слаб опит за копие на Batman Arkham City. Бос битките – абсолютна шега (егати и разочароващият бос се оказа Гоблина). Графиката – много грозна и недетайлна за видео игра от 2014 година за PS4. Играта дори не следва историята на филма, вместо това си има някаква своя, в която са включени Крейвън и Черната Котка (абе да няма закон те да присъстват във всяка Спайди игра?), Кингпин и симбиота Карнидж, а Електро даже не съм сигурен защо и как се появява. Просто извлякох много малко удоволствие от играта по ASM2 и не я препоръчвам на никой.

1.5/5

Disney Infinity 2 – Marvel Super Heroes

image

Продължението на Disney Infinity не е лошо – просто не е игра, създадена за хора като мен, отдавна минали 12-тата си година. Много ми напомня на Spider-Man Friend Or Foe, само че с повече герои на Марвел и Дисни. Много лесна, горе-долу забавна, и къде другаде можете да играете с Пазителите на Галактиката? Разбира се, нямам идея каква е историята защото май такава отсъства, и играта в края на краищата е безмозъчно натискане на бутоните за бой, но от друга страна има готина графика и стабилни контроли, което поне не я прави дразнеща и за възрастни.

3/5

LEGO Batman 3 – Beyond Gotham

image

Без промяна спрямо предишните ЛЕГО игри, LEGO Batman 3 не е много по-различна от LEGO Batman 2. Прилепа и на практика всички известни герои и злодеи от DC вселената срещу Брейниак, който има план да завладее планетата ни чрез Зелените Фенери. Визуално тези игри винаги са били интересни, и третата Батманска не прави изключение. Симпатични ЛЕГО версии на комиксовите образи, интригуващи локации (особено кораба на Брейниак), добър хумор, познатата геймплей формула – всичко е тук, толкова добро, колкото винаги е било. Само че извън историята, третата LEGO Batman не е много различна от втората. И всъщност си е игра за Justice League.

3.5/5

The Wolf Among UsEpisodes 2-5

image

Една от любимите ми игри за тази година, The Wolf Among Us определено заслужава внимание, нищо че в същината си е обикновено point-and-click приключение. Но чудесната рисувана графика, непробиваемата приказно-хорър атмосфера, мрачният детективски наратив и образите, населяващи света я издигат над обикновените рамки на този тип игри. Начело разбира се е Бигби Уолф, шерифа на Фейбълтаун, който в продължение на четири епизода разследва оплетено убийство, сякаш свързано не с кой да е, а Икабод Крейн, и среща морална и физическа опозиция от всеки персонаж на пътя му. Най-якото е, че в последния епизод, когато картите са поставени на масата, всички решения, които играчът е взел досега се струпват на главата му, и той е изправен пред едно финално решение, от което зависи всичко. Ще пощадите ли виновника, или ще го накажете? Отговорът не е толкова прост, колкото изглежда.

5/5

Transformers Rise Of The Dark Spark

image

Какво стана с Трансформърските игри? След War For Cybertron и Fall Of Cybertron те падат надолу, непоказвайки нищо оригинално, неразвивайки иначе чудесната формула на High Moon. Transformers Rise Of The Dark Spark продължава тази тенденция – с виртуално същия геймплей (сериозно, добавете едно ново меле движение поне), същия графичен дизайн, безинтересни нива, същите врагове и същите несъществуващи босове. Дори няма отделни кампании за Автоботите и Десептиконите, вместо това те са набутани в една обща кампания, и относително слаба при това. Историята е неангажираща и служи за сливане на игровата вселена и филмовата вселена на Майкъл Бей, което създава толкова много сюжетни проблеми (и от двете страни), че даже не ми се занимава да ги описвам. Възможността да играеш с Гримлок и останалите Диноботи е единственият сериозен плюс тук.

2/5

Infamous Second Son

image

Най-добрият супер геройски симулатор (неоснован на комикс, ТВ, или каквото и да е) премина в новото гейм поколение с третата си част, Infamous Second Son. Ексклузивно за притежатели на Playstation 4, Second Son е почти шедьовър. Перфектно изграден свят и перфектно изграден геймплей с невероятна графика. Играчът поема ролята на Делсин Роу, който открива, че е „Проводник“, тоест човек със специални сили. Това, което следва е епична история с масивни битки, отворен свят, пълен с неща за вършене и едни от най-яките супер сили, които съм виждал. Предишните Infamous бяха страхотни, но Second Son е една глава над тях. Единственото, което спира тази игра е Карма системата, която, в зависимост как играте, ограничава какви сили може да отключите и накъде да прогресирате. Всичко останало е отлично.

4/5




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alshu - На какво е базирано The Wolf Among Us?
07.01.2015 11:32
На какво е базирано The Wolf Among Us?

Fabletown намеква, че може да е в света на Fables - комикс който още не съм подхванал, но го имам в предвид.
цитирай
2. spectacularspidey - Точно по Fables, но действието в ...
07.01.2015 13:32
Точно по Fables, но действието в играта се развива преди първия брой. Фактически е предистория.
цитирай
3. spectacularspidey - Блог. бг нещо бъгясва, не ми разп...
08.01.2015 09:37
Блог.бг нещо бъгясва, не ми разпознава jpeg файлове и ще ми забави качването на статията за комиксите :|
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 885872
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930