Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2010 13:01 - Най-Лошите Игри Със Супер Герои
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 8430 Коментари: 5 Гласове:
0



Това ще е последната ми статия за 2010, затова Весели празници на всички, изкарайте си страхотно и тн. Сега, малко като Angry Video Game Nerd, ще приключа на негативна вълна - представяйки няколко кофти игри със супер герои. За всяка добра такава игра има по една скапана. Но не всички заглавия, които съм включил са последен писък на технологиите. Някои от тези игри датират преди 20 години. Някои са за предишното поколение конзоли – Sega Genesis, Nintendo 64, Gamecube. Но ги свързва едно нещо – всички те не струват и са срам за разработчиците, издатели и феновете.

ЗА ТЕЗИ, КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ: Игрите за старите конзоли – Nes, Snes, Sega, Nintendo 64 и Arcade/MAME – могат да се изтеглят от www.dgemu.com след регистрация. Емулатори има в www.emulator-zone.com

10. Iron Man 2 (2010) (Xbox 360, Playstation 3, Playstation Portable)

image
Явно това, което излиза добре на екран, не се прилага добре като геймплей. Iron Man 2 е чутовно скучна и чутовно кратка игра – превърта се за 4 часа. Мисиите се свеждат до избиване на всичко, което мърда или ви стреля, а това писва след най-много един час игра. На всичкото отгоре контролите са по-объркани и от тези в първата част, а нивата са едни и същи, независимо дали играете с Iron Man (Tony) или War Machine (Rhodey). Тези неща са компенсирани донякъде от бос битките и кажи-речи добрата графика – но само донякъде.

Подобни игри: Друг лош пример е Iron Man/X-O Manowar за Playstation и GameGear.

09. Teenage Mutant Ninja Turtles (2003) (PC, Xbox, Playstation 2, GameCube)

image
Konami имаха чудесната идея да създадат игри, базирани по първите 3 сезона на новото шоу на Костенурките. Така получихме тази игра, TMNT 2 - Battle Nexus и TMNT 3 - Mutant Nightmare. Първата, за мен, си остава най-слабата, макар че и останалите са далеч от шедьоври.

Основния проблем в TMNT е трудността и мудните контроли. Работата е там, че повечето врагове са бързи, а Костенурките - бавни. Само да стигнете до Шрьодер е постижение, камо ли да го победите. Нинджите ви имат само два типа атака - слаба и силна, и благодарение на бавните контроли, извършването на комбо е трудна работа. Също така няма и бутон за блок, което означава, че ако сте обграден от противници, спукана ви е работата... черупката.

Истинската гад обаче е, че за да се превърти играта, трябва да победите Шрьодер 4-пъти, съответно с Leo, Raph, Mike и Don, и след това да победите човешката му форма, Oroku Saki. Не съм стигал до Saki, но съм чувал, че е изключително труден.

Което не означава, че останалите босове са слабаци. Най-големи проблеми имам и винаги ще имам с Foot Gunner Ninja, Baxter Stockman и Елитните Нинджи - тия са направо брутални. Най-интересни са ми Мистичните Нинджи, чийто атаки са базирани по силите на природата - вятър, вода, огън и земя.

Но признавам, че въпреки тези проблеми често играя TMNT - няма как, фен съм на Костенурките, а и все още се надявам, че някой ден ще видя финалните надписи.

Подобни игри: Бих казал продължението Battle Nexus, макар че него съм превъртал - все пак е игра, която лесно може да те изкара извън нерви.


08. Batman Forever (1995) (SNES, Sega Genesis)

image
Mortal Kombat, облечен в костюма на Batman. Това представлява тази игра. Изглежда много зле, защото такъв боен стил просто не подхожда на Черния Рицар. Това пък води до бавен геймплей. Удряш престъпника, той пада, чакаш го да стане, удряш пак, той пак пада, и така до безкрай. Поне противниците да бяха интересни, но не са – все същите обикновени бандити във всяко едно ниво. Знам, че Гатанката трябва да е финалния бос, но не съм го срещал, понеже Batman Forever писва много бързо. Като прибавим към това графики, които са недостойни нито за SNES, нито за Genesis, и едни от най-скапаните контроли (Up за скачане, Select за куката), получаваме най-смотаната Batman игра от старото поколение. Не мога да повярвам, че хора са способни да създадат такова нещо.

Бруталното в случая е, че тези неща трябва да се търпят цели 80 нива. Само за мазохисти!

Подобни игри: Batman & Robin (Playstation)

07. Silver Surfer (1990) (NES)

image
Оригиналната Silver Surfer игра за Nintendo е легендарна по една причина – тя е невъобразимо трудна. Направо е невъзможна. Искате игра, която не се бъзика и за която трябва да се хардкор? Ами, предлагам ви тази. Проблемите й са следните:

* Сърфистът умира само от един удар. Абсолютно всички противници умират след повече от 3 удара.
* Silver Surfer умира, ако докосне някаква конструкция – стена, преграда, пода, тавана, каквото и да е. На практика, трябва да не се допирате до нищо, което е много трудно, защото сърфът е дълъг и в тесните райони сте обречен на смърт.
* Врагове и изстрели идват на големи количества и от всички посоки.
* Голям брой противници се движат хаотично и неопределено по екрана, което ги прави трудни за уцелване или избягване.
* В нивата с гледна точка отгоре не може да се каже кое е препятствие и кое не. * При смърт трябва да започнеш нивото отначало.

ОХ! В комиксите Silver Surfer е един от най-силните герои на Marvel, притежава космическа енергия и може да пътува навсякъде из вселената. Тук е превърнат в слабак – КАК МОЖЕ ДА УМРЕШ ПРИ ДОКОСВАНЕ НА СТЕНА??? Не знам дали на хартия звучи чак толкова трудно, но повярвайте – ако не сте играли това чудо, нямате никаква идея за каква трудност иде реч. Както казах, легендарна е.

Подобни игри: Ха! Не се сещам…

06. Uncanny X-Men (1989) (NES)

image
Понякога се чудя дали Stan Lee знае с какви продукти са били асоциирани творенията му? Как може от лиценз като X-Men да сътвориш едно голямо нищо – игра, която даже няма сносна музика?

История в Uncanny X-Men не съществува, вие просто избирате мутант и започвате да се шляете из нивата. Изборът ви обаче няма никакво значение, защото разликата между отделните герои е само в цветовете им. Така че е все едно дали сте с Wolverine или Cyclops. Не мога да не спомена ужасните (дори за Nes) графики и дизайни на нивата – общо взето, всичко представлява някакъв хаос от разноцветни пиксели, сложени без мисъл из картата. Отвратително е. Горе-долу както е и геймплеят. Да удариш или уцелиш някой враг е почти невъзможно, заради свръх чувствителните контроли – истинско изпитание е паузираш играта, камо ли да пребиеш някой. Като говорим за враговете, те нямат нищо общо с комиксовите противници на Мутантите Х – тук става дума за паяци, буболечки, прилепи, летящи сфери и куп други, които въобще не може да се разбере какво са.

Черешката на тортата обаче е последното ниво. До него се стига само чрез код. Но разбира се, това не е подсказано нито в играта, нито в упътването. Кой, по дяволите, ще се сети за такова нещо?

Подобни игри: Wolverine (Nes)


05. Batman Dark Tomorrow (2003) (Xbox, GameCube)

image
Поне Dark Tomorrow има някаква история – Батман трябва да спре война между Scarface и Black Mask, след което да отиде в Аркам, за да спаси комисар Гордън от Жокера, и накрая да предприеме околосветско пътешествие, за да провали плановете на Ras Al Ghul да властва над планетата. Други злодеи, с които срещу които се изправяте са Mr. Freeze, Poison Ivy, Killer Croc и Zsasz. За съжаление, добрите аспекти спират тук.

Най-големият проблем в играта са контролите, които чисто и просто не действат през повечето време. Batman скача от покрив на покрив понякога, бие враговете понякога, може да се катери по огради, но не всеки път, и като цяло да го придвижвате е мъчение. Прилепът е превърнат в едва функционираща единица. На всичкото отгоре камерата е фиксирана за всяка една сцена, а контролите се променят според позицията й. Това означава, че в дадена стая Нагоре може и да ви отведе нагоре, но в следващата ще ви отведе надясно. Невероятно дразнещо е и често води до бърза смърт.

Някои от геймплей идеите са озадачаващи. Батман не убива, така че всеки повален противник трябва да бъде заключен с белезници. Това трябва да стане бързо, защото гадовете се изправят след 4-5 секунди. Но какво става, когато бъдете нападнати от 4 човека? Смърт. Забравете и да използвате Батаранга, защото тогава перспективата преминава в първо лице и не можете да се движите. Смърт. Куката, с която се пренасяте от покрив на покрив работи, когато си иска. Смърт. Накратко, умирането ще е най-честото ви действие, ако играете Batman Dark Tomorrow.

Подобни игри: Batman Beyond: Return Of The Joker (Nintendo 64, Playstation)


04. Aquaman – Battle For Atlantis (2003) (Xbox, GameCube)

image
Aquaman няма шанс. Той е скучен герой, със скучни злодеи и живее в не особено интересен свят. Способността му е да говори с рибите. Как, по дяволите, се пренася това в геймплей?

Историята в Battle For Atlantis може да се събере върху автобусен билет – Aquaman се опитва да спаси града си от разрушение. Това е. Графиките са изключително подтискащи и лоши, с малко детайлност. Геймплеят се свежда до следното – плувате из картата (което повече прилича на летене), намирате групичка врагове, набивате ги, и тръгвате да търсите друга такава. Това е. Лесно, тъпо и скучно. Камерата прави номера, както и в Batman Dark Tomorrow, а Aquaman винаги се съсредоточава над един противник, което дава възможност на останалите да ви млатят или стрелят през това време. Това продължава цели 21 нива. Нямаше да е такъв проблем, ако героят имаше разнообразни атаки, но уви – разполагате с удар с ръка, крак и захващане. Това е, което мога да кажа – Aquaman Battle For Atlantis едва минава за игра, при това една от най-лошите, създавани някога.

Подобни игри: Няма


03. Catwoman (2004) (Xbox, Playstation 2, PC, GameCube)

image
Има логика един от най-лошите комиксови филми да бъде основата за една от най-лошите комиксови игри. Единственото хубаво нещо тук е, че Хали Бери е толкова секси, колкото и в катастрофалната лента. Иначе…

Като начало, пътят, по който трябва да се движите през нивата е видим само през първо лице, затова постоянно трябва да се превключва между двете перспективи – от което камерата полудява. Схватките с противници са тягостни и нежелани по две причини: 1) малък брой атаки. Жената Котка е образ, притежаващ пъргавината и ловкостта на Принца на Персия и това е достатъчна причина да й дадат интересни бойни техники. Но не и тук. И 2) контролите по време на битка. Ако задържите бутона за клякане, правите ритник. Ако сте изправени, ще ударите с ръка или камшик, в зависимост колко сте далече от целта. Много е объркващо. Играта също така като че ли е твърдо решена да ви убеди, че нито един от противниците не умира от ударите ви. Те просто спират да ви атакуват и започват да светят. А ако бутнете някой от по-високо място, камерата „услужливо” ще ви покаже как той се приземява невредим и се държи за главата. И така за почти всеки враг!

Няма и да се спирам на глуповатия диалог и нескопосаната история. Тя е заета от филма и това е достатъчно показателно. Ще кажа само, че нищо не сте изпуснали, ако не сте играли Catwoman.

Подобни игри: Ами, ако говорим за игри с женски главни герои – Charlie’s Angels (Playstation 2, GameCube)

02. Fantastic Four (1997) (Playstation)

image
Трудно някой може да си представи, че има игра, по-скапана от Fantastic Four. Първо, разработчиците не могат да броят, защото членовете на Четворката тук са петима. Второ, 2D графика, която се опитва да бъде 3D, като резултатът е, че всеки образ и терен изглежда адски размазано и разфокусирано – сякаш някой слепец е правил текстурите. Трето, единствените надеждни контроли са тези за движение, а геймплея е нелепо небалансран – играта може да се превърти само с Human Torch, при това използвайки само една от атаките му. Което е добре, ако не беше фактът, че Fantastic Four е и нелепо дълга, а за капак няма абсолютно никакъв начин да запишете прогреса си. Няма нищо фантастично в това жалко извинение за „игра”.

Подобни игри: Fantastic Four: Rise Of Silver Surfer (X360, Playstation 3, Playstation 2)

01. Superman 64 (1999) (Nintendo 64)

image
Това е то. Криптонитът на лошите игри. Заглавие, мразено от всеки, който се е докосвал до него. И то с основание. Superman 64 е едва функционираща игра във всяко едно отношение, без нито един изкупителен аспект. Наистина си заслужава човек да я погледне, само за да разбере колко много е прецакана.

Историята – Lex Luthor (кой друг) някакси създава виртуална версия на Метрополис, обгръща го в криптонитска мъгла (???) и отвлича Lois Lane и Jimmy Olsen. Сега героят ще трябва да спаси града и приятелите си от плановете на Luthor. Ок, като пренебрегнем факта, че няма как от криптонит да се направи мъгла, след като целия град е обвит в нея, това би трябвало да убие Superman още на второто му вдишване. Друг проблем е че не виждам какво печели Luthor от виртуален град, така че сюжетът е тъп като Гошо от моето село.

Геймплеят е разделен на две части – летене през кръгове, редувано със спасяване на цивилни или трепане на противници, и лутане из различни стаи и коридори, отново примесено с трепане не. Кое не е наред тук? Ами например, Супермен би трябвало да лети свободно навсякъде, а не да бъде ограничаван. Иначе геймплеят е прост, но е тотално съсипан по две причини. Първо, за всяка мисия имате лимит на времето, за което трябва да я изпълните. Той обаче винаги е прекалено малък и ви кара да бързате, което води до непрекъснати грешки. Още в първо ниво, на първите кръгове, имате едва-едва време да минете през всички ограждения, и то без да пропускате, понеже това ви връща отначало.

И второ – най-големия проблем в Superman 64, контролите и бъговете. По време на полет Superman почти не може да завива, а много заигравка с кръстачката води до пълен блокаж. Да ударите някого е като да си целунете лакътя – малко хора са успявали. Героят може да се заклещи или спъне в толкова много видими и невидими неща, че даже не е смешно – дори обикновено минаване през врата е проблем. Към това можем да сведем грозните графики и звуци, по-лоши от нормална Nes игра. Всичко това прави продукт, който никое нормално човешко същество не трябва да докосва.  

Наистина, Superman 64 стои до E.T., Action 52 и Daikatana като най-катастрофалните игри, създавани някога. Супермен определено заслужава повече.

Подобни игри: Нищо не може да пипне тази, но Superman за Nes също е много зле.

 

Заслужават Да Бъдат Споменати:

* Spider-Man 2 (PC) – чудех се дали да включа тази игра в основния списък, но реших да не го правя. Проблемът й е, че е прекалено опростена и лесна в сравнение с конзолните си версии. Дори и Gameboy Advance версията е по-сложна. Но дали това, че една игра е лесна я прави лоша? Не знам, и затова не съм поставил Spider-Man 2 в списъка.

* The Crow: City Of Angels (Playstation, PC) – Тази не съм я играл, но съм чел доста за нея и все лоши неща. Виждал съм и скрийншотове – достатъчно ми беше.

* Spawn The Eternal (Playstation) – Това чудо трябва да бъде в списъка, но исках да поддържам десетката. Иначе Spawn е ужасна игра с нормалните проблеми – отвратителна графика, лоши контроли, скучен геймплей. Как е възможно от герой като Spawn да създадеш едно голямо нищо?

* Teenage Mutant Ninja Turtles (Nes) – Шибаните водорасли! Наистина, TMNT е добра игра, с хубава графика и нелинеен геймплей, но 2-ро ниво е почти непреодолимо.   




Тагове:   Marvel,   нинджа,   Супермен,   iron man,   най-лошите,   Супер,   batman,   superman,   wolverine,   DC,   turtles,


Гласувай:
0



1. pokemar - никоя игра не е по-яка от принца на ...
23.12.2010 16:51
никоя игра не е по-яка от принца на персия:той е върхът.ако юбисофт са правили catwoman добре,но ако не то това е крадене на стил.
цитирай
2. spectacularspidey - Не, Catwoman е на EA Games. А иначе ...
02.01.2011 18:53
Не, Catwoman е на EA Games. А иначе Принца наистина има добри игри - The Two Thrones ми е любима.
цитирай
3. pokemar - сори за коментара малко се отнесох
03.01.2011 21:28
сори за коментара малко се отнесох
цитирай
4. pokemar - нямам търпение за другите ти пос...
24.01.2011 14:11
нямам търпение за другите ти постове
цитирай
5. spectacularspidey - Идват. След Нова Година нямах много ...
25.01.2011 09:54
Идват. След Нова Година нямах много време да седна да пиша, но има за какво да се пише. Така че скоро...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 882636
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031