Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2010 16:26 - Най-Лошите Филми, Правени по Комикс (Updated 2011)
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 9631 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 11.08.2011 01:46


Нека за момент забравим за Iron Man, Spider-Man и The Dark Knight, добрите актьори, смислените истории и спиращите дъха ефекти. За всичките добри филми, базирани по образите на Marvel, DC и други комиксови компании, има и такива, които са неставащи за гледане, обидни за героите и зрителите, безбожно тъпи бози.

Като говорим за лоши комиксови филми, повечето хора незабавно ще кажат Batman & Robin, но повярвайте ми - пред някои от включените в този списък тъпните на Joel Schumacher изглеждат като заслужаващи Оскар. Най-лошото е, когато даден комиксов франчайз започне добре и постепенно рухва, завършвайки на дъното.

Друго нещо, което според мен е голям фактор в това дали филмът ще е добър или не, е кой е водещият герой. Имам предвид, на кой идиот му е минавало през ума, че образи като Catwoman, Steel или Nick Fury ще станат успешни проекти? Най-добрият вариант е да се придържаш към по-известните супер герои. Наскоро четох, че Marvel ще правят филм по комикса Runaways. Ебаваш ли се, не, това не може да е истина! Тези Runaways не са даже второ- или трето-степенни образи, те са по-назад. Кой ще гледа това нещо? Или пък филмът за Ant-Man, който очевидно ще влезе в продукция все някога. Ant-Man е един от основните Отмъстители, но нищо повече. Той даже няма собствен комикс, за Бога! Но за момента това не е важно - нека видим кои са най-лошите комиксови филми, естествено, по мое мнение...


15. Spider-Man 3 (2007)
image
Поставям този филм последен защото макар и да е най-лошият от Spidey сериите, все пак го харесвам. Spider-Man 3 сполучи в това да продължи и завърши историята на Harry Osborn по логичен начин и да представи интересна идея за сюжет, както и добри екшън сцени. Но филмът сгреши много повече, отколкото сполучи. Първо, Sandman е разкрит като истинският убиец на чичо Бен, което автоматично убива целия смисъл на първата половина на Spider-Man 1. Второ, тъмната страна на Peter е представена по безумно смешен начин (бавни танци и емо прическа - сериозно ли?). Трето, любовният живот на Peter и MJ стана прекалееено тежък за гледане, а играта на Tobey Maguire и Kirsten Dunst не помогна много. И накрая, много фенове се оплакват от добавянето на Venom, но за мен това не беше проблем. Но така или иначе, реакциите към Spider-Man 3 доведоха до изхвърлянето на Sam Raimi и актьорите от бъдещите проекти.

14. Jonah Hex (2010)
image
Jonah Hex може би заслужава да бъде по-нагоре в списъка, само че оправда очакванията ми - очаквах лош филм и гледах точно такъв. Да наемеш режисьора на Horton Hears A Who, да му дадеш 40 милиона, за да направи филм по анти-герой от Г-листата на DC, и да разчиташ на участието на Джош Бролин за успех? Даа, звучи като гениална стратегия.

Защо Jonah Hex, а не The Flash, това никой не може да каже. Но крайният филм е някаква неадекватна смесица от уестърн с хорър елементи, без душа и смисъл. Неща просто се случват без последици, мотивацията на злодея остава необоснована, а Меган Фокс има толкова малко екранно време, че може да се изреже от целия филм. Сюжетът е ок, но след The Dark Knight това не върши работа - или представяш увлекателна и умна история, или въобще не се захващай. И направи филма си поне час и половина.

13. Green Lantern (2011)
image
2011 ни даде повече добри, по-малко лоши комиксови филми. Green Lantern е най-добрият сред лошите. И все пак, имайки предвид режисьора, бюджета и кадърните актьори, замесени в проекта, направо си е разочароващо колко слаб е самият филм.

Големият проблем в Зеления Фенер е нескопосано сглобен сюжет. Има напъни за изграждане на връзка между главните персонажи, но те са така безлично изложени, че няма значение дали Hal Jordan познава Hector Hammond отдавна или не. Останалите Фенери имат унизително малко екранно присъствие, като само Sinestro получава някаква персоналност. Също така не мисля, че филма има нужда от романтична под-история - важното тук е как един човек попада във фантастичен свят и поема отговорността да го избави от древно зло. Но фантастичния елемент е слабо развит. Главният злодей прилича на първи братовчед на облака от Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer, а графиката на компютърните Пазители е като от стара PlayStation игра. 

Green Lantern се провали в бокс-офиса и като че ли уби всички шансове за Justice League филм. Така DC остават само с Батман и Супермен, за разлика от Marvel, които имат Iron Man, Thor, Капитан Америка, Спайди, Hulk и X-Men. Браво... предполагам.

12. Transformers : Revenge Of The Fallen (2009)
image
Харесвам три неща в този филм - екшънът, Bumbulbee и Меган Фокс. Да, ако си мъж, харесваш Меган, иначе си закостенял сноб. Но като махнем тези неща, какво получихме - тонове ненужни сцени и прекалено удължена история. Застарял робот с топки? Чукащи се кучета? Някакви наченки на емоции между робот-гремлин и Микаела? Близнаците, които не допринесоха с абсолютно нищо за историята? Винаги надрусаната майка на Сам, която ме издразни до побъркване?!!! Защо? Какъв бе смисълът на всичко това? Най-големият проблем за мен е липсата на емоционална връзка от страна на Сам към... когото и да е. Какво по дяволите стана тук? Той се държи с Bumbulbee, сякаш горкия Аутобот не представлява нищо за него! Ами този The Fallen - за злодей, пред който и Мегатрон се прекланя, той беше победен много лесно и набързо, не мислите ли? Той може да бъде победен само от Optimus Prime. Добре, защо? Никакво обяснение. И къде по дяволите е бил The Fallen по време на първия филм? Още повече, къде е бил през 60-те години, в които Megatron е бил замразен?

11. Elektra (2005)
image
Това е първото доказателство за аргумента ми, че не трябва да правиш филм от всеки знаен и незнаен образ. В горе-долу доброто попадение Daredevil Електра беше добра, но точно заради това - защото химията между нея и Мат Мърдок е интересна. Дъщерният филм Elektra обаче е тъп, ненужен и псевдо-романтичен колкото си иска. Самата героиня прекарва голяма част от времето, пренареждайки плодове! Екшънът е толкова рядък, че така и не догледах филма докрая. Дженифър Гарнър е много красива, но не дотам, че да ме накара да изгубя час и половина с тази "шитня".

10. Superman Returns (2006)
image
Изключително лошо начало на новите Супермен серии, което всъщност дори не трябва да се нарича начало. Защо? Защото всичко и всеки се опитва да пресъздаде магията на оригиналния Superman филм и Christopher Reeve. Brandon Routh е избран, само защото прилича физически на Reeve. Повече от половината неща тук са преработки на историята от Superman The Movie и това е голям проблем. Няма смисъл и е скучно. Това вече сме го гледали. Два часа чаках Супермен да направи нещо интересно, а това не се случи.

Вторият огромен проблем е злодеят. Отново Lex Luthor? ОТНОВО LEX LUTHOR? Няма никакво извинение за това! Superman има добра армия от врагове и лично аз бих се радвал, ако ни предложат образи като Brainiac, Metallo, Parasite, Bizarro, големите лошковци Darkseid и Doomsday - но неее, пак шибаният Luthor. Защо? Да не говорим, че е изобразен като кретен. В така нареченият му "план" няма логика. Lex иска да издигне континент на полюса (не помня кой точно), с помощта на криптонит, което някакси ще наводни останалите контитенти и всички ще дойдат при него, за да живеят. Той май забравя, че там биха живяли само моржове и бели мечки.

Целият замисъл на филма е проблемен. Нарича се Returns и по официална информация, е продължение на Superman II (1980), игнорирайки III и IV. Добре, проблем 1: всички актьори са по-млади от тези в II! Щом Супермен се завръща, и то след 5 години, очаквах всички да са пораснали, да имат различни виждания над нещата и като цяло да е една зряла история. Е, не е. Проблем 2: на края на втория филм Супс казва на Президента, че повече никога няма да изостави нацията. И какво, после веднага тръгва да търси планетата си, което го прави долен лъжец? Просто ултра лош филм.

09. Superman IV: The Quest For Peace (1987)
image
Смъртта на Франчайз Част 1: Докато Superman II си имаше равен брой добри и лоши страни, Superman III се опита да бъде смешен и не успя, то Superman IV е където всичко кулминира. Говорим за история, дълбоко пропита с нелогични и безсмислени аспекти, и далеч по-кофти ефекти.

Сюжетът е една голяма бъркотия, но в общи линии ни казва, че всички войни по света са в резултат от атомните бомби. Не различни политически виждания или нещо такова, атомни бомби! Супермен решава да ни отърве от тези зли неща, като ги запрати в Слънцето - и правителствата са съгласяват. Сериозно? Верно? Как по дяволите става това? Никой не си дава сметка, че това е същество от друга планета, безцеремонно месещо се където не трябва. Да изпиша всички тъпизми и тотално нелогични моменти ще ми отнеме седмица, но... стига, в една сцена имаме жена в открит космос, в цивилни дрехи, както съм аз сега, напълно дишаща и функционираща! WTF? Както и да се опитва, никой няма да може да обясни това, и съм убеден, че и режисьора не може.

Злодеят... ох, трябва ли? Даже няма да се спирам на Lex Luthor, няма смисъл - за 4-ти пореден път е той! Защо? Не, защо? Изтъркано е до неузнаваемост. A Nuclear Man? Първо, цялото му създаване е безмозъчно идиотско - от обяснението, че Слънцето е просто един огромен ядрен реактор, след което Супермен хвърля атомните ракети в него и отнякъде, нямам представа откъде, но сякаш Слънцето има матка... се пръква Nuclear Man! Второ, той е безполезен - само реве и веднъж одрасква, даже не удря, одрасква Супермен по врата! Трето, и с това спирам - той е Nuclear Man (Ядрения Човек), а Супермен го побеждава, като го хвърля в комин на ядрен реактор. Не гледайте този филм!

08. Justice League Of America (1997)
image
Този филм е правен за ТВ, което означава много по-малко вложени пари, но това не е извинение. Даже се съмнявам дали са вложени някакви пари в това чудовище. Защото и ТВ сериите The Flash от 1990 са с малък бюджет и са с класи над това.

Проблемите започват със самия отбор и промените в образите. Barry Allen/Flash е някакъв неудачник, изхвърлен от апартамента си, докато в комиксите той е учен; Green Lantern е Guy Gardner, но прилича на Hal Jordan; Fire е неуспяла актриса (мисля, че знам защо); Ice, чието създаване е един от сюжетите; The Atom, който тук е всичко друго, но не и интелигентен; и Martian Manhunter, който всъщност си е добре - но трябваше ли да го правят водачът на Лигата? Той е марсианец, за Бога! Костюмите са отблъскващи, и то в най-добрия случай. Моделът на самите маски е един и същ за Flash и Atom. А визуалните ефекти не заслужават да се наричат такива.

Историята е глупава до мозъка на костите, а най-дразнещото е, че действието често спира, за да гледаме интервюта с героите, където те ни разказват за цивилния си живот. Кой е измислил тази простотия? Целият филм тече като епизод на "Приятели", само че в случая те имат супер сили. Да, и някакъв загубен злодей, Wheater Man.

Открояващите моменти за мен са когато Atom и Green Lantern използват силите си, за да крадат, и когато Barry използва супер скоростта си през деня, на обществено място и НИКОЙ не забелязва! О, или когато използват дъвка, за да поправят телевизор. Който и да е причинил това на Лигата на Справедливостта, надявам сега да е без пукнат цент в джоба!

07. Fantastic Four (2005/2007, 1994)
image
Ето един франчайз, който започна и завърши зле. За да съм честен, никога не съм бил фен на първото семейство на Marvel, но един добър филм би променил това. Уви, такъв все още не съществува.

Кастинг решенията са озадачаващи. Jessica Alba има талант на улична лампа, а е избрана да играе една от най-интелигентните жени в комиксите - Sue Storm. Опитите й да изрази някакви емоции са смешни. Chris Evans e използван само за да се усмихва и перчи, иначе от него би станал добър Johny Storm. Julian McMahon е голямо дърво и просто не става за ролята на Dr. Doom - друг е въпросът, че въобще не трябваше да използват толкова много цивилната му идентичност. Добри попадения обаче са Ioan Gruffud и Michael Chiclis като Mr. Fantastic и The Thing съответно - те са ок.

Историята е скучна, тъй като след получаването на силите си Четворката не върши нищо интересно с тях, а само се оплаква как това ще съсипе животите им. И разбира се, бъка от необяснени и безсмислени неща, с които няма да ви отегчавам сега - но ги има. Едно нещо можеше да спаси филма за мен, и това е Dr. Doom - за съжаление, тук той е превърнат в смешник. Най-лошото е, че не е умен и има супер сили - Doom не трябва да има супер сили!

Вторият филм, Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer, си е още от същото, като добавим Сърфиста и някакъв облак, носещ името "Galactus". Жалко наистина.

Ако мислите обаче, че това е зле, значи не знаете за неиздадения филм от 1994. С бюджет от вероятно 5 долара и антипатични актьори, разбирам защо Marvel иска никой да не знае за тази катастрофа. Потърсете в Google или YouTube, наистина си заслужава.

06. Steel (1997)
image
1997 е кофти година за DC. Три провала на големия и малкия екран. И отново, кой е решил, че от Steel ще излезе добър филм? Още по-важно, кой е дал на Шакийл О"Нийл главната роля?

Освен че притежава скучна история, безинтересен клиширан злодей, лош диалог и неубедителна актьорска игра, не знам какво друго да кажа за този филм. Той е просто болезнен за гледане. Не помага и промяната в произхода на Steel. В комиксите той е John Henry Irons, който е толкова потресен от смъртта на Superman, че изобретява метален костюм и започва да се бори с престъпността в чест на Мъжът от Стомана. Тук обаче това няма как да стане, защото 1) филмите за Superman съществуват в отделна вселена и 2) смъртта на Супс не е пренесена на големия екран. Затова Irons е променен в служител на армията, създаващ оръжия, който напуска, след като инцидент поставя приятелката му Sparks в инвалидна количка. Не е лоша промяна, но защо ще правиш филм по образ, вдъхновен от друг образ, след като знаеш, че няма да го пресъздадеш правдоподобно? 

05. Teenage Mutant Ninja Turtles 3 (1993)
image 
Какво разочарование! TMNT 3 е една от най-безсрамните обиди към феновете на Костенурките и един от най-лошите филми като цяло. Първият филм си е класика, макар и да не е шедьовър. Вторият е малко по-глуповат, но е задоволително продължение. Но третата част е безбожна боза. Гледайки го се срамувам, че съм TMNT фен.

Сюжетът е банален като поредното реалити шоу по БТВ или Нова, и като нищо може да е бил написан от 5-годишен хлапак. Април купува някаква лампа, която транспортира нея и Костенурките във феодална Япония, 17-ти век... където те се заемат да помирят две враждуващи фракции. Каква тъпотия! Защо не ги праща в Измерението Х? На всичкото отгоре Микеланджело бива заловен и отсъства през по-голямата част от филма.

Самите черупчести герои изглеждат ужасно. Защо са сменени костюмите от предишните филми? Те си бяха наред. В TMNT 3 Костенурките изглеждат като идиоти - зъбати идиоти при това. Даже и гласовете им са други, и разбира се, звучат като кретени. Диалогът е върха на простотията. Предишните филми също бяха пълни с шеги и препратки към известни филми и личности, но действието се развиваше в сегашно време - затова и смешките вършеха работа. Но да питаш древните японци дали очакват Семейство Адамс е просто... нямам думи.

Най-голямото разочарование са злодеите. Да, знам, оплаквам се от тях в почти всеки филм, но какво да се прави. Къде са Bebop и Rocksteady? Ами Baxter Stockman? Leatherhead? Krang? King Komodo? Какво ще кажете за Slash? Защо не завръщането на Shredder и дебюта на Технодрума? Злодеят в този филм е едно огромно FUCK YOU за всички фенове. Вместо тези интересни образи получаваме Walker, измислен, безвкусен, незаслужаващ определението "злодей". Дори не съм сигурен дали той има някакъв план, или мотивации, но няма значение - не струва. 

Има още кофти неща във филма, но тези са основните. Teenage Mutant Ninja Turtles 3 не заслужава да съществува. Прекалено голяма излагация е.

04. Batman & Robin (1997)
image
Смъртта на Франчайз Част 2: Мдаа, дойдохме си на думата. Филмът, който почти унищожи комиксовия жанр в киното. Наистина ли е толкова зле? Ами не - по-зле е.

Мисля, че най-големият проблем е, че сериите започнаха много добре - всичко беше мрачно и съответстваше на натурата на Батман и комиксите; и накрая се сгомолясаха със своите цветни, весели мотиви и несериозни образи. В първите филми Прилепът е тайнствен, загадъчен тип, мистерия за обществото. Но в Batman & Robin той е нещо като публична личност - появява се на благотворителни събития, усмихва се, вади кредитна Бат-карта (само да разбера кой е измислил това!) и тн. Съжалявам, но това не е Батманът, който харесвам. Честно казано, George Clooney е добър в ролята на Брус Уейн, просто не е уцелил подходящия филм. Та това е проблем #1 - Батман е някакъв различен персонаж.

Проблем #2 са неговите съотборници. Робин прекарва цялото време в мрънкане как все остава в сянката на Батс - това омръзва много бързо. Но костюмът му ми харесва. Никога обаче не ми е харесвало, и никога няма да ми хареса добавянето на Batgirl. Сероизно, ЗАЩО? Тя не допринесе с нищо към историята, а и изглеждаше покъртително зле. Цялата й концепция е смотана и скалъпена между другото. Alfred е знаел, че Барбара ще разкрие тайната на Брус? Как, по дяволите е знаел? Тя е ученичка, за Бога! И как така се оказва, че й е подготвил не само обикновен костюм, но и костюм за зимни условия? И КАК, ПО ДЯВОЛИТЕ, паролата за Бат-компютърът е трибуквена дума? Има и други проблеми с Batgirl, но като цяло, тя няма място в този филм.

Друго нещо, което мразя е новият модел на Батмобила. Не мога да го гледам - беше зле в Batman Forever, зле си е и тук. Защо са го променили е извън моите знания, но съм сигурен, че причината е тъпа.

Нека минем към злодеите, защото Боже Мой, положението при тях е лошо. Bane няма нищо общо с комиксовия си вариант, и е ясно, че на сценаристите не им се е занимавало да измислят интересна история с него, затова просто са го превърнали в безмозъчна маса мускули. Сори, така не се прави!

Poison Ivy е най-добре представена, според мен. Тя е секси, подла, обича природата и ненавижда хората. Ок. Обаче защо трябваше да я съюзавят с Mr. Freeze? Това е едно от големите клишета в тези филми - "хайде да се съюзим, така ще имаме по-голям шанс срещу героите". Драмата щеше да е по-голяма, ако те бяха врагове и тогава Ivy убие жената на Freeze. Това щеше да обърне всички срещу нея, а Фрийз нямаше да изглежда такъв глупак. Но... и крайния продукт не е за изхвърляне.

Последен на фокус попада главният злодей във филма - Mr. Freeze, изигран на шега от Арнолд Шварценегер. Защо на шега? Защото Арнолд чисто и просто няма нужния емоционален заряд, за да изобрази подобаващо ледения злодей. Даже съм сигурен, че са го избрали, само защото е способен да носи тежкия метален костюм. Диалогът му е болка за ушите - буквално всичко, което Freeze казва, е свързано с лед или студ: cool, kick some ice, stay cool, cool party, chill, iceman commeth, break the ice, hell freezes over... и още много други. Очевидно никой, работил по филма не е чел комикс с този злодей, иначе щяха да вложат малко повече мисъл в образа му. Самият мотив за спасяването на болната му жена присъства, но защо ли? По принцип това би трябвало да превърне Freeze в симпатична фигура, а не в гадняр - за съжаление, тук не става така. Затова ако искате да гледате наистина добра версия на Mr. Freeze, препоръчвам епизода "Heart Of Ice" на анимацията Batman.

Та това са 6-те главни персонажа в Batman & Robin и само един от тях е сполучливо представен. Какво повече да кажа? Ако гледате на филма като несериозна комедия, става, но като филм за Batman всичко в него издиша. Batman & Robin залага прекалено много на ефекти и прекалено малко на съдържание.

03. Captain America (1990)
image
Този филм, този скапан филм, е най-голямото опозоряване на комиксов герой, правено от Холивуд. Как са могли Marvel да издадат това "нещо" след шедьовър като Batman (1989), и то на 50 годишнината на Капитана? Още повече, как е могъл Stan Lee да го нарече "добре направен филм, който оказва чест на най-стария супер герой на Marvel"? КАК?

Историята не е чак толкова лоша... ако не се задълбочаваш в ненужните и безсмислени детайли. Общо взето, виждаме създаването на Капитан Америка и враждата му с Red Skull. Но ако се задълбаете в този филм, ще откриете идиотски диалог, лошо конструирани екшън сцени и едни от най-евтините ефекти, които сте виждали някога. И понеже Кап и Skull са централните образи, а всички други са просто там, без никаква цел, без никакво време да ти направят впечатление, ще се съсредоточа върху тях. Защото и двамата са изобразени изключително зле.

Капитан Америка (Steve Rogers) е всичко друго, но не и герой в този филм. Той постоянно се крие или бяга от битка, а когато влезе в такава, му сритват задника! Без проблеми! Що за герой е това? На всичкото отгоре Кап краде - лъже и краде колата на спътника си два пъти, без никаква видима причина. Това е позор за образа на Капитан Америка, който в комиксите е един от най-почтените хора на света. Как са могли да причинят това на такава икона? Плюс това, Rogers е доста глупав - той застава пред приближаващ мотоциклет, само за да... бъде блъснат от него. Кой е измислил такава кретения и по-важното, как така Marvel са одобрили всички тези глупости? В ролята влиза Matt Salinger, което е най-лошият възможен избор - Matt е пълна 0, неспособен на емоция, с едно и също изражение на лицето и изглежда като че всеки момент ще заспи в ролята. Като капак на всички тези лоши аспекти, няма никакво обяснение откъде се появяват щитът и костюмът на Captain America, а маската му е нелепо смешна. 

Red Skull изглежда добре, но само в първата си поява, която е по време на Втората Световна Война. След това, когато действието се пренася в сегашно време (тоест 1990), той неясно защо е претърпял пластична операция и си е нормален престъпен бос. И защо, в името на Jack Kirby, е италианец??? Red Skull трябва да е немец и нацист. Това е! Няма смисъл, няма причина да се променя националността му. Не стига, че са прецакали главния герой, но и злодея. И какво е това разкритие, че Skull е замесен в убийството на Мартин Лутър Кинг? Това са пълни глупости! 

Въпреки лошите си страни, калпавия сюжет и залупените актьори Captain America е филм, който доста често гледам. Имам предвид, толкова е зле, че ми харесва. Филмът е перфектното средство за моментите, в които искам нещо да ме ядоса - тогава си казвам, че животът може и да е скапан, но поне не съм участвал в тази идиотщина. 

02. Catwoman (2004)
image
Искате филм, който няма абсолютно нищо общо с комиксовия си източник? Е, запознайте се с Catwoman. Този филм е най-лошото нещо, що се отнася до супергеройски филми, и единствената причина да го поставям на второ място е Хали Бери. В кожения костюм тя е изключително секси, и е едничкият плюс в този иначе катастрофален проект.

Първо, нека видим какви "героични" дела извършва Catwoman - спира музиката на голям купон, спасява дете от виенско колело и накрая се изправя срещу врага си - 40 годишен модел, пристрастен към крем за лице. Да, зле е. Много. И това е образ, който може да тича по стени, акробатичен е като Spider-Man и знае кунг-фу доста добре. Каква пропиляна възможност.

Второ, филмът не ни казва какво мисли Пейшънс за промяната, ставаща в живота й. Тя се превръща в Жената -Котка, очите й стават котешки, спи на необичайни места... но не знаем как се чувства относно всичко това. Е стига де! И защо костюмът й има котешки мотив... защото изглежда добре в кадър е възможният отговор, понеже друго обяснение липсва.

Което ме води към основния проблем във филма - никаква допирна точка с комиксите. Коя е тази Пейшънс Прайс? Появява ли се в някой брой на Batman? Не знам, но предполагам, че не, имайки предвид как всичко друго е тотална измислица. Та карай нататък, Пейшънс работи в козметична компания, която се кани да пусне на пазара нов подмладяващ крем, Beauline (едно от най-смотаните имена на продукт), без да разкрие на клиентите си, че ако спреш да го ползваш, последиците са фатални. Пейшънс разбира за това, но е убита от шефката си Laurel (изиграна дървено от Шарън Стоун), която буквално я пуска в гигантска тоалетна. Не си измислям. След това обаче нашата героиня бива съживена от някаква магическа котка и така започва новия си живот като Catwoman. И така отмина най-скучният час в живота ми - гледайки този филм.

Какво друго да кажа? Лошо написан, лошо режисиран, лошо изигран и толкова скучен, Catwoman е един от най-скапаните филми завинаги. Не само в комикс жанра. Не предлага дори и една интересна или вълнуваща сцена, а екшънът е предсказуем и плосък. Наистина препоръчвам да стоите далеч от този филм. А ако го гледате, най-добре се напийте първо, та да вие поне малко забавно.

01. Howard The Duck (1986)
image
И това е. Най-ужасното, безсмислено, противоречащо на всички закони на обществото произведение на болните мозъци, което се е появявало на екран. Най-скапаният филм, правен по комиксов герой, с едни от най-отвратителните сцени, които съм гледал. За да оцелееш след катастрофата, която е Howard The Duck се иска наистина здрава воля - защото казвам ви, този филм е ужасяващо лош.

От това, което знам, в комиксите този Howard е патица, затворена на нашата планета, с добро сатирично чувство за хумор, постоянно пародиращо комикс-науката, медиите и с неугасващата пура в уста. Нещо като Дафи Дък с невроза, което звучи забавно. Е да, ама този филм е пълната противоположност на тази концепция - нищо забавно няма да видите тук.

Ужасът започва още в първите минути, когато Howard е преселен от родната си планета на нашата, защото... е хайде де, защо? Нямам идея. Той просто се изстрелва през няколко стени и се озовава на Земята. Ужасяващият кадър, за който говоря, е този, в който на фокус попадат патешки цици. Патешки цици! Не знам как звучи написано, но гледката е потресаващо гнусна. Този момент ще се появява в кошмарите ми доста време. След пристигането си патокът среща някакво момиче, Beverly, и оттук нататък сюжетът проследява опитите му да се приобщи към живота на Земята. Само че нищо няма логика! Можете ли да повярвате, че Howard всъщност си намира работа? Кой, с целия си акъл ще наеме говореща патица? Друго нещо, което не можах да повярвам, е колко задници нарита този паток. Това вече е нелепо! При условие, че винаги го заобикалят групи от няколко човека, никой не успява да го пипне. Как? Толкова ли са тъпи хората, че не могат да се справят с еднометрова птица? Е, очевидно да.

Това, което ме накара да изгубя всякаква надежда е, че между Beverly и Howard се зараждат чувства и тя дори се влюбва в него. КАКВО? Това е недопустимо! Бих приел, ако тя се привързва към Howard като приятел или нещо подобно, но романтика от такъв сорт не ми е по вкуса. Което води до още един гнусен момент, в който момичето се гъзи само по гащи, а не искам и да знам какво се върти в главата на патока, докато я наблюдава.

Самият Howard изглежда много неубедително, някак си пластмасов. И с тези куклени очи мястото му е по-скоро в някой филм на ужасите, а не в... всъщност какво е това? Комедия, екшън, драма? Не, прекалено е нереалистично. Ще ви кажа какво е - това е най-смотаното, безвкусно, безинтересно, отвратително и тотално нелепо оправдание за филм, а като комиксова адаптация е по-зле даже и от Catwoman. Howard The Duck е единствения филм от този списък, който ви предизвиквам да гледате! Да, гледайте тази гадост и ако намерите нещо хубаво, поздравления! Защото, уверявам ви, няма такова.

И знаете ли кое е най-лошото - това е първият игрален филм на Marvel. Какво начало, а?



Гласувай:
1



1. fakelife - Някои...
18.03.2010 17:06
някои от тях са добри..що пък "най-лоши".. =]
цитирай
2. spectacularspidey - Почти всеки един от тези филми си има ...
18.03.2010 17:48
Почти всеки един от тези филми си има и добри страни, но те са незначителни в сравнение с лошите. А иначе тези са най-лошите комиксови филми според мен - просто изброявам какво не ми харесва в тях.
цитирай
3. ththpoppop - Незнам, на мен F4 ми харесва. Макар ...
22.11.2012 17:58
Незнам, на мен F4 ми харесва. Макар че наистина можеше да има повече екшън - имаш право.Но пък Джони на X games - много ме изкефи (мене де,знам че всеки има мнение).Иииии... преди този пост не бях чувал за Howard the Duck.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 882583
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031